Harry Potter and the Chamber of Secrets door J.K. Rowling

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover Harry Potter and the Chamber of Secrets
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 910 woorden
  • 23 april 2018
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
11 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Harry Potter en de Geheime Kamer
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1998
Pagina's
464
Oorspronkelijke taal
Engels
Verfilmd als
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (2000 Genomineerd) , Jonge Jury (2001 Genomineerd) , Jonge Jury (2002 Winnaar)

Boekcover Harry Potter and the Chamber of Secrets
Shadow

Harry Potter is a wizard. He is in his second year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. The three friends, Harry, Ron and Hermione, are immersed in the daily round of Potions, Herbology, Charms, Defence Against the Dark Arts and Quidditch. Then mysterious and scary things start happening. First Harry hears strange voices, and then Ron’s sister, Ginny, …

Harry Potter is a wizard. He is in his second year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. The three friends, Harry, Ron and Hermione, are immersed in the daily round of Pot…

Harry Potter is a wizard. He is in his second year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. The three friends, Harry, Ron and Hermione, are immersed in the daily round of Potions, Herbology, Charms, Defence Against the Dark Arts and Quidditch. Then mysterious and scary things start happening. First Harry hears strange voices, and then Ron’s sister, Ginny, disappears...

Harry Potter and the Chamber of Secrets door J.K. Rowling
Shadow
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Hoofdstuk 1: algemene gegevens

De titel van mijn boek is Harry Potter (De Geheime Kamer). De auteur hiervan is J.K. Rowling en de illustrators zijn Ien van Laanen en Anne Lammers. Het boek is uitgegeven door ‘De Harmonie’ en hij bevat maar liefst 18 hoofdstukken die in totaal 254 bladzijdes beslaan. Het genre is ‘Fantasy’, en daar hoort het pictogram in de bijlage bij.

Hoofdstuk 2: Inhoud

2.1 Personages
De hoofdpersoon van mijn boek is Harry Potter, hij heeft zwart lang haar en een bril met kleine ronde glazen, hij is klein van lengte en hij heeft een vrij bleke huid en hij is iets slanker dan menig persoon. Verder heeft hij groene ogen en een litteken op zijn voorhoofd in de vorm van een bliksemschicht. Harry Potter is een dapper persoon, hij durft veel dingen zonder angst te ervaren en hij is een aardig persoon en hij komt op voor zijn vrienden in wat voor een situatie dan ook. Zo komt hij een keer voor Ron op toen hij werd uitgescholden, en doet hij soms gevaarlijke dingen om zijn vrienden te helpen of te beschermen.

De belangrijkste bijpersonen in dit boek zijn Ron en Hermelien, dit zijn Harry zijn beste vrienden. Ron is een jongen met rood haar en een stevig postuur, hij is een verlegen en klungelig persoon, zo heeft hij een keer zichzelf betoverd. Hermelien is een meisje met lang blond haar, en zij is de slimste van de klas. Zo wijst zij anderen er altijd op hoe iets wel moet.

2.2 Tijd
Harry Potter speelt zich af in de jaren 90, want ze hadden al auto’s, goede huizen, treinstation met oude treinen en alles is eigenlijk al zoals het nu alleen is het wat ouder en minder mooi. Het boek valt ongeveer uit te lezen in 5 à 6 uur. En het verhaal wordt verteld in chronologische volgorde, met af en toe korte flashbacks.

2.3 Plaats
Mijn boek speelt zich af in een school genaamd ‘Zweinstein’. Dit gebouw is een kasteel en het wordt omschreven als kil, donker en ongezellig.

2.4 Spanning
Het verhaal is in het midden begonnen, want er was voor dit boek nog een ander boek, dus er waren al allemaal dingen hiervoor gebeurd. Het belangrijkste probleem in het boek is dat er aanvallen worden gepleegd op een aantal leerlingen en niemand weet door wie of wat het gebeurd is en waar het zich schuilhoudt. Er is niet echt sprake van een open of gesloten einde, het boek is wel afgelopen met een eind, maar in het volgende deel gaat het gewoon weer verder. Er is sprake van een goede afloop, want ze hebben de dader gevonden en gedood, dus was er weer vrede. De spanning werd opgeroepen door alles uitgebreid te beschrijven en alles lang te laten duren, zodat je wilt weten wat er gaat gebeuren en hoe het afloopt.

2.5 Titel
De titel van mijn boek is Harry Potter (De Geheime Kamer). Deze titel kan je verklaren aan de hand van het boek, want het gaat over het monster in de Geheime Kamer. Als ik het boek een nieuwe titel zou moeten geven zou dat zijn ‘De Basilisk’, want dit is hoe het monster in de Geheime Kamer heet.

2.6 Probleem
Het probleem in het boek is dat er aanvallen worden gepleegd op een aantal leerlingen, en niemand weet door wie of wat dat gebeurt en waar hij zich heeft verborgen. Dit probleem wordt opgelost, want Harry Potter komt er door middel van zijn eigenschappen en een aantal aanwijzingen erachter wat het beest is, waar hij verborgen zit en hoe hij hem kan verslaan. Hij heeft dan ook het beest gedood.

2.7 Samenvatting
Harry Potter woont in de zomervakantie bij zijn oom, tante en neefje Dirk. Ze sluiten hem op in zijn kamer, want ze willen niet dat hij nog teruggaat naar Zweinstein, de tovenaarsschool. Gelukkig komen de broertjes Wemels hem ophalen met een vliegende auto, en brengt hij de rest van de vakantie bij hen door. Harry en Ron, zijn vriend, gaan samen naar Zweinstein met de vliegende auto. Daar aangekomen, gebeuren er hele vreemde dingen. Verschillende leerlingen verstenen, waaronder Hermelien, een vriendin van Harry. Ook hoort Harry steeds een mysterieuze stem in zijn hoofd, die: 'Kom hier, ik wil je doden zegt.' Het blijkt dat Voldemort (de aartsvijand van Harry) erachter zit. Hij heeft een reusachtige slang gecreëerd en gebruikt deze om leerlingen die niet van zuiver tovenaarsbloed zijn uit de weg te ruimen. De slang verbergt zich in een geheime kamer. Harry komt erachter waar die kamer is en verslaat de slang én Voldemort. De betovering wordt op dat moment weer verbroken en de kinderen kunnen weer aan een ‘normaal’ Zweinsteinleven beginnen.

Hoofdstuk 3: de auteur

De auteur is op 31 juli 1965 in Yate (Engeland) geboren en ze heeft Franse en Klassieke cultuur gestudeerd op de Universiteit van Exeter. Zij heeft onder meer ook nog de volgende Harry Potter boeken geschreven: Relieken van de dood, steen der wijzen, de gevangene van Azkaban, de Vuurbeker, de halfbloedprins, de orde van de feniks, het vervloekte kind. Maar deze schreef ze ook nog: De zijderups, fabeldieren, vertelsels van Baker de Bard, Goede Raad, Koekoeksjong, het slechte pad, zwerkbal door de eeuwen heen.

En natuurlijk heeft ze nog meer boeken geschreven. Deze boeken behoren meestal tot het genre ‘Fantasy’ of ‘detective’. Ze heeft in dit boek niet iets geschreven dat ze zelf heeft meegemaakt, omdat het fantasie is.

REACTIES

Jp

Jp

Laat graag even weten wat je ervan vond

4 jaar geleden

D.

D.

Jp de Vries: echt he doe normaal

4 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the Chamber of Secrets door J.K. Rowling"