Hou jij van lezen of juist helemaal niet? Doe mee aan deze vragenlijst en maak kans op 15 euro Bol.com-tegoed!

'Ze hingen bijna in mijn auto'

'Ze hingen bijna in mijn auto'

Door 7Days

Wat een leuke ontmoeting met fans bij de Jaarbeurs in Utrecht moest worden, liep helemaal uit de hand. YouTuber Enzo Knol (21) werd zondag onder politiebegeleiding weggeleid van zijn fans. "Er kwamen er wat meer dan verwacht." Door Jelger Woudstra/7Days

Vrijdag plaatste Enzo op zijn YouTube-kanaal met ruim vierhonderdduizend volgers een aankondiging van een fanmeeting op zondagmiddag bij het Jaarbeursplein in Utrecht. Zijn fans kwamen massaal, volgens Enzo waren er tussen de twee- en drieduizend mensen. De politie houdt het op drie- tot vierhonderd. "Maar iedereen die er was, weet dat het er meer waren. Dat is ook in verschillende filmpjes te zien", zegt Enzo.

Eerst was die drukte nog leuk, vertelt hij. "Ik stond stil voor het stoplicht en er kwamen bijna duizend mensen op mijn auto af. Ze hingen er bijna in, allemaal mobieltjes voor foto’s voor mijn neus. Echt wauw." Al snel werd het te druk. Toen Enzo midden tussen de mensen stond, kreeg hij het benauwd. Politie moest hem wegleiden. Nog dezelfde dag plaatste de vlogger een filmpje met zijn excuses voor de onverwachte drukte.

Evenement

Hij beloofde zijn fans ook dat er een ander moment zou komen waarop ze hem wel allemaal konden ontmoeten. "Nu waren er redelijk wat mensen teleurgesteld dat het niet was gelukt. Al kreeg ik gelukkig ook veel reacties van fans die blij waren dat ze me in het echt konden zien. Ze snappen dat ik daar met goede bedoelingen kwam." De volgende keer gaat hij het wel anders aanpakken. "Ik zou dan een heel evenement organiseren, compleet met hekken en beveiliging."

Dit interview komt uit jongerenkrant 7Days, die elke vrijdag in de brievenbussen en boekhandels ligt. De redacties van 7Days en Scholieren.com bundelen de krachten: een selectie van het nieuws uit 7Days en wordt doorgeplaatst op Scholieren.com en onze beste blogs verschijnen in de krant. Meer weten over onze samenwerking? Klikkerdeklik.

Gepubliceerd op 25 oktober 2014
ADVERTENTIE

Waarin maak jij het verschil? Klik en ontdek de bachelors van Wageningen University

Bekijk alle 20 bachelors van Wageningen University

REACTIES

Q.

Q.

toch jammer van het reisgeld voor sommige mensen

7 jaar geleden

M.

M.

Ja, maar dan moeten die domme, asociale fans niet zo doen. Het is sws niet Enzo's schuld, het komt enkelt en alleen door al die gekken van een fans die zich totaal niet kunnen beheersen. Echt what the f*ck...

7 jaar geleden

M.

M.

De fans kunnen er ook niks aan doen, @Mathilde.. Enzo had kunnen weten dat er veel mensen zouden kunnen komen. Hij heeft het gewoon niet goed geregeld. Zelf heeft hij 2 dagen er voor nog gezegd dat ze hem daar konden meenten. Hij had ook van te voren dingen kunnen plannen als hekken, podium en eventueel bodyguard... Dus het is niet alleen de schuld van de fans.. die konden het niet weten. Hopelijk plant Enzo het volgende keer iets beter dan afgelopen week :)

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.