Alles is Liefde
We waren samen met mijn nicht 19 januari 2008 naar de bioscoop gegaan om de film Alles is Liefde te kijken voor Ckv. We vonden het echt een leuke film en vooral ook romantisch. Er zat bovendien ook komedie in en dat maakte het juist leuker!
Vorm
De film speelde niet echt op een vaste locatie, want het speelde eigenlijk op verschillende plekken. De ene keer in een studio, de ander keer in een boot, en de ander keer in Bijenkorf enz. De hoofdpersonen zijn normaal gekleed vind ik. Gewoon in hun een dagelijks kleding. Bij de bruiloft van Victor Jollema & Kees Tromp waren ze feestelijk gekleed. Kiki Jollema had op haar werk haar werkkleding aan enz. De sneeuw, de sinterklaaskleding & de zwarte piet kleding bepaalde wel de sfeer, namelijk Sinterklaas. Ook de winkels (Bijenkorf) in de film waren versierd met sinterklaasspullen en er hingen en zwaaide ook zwarte pieten. En dat vond ik wel grappig opzicht. De muziek had ook een opvallende rol in de film. Vooral bij romantische scènes. Dan kwam de muziek ook naar voren, bijv. bij zoenscènes, ontmoeting van Prins Valentijn en Kiki. Maar er was geen sprake van geluidseffecten. Het verhaal verspringt voortdurend in plaats en tijd. De laatste scène is mij het meest bijgebleven. Het was een happy end. Iedereen maakte het weer met elkaar goed en alles kwam goed. De film kan je indelen in de genre: romantische comedy.
Inhoud
Samenvatting
Sinterklaas overlijdt vlak voor de intocht op de televisie. Een mysterieuze Sinterklaas vervangt hem. Tijdens de intocht redt hij een klein meisje dat in het water valt en verdwijnt dan. Later doet hij na aandringen, tegen verdere betaling, meer televisieoptredens. Door zijn alternatieve manier van doen is hij populair.


Klaasje is gescheiden van Dennis, die haar heeft bedrogen met de schooljuf. Dennis wil haar terug, maar zijn kansen lijken verkeken als zij een jonge minnaar tijdens de begrafenis van haar vader in huis haalt. Deze blijkt pas 16 jaar, dat vindt zij toch wel erg jong.
Klaasjes beste vriendin Simone, de moeder van het geredde meisje, is de spil in haar gezin. Haar man Ted voelt zich vaak overbodig. Dat hij is ontslagen, durft hij haar niet te vertellen, maar zij komt er toch achter. Ook steel hij een halsketting die hij Simone cadeau doet.
Badmeester Victor verheugd zich op het huwelijk met zijn grote liefde Kees. Maar Kees twijfelt en slaat zijn angsten van zich af tijdens weekendjes. Tijdens de huwelijksplechtigheid loopt hij weg zonder het jawoord te hebben gegeven.
Victors zus Kiki, verkoopster bij de juwelenafdeling in de Bijenkorf, droomt van een prins op het witte paard. Een echte prins, Valentijn, droomt van haar. Tijdens de intocht van Sinterklaas ontmoeten zij elkaar als het paard van Kiki, die is verkleed als cadeautje, regelrecht naar Valentijn toeloopt. Prins Valentijn is op slag verliefd. Als hij de volgende morgen op de stoep van de Bijenkorf staat wordt hij afgewezen door Kiki. Om als nog met haar in contact te komen gaat hij als zwarte Piet bij de Bijenkorf werken. Dit lukt en heeft een wilde nacht tot gevolg. De volgende morgen sluipt hij zonder gedag te zeggen weg, via de daken. Kiki is boos, maar vergeeft Valentijn.
De inval ”Sinterklaas” blijkt de vader te zijn van Kees. Ze waren elkaar kwijt, maar door een tv-optreden van Sinterklaas vinden ze elkaar.
De conflicten in dit verhaal zijn: ruzies (bijv. door Simone en Ted & Klaasje en Dennis enz.) en jaloezie. Klaasje van Ophorst, Dennis, Sinterklaas Jan, Victor Jollema, Kees Tromp, Kiki Jollema, Prins Valentijn, Sarah, Ted Coelman, Rudolf en Daniël zijn de belangrijkste personages. De onderlinge relaties kan je vinden in de samenvatting. Ik denk dat het vertegenwoordigers zijn van een bepaald standpunt : Alles is liefde. Ik heb het meest meegeleefd met Klaasje. Ze is eerst haar vader kwijtgeraakt. Ze woont dus ook alleen, doordat haar man is vreemdgegaan. Ik kan het beste met haar meeleven. Ik vind het wel allemaal zielig voor haar. Maar op het eind komt gelukkig alles weer goed.
Functie
Je leest het al aan de titel wat de doel van de film is: Alles is liefde. In deze film kom je achter dat alles toch eindigt met liefde. Zonder liefde kunnen deze mensen niks, trouwens niemand. Ik denk dus dat deze film een boodschap wil overbrengen.


Het idee met Sinterklaas was het grappigst. Zo boeide de film je ook een beetje. Ik dus ook dat het onderwerp Sinterklaas het meest effectiefst was.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

K.

K.

goed hhoor

9 jaar geleden

E.

E.

Netjes gekopieerd van wikipedia!

9 jaar geleden

O.

O.

Nice man ECHT DOPE

9 jaar geleden

V.

V.

Ik ben ook bezig met een filmverslag over Alles is Liefde. Op het eerste gezicht ziet je verslag er prima uit. Erg jammer dat je meer dan de helft, zoals eerder gezegd, gekopieerd en geplakt hebt. Zonde!

8 jaar geleden

B.

B.

wat een tering zooi, voor een VWOer ben je wel kaulo dom

3 jaar geleden