Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Memories of Anne Frank door Alison Leslie Gold

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover Memories of Anne Frank
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 363 woorden
  • 7 augustus 2006
  • 40 keer beoordeeld
Cijfer 6
40 keer beoordeeld

Boekcover Memories of Anne Frank
Shadow
Memories of Anne Frank door Alison Leslie Gold
Shadow
Titel: Anne Frank, mijn beste vriendin Auteur: Alison Leslie Gold Vertaler: Piet de Bakker Druk: Eerste druk Uitgever: Kluitman Plaats en jaar uitgave: Heerhugowaard 1999 Genre: Oorlogsroman Perspectief: Zij perspectief. (Hanneli) Personages: Hanneli Goslar: in het begin 13 jaar oud, aan het eind 16. Ook wel Hannah genoemd. Lang met blond haar. Gabi Goslar: zusje van Hanneli, Hanneli moet voor haar zorgen. Gabi is in het begin van het verhaal 2 en aan het eind 5 jaar oud. Anne Frank: donkere ogen, donker haar en in het begin ook 13 jaar. Overlijdt in het concentratie kamp in Auschwitz.
Margot Frank: zus van Anne Frank Otto Frank: Vader van Anne en Margot. Plaats: Het boek speelt zich af in Amsterdam en verschillende concentratiekampen Tijd: Het boek speelt zich af in de 2e wereldoorlog, en eindigt net na de bevrijding. Probleem: Het overleven in de overlevingskampen en het verlies van vele geliefden en familieleden. Samenvatting: Het boek gaat over Anne Frank, verteld door Hanneli Goslar, haar beste vriendin. Het was 1942 en alle joodse mensen waren nu verplicht een jodenster te dragen. Dus ook de familie Goslar en Frank. Hanneli Gorslar en Anne Frank waren allebei 13 jaar oud en beste vriendinnen. Ze speelden elke dag met elkaar. Op een dag moest Hanneli van haar moeder bij de familie Frank een weegschaal gaan lenen. Daar aangekomen deed meneer Goldschmidt open (hij huurde een kamer in het huis van Annes familie) Hij vertelde Hanneli dat Anne weg was naar Zwitserland. Hanneli voelde zich diep ongelukkig want ook haar vriend Alfred moest weg. Een paar dagen later werd de situatie steeds ernstiger. Heel veel joden werden elke dag weer opgepakt. De familie Goslar kreeg net als vele andere voedselbonnen. Na een tijdje was er goed nieuws voor de familie Goslar. Meneer Goslar had Zuid-Amerikaanse paspoorten weten te bemachtigen. Er was weer hoop voor de familie. De moeder van Hanneli was zwanger en in oktober beviel ze. Helaas overleden moeder en kind aan deze bevalling. Hanneli was er kapot van. Op een dag hoorden ze het gevreesde gebons op hun deur en Hanneli, Gabi, meneer Goslar en de opa en oma van Hanneli, die naast Hannelie, Gabi en haar vader woonden, gingen mee in een trein.

REACTIES

M.

M.

Nou ik vond deze boek heel erg spannend. ik moest een boek uitkiezen en daar een verslag oer maken en het is me geluk.ik wou alleen nog vragen og gabi toen nog leefde en het bek had een hele mooie einde.!!!

12 jaar geleden

P.

P.

Eindelijk bedankt voor het eerst ook eens een korte samenvatting

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Memories of Anne Frank door Alison Leslie Gold"