Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
Open Dag = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Dag dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel je vragen. Én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo? 

Meld je dan nu aan!

Tijd en plaats

12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 en speelt zich vooral af op de Prinsengracht nr. 263, Amsterdam (onderduikadres)

 

(hoofd)Karakters in het boek

Anne Frank, Margot Frank, Otto Frank en Edith Frank

 

Onderwerp

Het leven van een ondergedoken tiener (Anne) en haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

Recensie (Eigen Mening)

Ik vond het boek niet moeilijk leesbaar, want het is door een kind geschreven, het verhaal was heel duidelijk en je leeft je echt in het boek, want “Het Achterhuis” is eigenlijk een heel persoonlijk boek, want het is een dagboek.

 Ik vind het op sommige punten een beetje saai (als er bijvoorbeeld dagenlang bijna niets spannends gebeurd in het Achterhuis), en op sommige punten vind ik het wel spannend (bijvoorbeeld die keer dat ze bijna ontdekt werden, en dat soort gebeurtenissen). Het einde is wel aangrijpend, omdat je toch wel weet wat er gaat gebeuren, maar het toch wel heel zielig is om het zo te lezen en echt ‘voor je te zien’.

 

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.