Zij en haar door Dirk Bracke

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas aso | 444 woorden
  • 15 augustus 2006
  • 45 keer beoordeeld
  • Cijfer 6
  • 45 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
192
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Zij en haar
Shadow
Zij en haar door Dirk Bracke
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
De inhoud:
1. Gegeven over het boek.
2. Beschrijf kort de kaft van het boek.
3. Het thema
4. De spanning
5. De verhaallijn
6. De personages
7. De tijd
8. De ruimte

1. Gegevens over het boek.
Auteur: Dirk Bracke
Titel: Zij en Haar
Uitgeverij: Davidsfonds/Infodok
Jaar van uitgave: 2004
Aantal bladzijden: 183 bladzijden

2. Beschrijf kort de kaft van het boek.
- Welke relatie bestaat er tussen het kaftonderwerp en de inhoud van het boek?
Er is geen echte relatie tussen het kaftonderwerp en de inhoud. Want roze heeft niet echt iets te maken met homoseksualiteit. Alleen het vrouwelijke symbool die 2 maal vermeld word.

- Zou jij een andere kaft kiezen? Verklaar waarom (niet)?
Ja, omdat het niet zo duidelijk is waar het precies over gaat. Het zouden ook gewoon vriendinnen kunnen zijn.

3. Het thema
Het gaat over homoseksualiteit. Wat de gevolgen er van kunnen zijn en hoe anders alles is als je daar eenmaal achterkomt. En hoe andere mensen er op kunnen reageren.

4. De spanning
Hoe meer het boek vordert, hoe spannender het verhaal wordt. Je kan moeilijk tussenin stoppen met lezen. Maar de spanning blijft er het hele verhaal in. Je kan soms raden wat er gaat gebeuren maar soms weet je niet wat volgt.

5. De verhaallijn
2 jaar geleden is Eve haar beste vriendin gestorven en verkeert ze nu met tibo. Na een tijdje had ze geen gevoelens meer voor hem en merkte ze dat ze lesbisch is. Dan gaat ze met Céline. Tibo en Britt gaan 's nachts altijd spullen stelen van huizen en Eve had hun betrapt. Eve en Céline zijn nog altijd samen.

6. De personages
Het hoofdpersonage is Eve. Als het ware de heldin van het verhaal door haar dappere moed. Tibo is haar ex-vriendje. Na dat ze het heeft uitgemaakt met Tibo valt het haar op dat Céline op haar verliefd is en ze beginnen en relatie. De klas genoten en de ouders van Eve zijn heel erg verwonderd door haar openheid. Dan heb je ook nog Britt het meisje die Tibo helpt met het pikken van spullen van huizen.


7. De tijd
Het is een verhaal die nu kan gebeuren want vroeger kwamen veel minder mensen er op een open manier voor uit. Ze durfden dat niet en men dacht ook dat homoseksuelen aids hadden maar dat was niet waar.

8. De ruimte
Ze vertoefden veel op het tennisveld. Hun woonplaats werd vaak vermeld. Ook de moment dat ze samen of apart beleefden op school werden ook vermeld. Daar leerden ze elkaar ook kennen. Samen gingen ze samen naar fuifen en naar de disco voor holebi's in Antwerpen. Daar kijkt niemand raar op als je als meisje met een ander meisje hand in hand loopt.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Zij en haar door Dirk Bracke"