Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik mezelf
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 577 woorden
  • 13 april 2003
  • 434 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
434 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik mezelf
Shadow
Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Informatie: Hoe overleef ik mezelf is geschreven door Francine Oomen. Van deze boeken zijn meer boeken zoals, Hoe overleef ik de brugklas, Hoe overleef ik mijn eerste zoen. Enzovoort. Er zijn tekeningen gemaakt door Annet Schaap. Het boek is uitgegeven in 2002 door van Holkema en Warendorf. Ik heb het boek in 3 dagen gelezen. Dat kwam doordat ik het zo’n leuk boek vond! De hoofdpersoon in dit boek is Rosa. Ze heeft 2 vrienden waarmee ze heel veel e-mailt. Dat zijn Jonas en Ester. Er komen nog meer mensen in voor, maar dat zijn niet echt hoofdpersonen. Samenvatting: Rosa vindt zichzelf heel lelijk, en dat vinden haar klasgenoten ook. Ze wil er beter uit zien. Daarom wil ze aan de lijn doen, ze wil een ander kapsel, en ze wileen piercing nemen. Die dag is ze ook begonnen met lijnen. Ze mag heel weinig eten van zichzelf. ’s Nachts ligt ze dan ook de hele nacht wakker van de honger. Daarom gaat ze maar wat tekenen. Ze schrijft haar nieuwe naam, Rooz. Dan denkt ze opeens aan graffiti, een gave nieuwe hobby! ’s Nachts gaat ze naar buiten en gaat ze naar het spoor, bij het viaduct, en gaat ze op elektriciteitskastjes spuiten. Dan staat er iemand voor haar. Hij is boos omdat hij over zijn naam heen spoot. Hij zegt dat er ook spoorwegpolitie is. Ze moet heel goed oppassen. Op een dag heeft ze tekenen op school. De leraar vindt dat ze goed tekent, en vraagt of ze tekenles wil. Die middag heeft ze haar eerste les. Ze vindt nog steeds dat ze te dik is, en steekt bijna elke avond haar vinger in haar keel. Ze wil ook nog steeds wat aan haar haar doen. De volgende dag gaat ze dus naar de kapper. Ze laat het kort, en piekerig knippen. Ze koopt daar ook paarse haarverf. Daarna gaat ze naar de piercingshop, samen met Katrien, haar vriendin. Nu mag ze wel een piercing in haar wenkbrauw. Ze vindt van zichzelf dat ze er nu heel cool uitziet, met paars haar en een piercing. ’s Nachts gaat ze naar het spoor. Ze gaat weer graffiti spuiten. Ze komt weer dezelfde jongen tegen. Neuz. Hij weet nog een leuke graffitiplek. Ze gaan erheen. Ze worden gepakt, en ze moeten samen een nacht in de gevangenis. Rosa wordt verliefd op Neuz. Neuz en Rosa lopen samen over straat. Dan horen ze iemand om hulp roepen. Het is een man die in elkaar wordt geslagen door jongens. Ze gaan helpen. Rosa valt flauw. Ze wordt weer wakker in ziekenhuis. Neuz is er ook. Ze krijgen verkering. Rosa is weer thuis. Ze wil absoluut geen Rooz meer zijn! Maar haar piercing mag blijven. Alleen in plaats van een ringetje nu een heel mooi blauw dingetje!!!
Beoordeling: Ik vond het een heel leuk boek. Al die e-mailtjes tussendoor vind ik ook heel leuk! Ik vind het boek ook heel duidelijk, en ik vind dat er leuke tekeningen inzitten. Ik vind boeken van Francine Oomen altijd heel erg leuk. Hoe overleef ik de brugklas, Hoe overleef ik mijn eerste zoen, Hoe
overleef ik mijn vakantie, Hoe overleef ik 2000, en de andere die ik niet genoemd heb ook! Ik heb ze ook allemaal gelezen. Thuis hebben we er twee van. In het boek zat ook veel spanning, en er gebeurde veel. Het ging ook niet de hele tijd over hetzelfde. Het ging over meerdere dingen. Ik vond het echt een leuk boek!

REACTIES

M.

M.

leuk verslag, je kan goed typen. THNKXX/

17 jaar geleden

I.

I.

heey,
is echt een goed verslag heb er op school een 9.5 voor gekregen maar heb er zelf ook wat aan toe gevoegd. echt hartstikke bedankt....

13 jaar geleden

S.

S.

Ik heb er super veel aangehad en je kan het heel goed samenvatten!!

Grt Soraya

13 jaar geleden

..

..

Het is Karien en Esther ipv Katrien en Ester...

11 jaar geleden

S.

S.

Er klopt iets niet. Die dag dat ze tekenen had vroeg de leraar juist of ze op tekenles zat XD Maarja toppie

10 jaar geleden

J.

J.

super leuk gedaan bedankt ik heb super veel aangehad ik heb gewoon een 10 gekregen thnx x

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen"