Win een reis van een week naar de USA!

Gesponsord door E.

Dit is the American dream: een week lang door Amerika reizen met een groep leuke mensen uit de hele wereld. Gratis. Echt! Uitwisselingsbureau Education First maakt dit mogelijk. Zij organiseren high school years en taalreizen voor scholieren én dus deze vette actie. Tijdens de vakantieweek reis je in sneltreinvaart langs alle hotspots in Amerika (Grand Canyon! Las Vegas! Hollywood!) en proef je alvast een beetje aan het high school leven. Meedoen kan hier!

Om je alvast een beetje voor te bereiden op een week (of een jaar?) Amerika, vroegen wij onze Snapchatvrienden alvast naar de persoon met het leukste Engelse accent. Want de Engelse taal wordt overal ter wereld gesproken, maar de accenten zorgen ervoor dat het wel twintig verschillende talen lijken. Deze vijf toppers hebben klinken volgens jullie het leukst. 

1. Louis van Gaal

Bovenaan het rijtje staat natuurlijk natuurlijk deze Nederlandse voetbaltrainer. Naast dat zijn accent wellicht schattig te noemen is, zijn de zinnen ook creatief. Denk aan uitspraken als ''It's again the same song'' en ''It's a question of time''. Ook Bas kan genieten van het accent van van Gaal.

 

2. Harry Styles

Het accent van deze Engelse artiest, vooral bekend van OneDirection, is volgens Amra ook niet verkeerd.  En als het aan haar ligt mogen alle jongens praten zoals hij.

 

3. Rupert Grint

Rupert is beter bekend onder de naam Ron Wemel uit de Harry Potter films. Met zijn typische Britse accent weet hij Sanne in te pakken. De manier waarop hij de echte Ron Wemel uitspraken  doet, vindt ze geweldig.

 

4. Eleven uit Stranger Things

Eleven is een meisje uit de Netflix-serie Stranger Things. Ze heeft magische krachten, maar  een wat minder uitgebreide woordenschat. Carlos vindt het accent van Eleven, ondanks haar donkere en mysterieuze krachten, in ieder geval schattig genoeg om het te noemen.

 

5. Johnny Depp aka Willy Wonka aka Jack Sparrow

Zijn zwoele Amerikaanse accent komt wellicht wat mysterieus over. Maar dit is toch bijna wel het typische voorbeeld van een stoer Hollywood-accent? Ook Roel is fan van deze acteur en kan intens genieten van zijn accent. Wellicht niet heel schattig maar wel heel stoer.

 

Wil jij kennismaken met alle rare Amerikaanse accenten? Check dan de winactie van Education First. Wie weet ga jij dan binnenkort samen met een groep studenten die daar zijn voor een uitwisselingsjaar op reis en bezoek je de vetste plekken in de USA zoals Hollywood, Las Vegas en de Grand Canyon. Helemaal gratis! Als een week je te kort lijkt, lees dan hier eens over een High School Year in de USA.

Scholieren.com is voor scholieren, maar net zo goed door scholieren. Daarom mag onze Snapchatkliek wekelijks een zegje doen over zaken die jongeren aangaan. Wil je voortaan meepraten? Voeg 'scholieren' toe op Snapchat. 

Gepubliceerd op 2 januari 2018