Informatie over de film:
De titel van de film: ‘’Alles is liefde’’.
Regisseur van film: Joram Lürsen.
Ik heb de film gezien in de bioscoop Pathé de Kuip samen met Annika
Alles is liefde is voor het eerst op 11 oktober 2007 in de bioscoop verschenen.
Dit is een krantenartikel van de film:
30 oktober 2007
Alles is Liefde heeft zondag de 400.000ste bezoeker verwelkomd en heeft daarmee een record gevestigd. Het is de eerste Nederlandse film die binnen 2,5 week na de release platina wordt. Sinds het eerste weekend staat de film van regisseur Joram Lürsen op nummer één in de Nederlandse box-office top 20. De film heeft, gemeten over de eerste drie weken, meer bezoekers getrokken dan de Engelse klassieker Love Actually.
De Platina Film wordt maandagavond in besloten kring in Amsterdam door Doreen Boonekamp, directeur van het Nederlands Film Festival, uitgereikt aan regisseur Joram Lürsen en de bijna voltallige aanwezige cast.


Alles is Liefde ging maandag 8 oktober in Tuschinski in Amsterdam in première en draait sinds 11 oktober in 92 Nederlandse bioscopen.

Vorm:
De film speelt zich vooral af in Amsterdam. De hoofdpersonen waren vooral modieus gekleed. Op de begrafenis van de echte Sinterklaas dragen ze vooral sombere kleding, en als ze aan het werk zijn, werkkleding. Het verhaal wordt chronologisch verteld. Het verhaal speelt zich steeds op andere plaatsen in Amsterdam plaats.
De scène die me het meest bijgebleven is, dat een verwarde Sinterklaas op tv komt en allemaal onzin uitkraamt wat helemaal niet voor kinderen bestemd is. Je kunt de film zeker bij de genre Comedy plaatsen, maar ook heeft de film iets weg van een romantische film.
Inhoud:
Klaasje (Wendy van Dijk) raakt tijdens de intocht van Sinterklaas haar vader kwijt. Haar vader is al jaren Sinterklaas, hij wordt dood gevonden op de boot van Sinterklaas en moet onmiddellijk vervangen worden door een andere Sinterklaas. Ze halen iemand van de straat die Sinterklaas moet spelen voor een dagje, dat is een groot succes! Hij is dakloze en komt opeens in een heel ander leven terecht, dat is erg leuk om te zien.
Overigens is Klaasje gescheiden van Dennis (Peter Paul Muller), die haar heeft bedrogen met de schooljuf. Dennis wil haar terug, maar zijn kansen lijken verkeken als zij een jonge minnaar in huis haalt. Klaasjes beste vriendin Simone (Anneke Blok) is de spil van haar gezin. Haar man Ted (Thomas Acda) voelt zich vaak overbodig. Dat hij is ontslagen, durft hij haar niet te vertellen. Badmeester Victor (Paul de Leeuw) verheugt zich op het huwelijk met zijn grote liefde Kees (Daan Schuurmans). Maar Kees twijfelt en slaat zijn angsten van zich af. Victors zus Kiki (Carice van Houten), verkoopster bij de Bijenkorf, droomt van een prins op het witte paard. Ze weet niet dat een echte prins, Valentijn (Jeroen Spitzenberg), van haar droomt.


Het belangrijkste personage in deze film is de Sinterklaas. Hij brengt op 5 december heel veel liefde met zich mee.
De overige personages die in de film staan, hebben of krijgen allemaal een relatie. En zijn gewone mensen, niet uit een bepaalde groep van de maatschappij. Ik heb eigenlijk met iedereen meegeleefd daarom vind ik het ook een erg goede film, je word bij iedereen in spanning gehouden.
Functie:
Ik denk dat deze film vooral bedoeld is om mensen te amuseren, maar toch ook wel een boodschap mee te geven. Geef en neem liefde met Sinterklaas, en geef iedereen een kans op liefde. Ook de mensen die het wat minder hebben.
Mijn reactie:
Toen ik naar de film ging verwachte ik nog helemaal niet dat Sinterklaas er in voor kwam, ik dacht meer aan een romantische film maar toch zat er veel comedy in. Dat was erg verrassend! Er is een scène die veel indruk op me heeft gemaakt. Dat is namelijk als Sinterklaas ter water springt om een klein meisje te redden. Maar hij wil er niet de held genoemd worden, de nieuwe Sinterklaas is een dakloze man die uit Amsterdam komt. Hij vindt al die ophef maar onzin, want hij heeft natuurlijk een heel ander leven.

De film heeft een goed indruk nagelaten. Ik vond de film lachen en huilen tegelijk. Er zaten heel veel leuke momenten in maar tegelijkertijd moeilijke momenten. Bijvoorbeeld in de scène van de Sinterklaas overlijdt, daar stonden de mensen niet echt bij stil want er moest een nieuwe geregeld worden omdat de aantocht van Sinterklaas bijna begon. En zonder Sinterklaas is er geen aantocht.
Er komen allerlei personages in voor die allemaal een liefde vinden, met de nodige moeilijkheden erbij natuurlijk. Het verhaal is goed te volgen ondanks de vele verhaallijnen in de film. Ik vind de film een echte aanrader voor de Kerst en Sinterklaas!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.