Weg met spiegels op scholen!

Weg met spiegels op scholen!

Spiegels op scholen. Misschien niet meteen iets waar je een horrorscenario bij bedenkt, maar toch.

Ik vind namelijk dat er een compleet verbod op moet komen. Net als op een school in Engeland.

De schoolwereld met spiegels

Elke keer als ik naar m’n wiskundelokaal loop, moet ik een trap op die naast het jongenstoilet ligt. En elke keer (niet dat ik er steeds expres naar kijk, hoor) zie ik weer een jongeman zijn kuifje goed doen. Z’n trui rechttrekken. Zichzelf zwoel in de spiegel aankijken. Het zijn dus niet alleen de vrouwen die dat doen - ik ben er bijna dagelijks ooggetuige van.

Om nog maar niet te spreken over het meisjestoilet. Da's een en al deodorant, mascara, oogschaduw, lipgloss en parfum. Als je één stap in deze ruimte zet, word je al vergast door de vrouwelijke benodigdheden. Bovendien spenderen we de meeste tijd voor de spiegel in plaats van op de wc.

Hoe weet je als leraar nou dat je leerlinge echt snel naar de wc gaat, in plaats van een kwartier lang te checken of haar wimpers nog goed gesepareerd zijn en d'r haar nog wel toppiejoppie zit? Niet dus. En trust me, negen van de tien keer is het geen geval van volle blaas, maar geval van schoonheidsbijwerkingen.

Zo zijn meisjes. Dat is niet per se onze schuld. Ik bedoel, als je overal spiegels ziet, ben je wel gedwongen om continu even te controleren of alles er nog goed uitziet. Toch?

De schoolwereld zonder spiegels

Maar stel je nou voor dat die spiegels er niet zouden zijn. Wat? Geen spiegels op school? Ja, echt. Probeer dat te visualiseren.

Ik weet het, het is moeilijk je dagelijkse check-up te moeten missen, maar het is misschien voor ons allemaal het beste. Je hoeft je niet meer constant zorgen te maken over hoe je eruit ziet, want je weet 't gewoon niet. Dus krijgt iedereen misschien wel een huge zelfvertrouwenboost. 

Vreugde en blijdschap in klaslokalen. Verheugde leraren die bijna nooit meer hun leerlingen naar de wc hoeven te sturen. Vrede. Peace, love and no mirrors. Misschien moeten we een variatie maken op Michael Jacksons “I’m starting with the man in the mirror.” Gewoon “I’m starting with not looking in the mirror.”

Want laten we eerlijk zijn, scholen zijn massale broedplaatsen voor onzekerheden over je puisten, je vetrollen en je goede of slechte hair day. Misschien is de onwetendheid dan de X-factor die deze situatie kan verbeteren. Weg met die spiegels.

Gepubliceerd op 14 november 2011
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

Beschrijving bij foto had beter 'Ook Anna Drijver checkt haar make up dagelijks' kunnen wezen.

10 jaar geleden

S.

S.

Op school heb je natuurlijk ook nog klasgenoten die je 'een spiegel voor houden.' En een spiegel is ook handig om te checken of er niets tussen je tanden zit, ..of in je neus.

10 jaar geleden

N.

N.

Die meisjes die zich toch willen opmaken of bijwerken die nemen dan gewoon een zakspiegeltje mee.. dus weghalen of niet, de die-hards blijven toch wel een half uur op de WC omdat niets ze kan tegenhouden. Alle spiegels dan maar verbieden??? Heel spiegel verbod?... nee dit gaat te ver.

10 jaar geleden

-.

-.

@simon mee eens

10 jaar geleden

P.

P.

Wie is die meisje op de foto ben jij dat Justine ?

10 jaar geleden

M.

M.

loll

10 jaar geleden

T.

T.

haha, de schrijfster is vast iemand die niet de mooiste is en totaal geen waarde hecht aan haar uiterlijk. Irritant zijn jouw types. Laat iedereen gewoon rustig zijn ding doen. Waarom schrijf jij hier een artikel/column over? Zit je soms iets dwars? Want als ik dit persoonlijk lees heeft dit helemaal niks met jou te maken. Dus waarom schrijf je de volgende keer niet gewoon over iets dat jou PERSOONLIJK aanspreekt. Dan is het lezen het misschien waard. (sorry, als dit misschien een beetje boos overkomt, was niet de bedoeling)

10 jaar geleden

G.

G.

Bij ons op school hebben ze ook de spiegels weggehaald, al best wel lang. Daar was niet zo veel ophef over. De mensen die het willen nemen maar een zakspiegeltje mee.

10 jaar geleden

X.

X.

uiteindelijk zal het nixx helpen,
ik ken het wel.. altijd even met een paar meisjes naar 'de wc'
stel dat de spiegels weggehaald zouden worden, heb ik nogh altijd een spiegeltje in mn tas.. desnoods gebruik ik mn bb om ff te checken of alles nog goed zit =)

10 jaar geleden

M.

M.

@Tom
''haha, .... bedoeling)''

Zoals ik het lees bedoelt ze heel duidelijk dat je in plaats van een kwartier naar de toilet gaan om je haar te checken, je beter een kwartier kan werken/leren.
Op mijn school is het overigens dat je alleen in wisselingen/pauze's naar de toilet mag gaan.


Spiegels verbieden, nee, wel vind ik dat je ze niet in de gangen ect moet ophangen. (zoals bij mijn school het geval is)

10 jaar geleden

B.

B.

Straks heb je stift op je hoofd gekregen hoe wil je het dan weg halen als je geen spiegel in de wc hebt ??

9 jaar geleden

B.

B.

En trouwens op school ga ik heus niet voor de spiegel staan om makeup bij te werken of parfum op doen
dus zo zijn meisjes?? je bedoelt zo zijn sommige meisjes

9 jaar geleden

B.

B.

Loop iedereen die het gebruikt met panda ogen door de school , haar als een leeuw , lippenstift naast de mond , mascara op de neus o_o
hahahahaha

9 jaar geleden