Harry Potter and the Chamber of Secrets door J.K. Rowling

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Harry Potter and the Chamber of Secrets
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 474 woorden
  • 12 december 2014
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
6 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Harry Potter en de Geheime Kamer
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
1998
Pagina's
464
Oorspronkelijke taal
Engels
Verfilmd als
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (2000 Genomineerd) , Jonge Jury (2001 Genomineerd) , Jonge Jury (2002 Winnaar)

Boekcover Harry Potter and the Chamber of Secrets
Shadow

Harry Potter is a wizard. He is in his second year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. The three friends, Harry, Ron and Hermione, are immersed in the daily round of Potions, Herbology, Charms, Defence Against the Dark Arts and Quidditch. Then mysterious and scary things start happening. First Harry hears strange voices, and then Ron’s sister, Ginny, …

Harry Potter is a wizard. He is in his second year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. The three friends, Harry, Ron and Hermione, are immersed in the daily round of Pot…

Harry Potter is a wizard. He is in his second year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. The three friends, Harry, Ron and Hermione, are immersed in the daily round of Potions, Herbology, Charms, Defence Against the Dark Arts and Quidditch. Then mysterious and scary things start happening. First Harry hears strange voices, and then Ron’s sister, Ginny, disappears...

Harry Potter and the Chamber of Secrets door J.K. Rowling
Shadow
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Beste Mona,

In deze brief wil ik graag je aandacht vragen voor mijn probleem. Ik ben een jongen van 14 jaar. In de zomer woon ik bij mijn tante en de rest van het jaar zit ik op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus.  Er verdwijnen steeds meer mensen om mij heen en ik weet niet meer precies wie ik kan vertrouwen.  Het is namelijk zo gekomen:

Op dit moment ben ik in Zweinstein.  Ik zal eerst vertellen wat er dit jaar allemaal is gebeurd, daarna zal ik vertellen wat mijn probleem is.

Dit jaar ging moeizaam van start. Ron en ik waren te laat voor de trein die naar Zweinstein rijdt. Ron kwam met de oplossing dat we met zijn vliegende auto konden gaan. Zo gezegd zo gedaan. Binnen een paar uur zagen we Zweinstein opdoemen uit de mist. Toen we daar aankwamen leek de auto echter niet meer te goed te kunnen stoppen. We botste tegen de Beukwilg (een levende boom die mensen kan slaan) op, die later Ron zijn auto verwoestte.

Het jaar leek normaal te beginnen, de lessen , pauzes en leuke vrije dagen waarop we gingen Zwerkballen.  Tot het op een bepaalde dag waarvan ik mij de datum niet goed meer kan herinneren begon te spoken.  Ik moest straf werk maken bij professor Smalhart en ik hoorde een rare stem die zei dat hij iemand wilde doden. Toen het bleek dat ik de enige was die deze vreemde stem kon horen, volgde ik de stem en hij leidde mij naar de versteende kat van Vilder. Iedereen dacht dat ik het was.

Ik bleef de stem maar horen en steeds meer mensen leken versteend te raken, vooral kinderen van dreuzelouders (niet tovenaars).  Het bleek dat de Geheime kamer was geopend, die alleen door de erfgenaam van Zwadderich kon worden geopend.

Een paar weken geleden moesten we tijdens Verweer tegen de Zwarte Kunsten duelleren. Ik moest tegen Draco Malfidius (mijn grote vijand). Hij toverde een slang, die mijn vriend probeerde aan te vallen. Ik sprak tegen de slang, ik dacht gewoon in het nederlands, maar het bleek sisselspraak.  Veel mensen dachten dat ik de ergnaam van Zwadderich was, omdat ik een sisseltong ben (eigenschap slecht persoon).

Ik, Hermelien en Ron wilde graag weten wie toch al die aanvallen uitvoerde en waar de geheime kamer zich bevindt. We verdachten Draco Malfidius van de aanvallen.  We brouwden een illegale wisseldrank in de meisjes-wc om in de gedaante van Korzel en Kwast (twee goede vrienden van Draco Malfidius) te kunnen veranderen. Nadat we Draco hadden afgeluisterd,  concludeerde we dat hij de erfgenaam van Zwadderich zeker niet was. Toen we terugkeerde naar de meisjes-wc vond ik een blanko dagboek waarin alleen de naam Martin Vilijn stond. Ik wil graag je advies over wat ik zou moeten doen. 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the Chamber of Secrets door J.K. Rowling"