Alles is liefde (2007)

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 486 woorden
  • 20 januari 2015
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Waar gaat de film over?
De film gaat eigenlijk over 4 aparte liefdesverhalen die afzonderlijk van elkaar in de film komen.

De acteur die elk jaar Sinterklaas speelt bij de intocht op televisie, overlijdt plotseling. De vervanger van hem (Jan)  wordt zomaar ergens vandaan geplukt, nadat deze meegelift is uit Madrid met een vrachtwagenchauffeur. Deze man redt tijdens in de intocht een meisje en verdwijnt dan ook gelijk. Nadat de TV-assistente hem weer gevonden heeft gaat hij tegen betaling verder met het spelen van Sinterklaas. Aan het eind van de film blijkt Jan de vader te zijn van Kees, een andere hoofdrolspeler. Zij vinden elkaar weer door een TV-show waar de inval-Sint in speelt.

Klaasje is gescheiden van Dennis. De scheiding heeft plaatsgevonden omdat Dennis haar bedrogen heeft met de schooljuffrouw van hun zoontje. Dennis wil haar terug, maar als hij erachter komt dat Klaasje al gaat met een veel jongere man lijkt het dat hij weinig kans maakt.

Simone (een vriendin van Klaasje) is de hardst werkende en daardoor de belangrijkste van haar gezin. Haar man Ted voelt zichzelf daardoor soms overbodig. Hij wordt ook nog eens ontslagen, maar Simone weet daar helemaal niks van.

Badmeester Victor verheugt zich op het huwelijk met Kees, de begrafenisondernemer die ook Klaasje haar vader (De Sint die overleden is) begraven heeft. Bij het huwelijk van hun besluit Kees, die toch al twijfelde aan het huwelijk, om weg te lopen zonder het ja-woord te geven.

De zus van Victor, Kiki,  droomt van een prins op het witte paard. Maar wat zij niet weet is dat er een echte prins op haar verliefd is (Prins Valentijn).

Wie zijn de hoofdpersonen?

De belangrijkste hoofdpersoon is toch Jan, de inval-Sint die meegelift is uit Madrid.
De andere belangrijke hoofdpersonen zijn:
Klaasje, de dochter van de Sint die overlijdt in het begin van de film.
Dennis, degene die Klaasje terugwilt.
Simone, de vrouw van Ted en de beste vriendin van Klaasje.
Ted, de vrouw van Simone
Victor, de badmeester die homo is.
Kees, de zoon van de inval-Sint. Ook is hij degene die uiteindelijk toch niet met Victor trouwt.
Kiki, de zus van Victor die verkoopster is bij de Bijenkorf.

Wat was de belangrijkste gebeurtenis in de film?
De belangrijkste gebeurtenis was toch wel dat de Sint overleed, omdat daarna opeens alles geregeld moest worden om de intocht door te laten gaan. Hierdoor komt er een nieuwe Sint in de film. Door de komst van de nieuwe Sint komen er verschillende verhalen tot een hoogtepunt.

Wat vond ik van de film?
Ik vond het een best vage film omdat er verschillende verhalen door elkaar liepen. In principe is dat niet erg, maar dan moet het wel duidelijk blijven. Dit was het voor mij niet omdat er verschillende verhalen waren. Ook is het genre (romantiek) van deze film ook niet echt mijn genre. Verder ben ik ook niet echt fan van Nederlandse speelfilms.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Alles is liefde (2007)"