Waarom het standpunt van de SGP over het homohuwelijk mij persoonlijk raakt

'Het homohuwelijk zo snel mogelijk ongedaan maken.' Toen ik dit las in het partijprogramma van de SGP was ik geschokt. Ik vind dit oneerlijk en ouderwets, maar de SGP denkt daar dus anders over.

De verkiezingen komen er weer aan en dat betekent dat iedereen van 18+ op 17 maart mag gaan stemmen. Helaas mag ik nog niet stemmen. Ik baal daarvan, want politiek vind ik interessant en ik zou graag invloed willen hebben met mijn stem. Ondanks dat ik niet mag stemmen, doe ik wel veel research over de politiek in Nederland. Zo kwam ik uiteindelijk bij de Staatkundig Gereformeerde Partij en ik merkte dat ik daar wat botsingen mee heb. 

Wat is de SGP

De SGP is de oudste partij die vertegenwoordigd is in het parlement. De SGP is, vergeleken de meeste andere partijen, erg conservatief. De standpunten van de partij zijn gebaseerd op een protestants-christelijke traditie. Bijna mijn hele familie is christelijk, dus ik ben opgegroeid met het geloof. Daardoor begrijp ik veel standpunten van de SGP, maar dat betekent niet dat ik het er altijd mee eens ben. 

Mijn thuissituatie  

Als je uit een christelijk gezin komt, krijg je ook de christelijke normen en waarden mee. Wat ik niet heb meegekregen van mijn ouders is dat mensen van hetzelfde geslacht niet mogen trouwen. Dat onderwerp is bij ons thuis altijd vrij onzichtbaar geweest, maar sinds ik heb aangegeven dat ik op jongens en op meisjes val, komt het vaker ter sprake. Gelukkig accepteren mijn ouders dit en kan ik thuis dus helemaal mezelf zijn. 

Geloof en seksualiteit

Ik zie de combinatie van geloof en seksualiteit eigenlijk net als de combi pizza met ananas. Eén: de meeste mensen vinden dat het niet samen gaat. Twee: zij willen de ananas dus van de pizza af, maarja, die pizza hawaii gaat echt nergens heen. Thuis eten we gelukkig pizza MET ananas en mijn omgeving accepteert mij volledig. Gelukkig heb ik super lieve vrienden die mij altijd hebben gesteund!

Onrechtvaardig

Nederland was het eerste land dat in 2001 het homohuwelijk goedkeurde. Ik vind dat we daar trots op mogen zijn! De SGP jaagt mensen op de kast in plaats van uit de kast met hun opvattingen. Het lijkt mij onrechtvaardig om het homohuwelijk ongedaan te maken. Mijn broer en ik zijn allebei mens, maar toch hebben we volgens de SGP niet beiden het recht om te trouwen als ik eindig met een vrouw. Dat doet pijn.   

Ik heb respect voor de SGP, maar ik hoop dat ze in de toekomst hun kijk op sommige menselijke standpunten aanpassen. Het is leuk om te dagdromen over je toekomstige bruiloft als tiener, maar voor alle lhbt'ers blijft het een droom als het homohuwelijk ongedaan zou worden gemaakt. Gelukkig is bij ons thuis iedereen welkom, want wij maken geen onderscheid. 

In de bijbel staat dat je je naasten lief moet hebben, maar met deze aanpassing duw je mensen weg, daarom kan de SGP niet rekenen op mijn onzichtbare stem op 17 maart!

Gepubliceerd op 5 maart 2021

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

een scholier

een scholier

ben het helemaal met je eens!! ik ben ook bi en eerlijk gezegd hoop ik niet dat de sgp wint want dan verstop ik me weer de kast in joejoe

1 maand geleden

Katrijn

Katrijn

ik heb precies hetzelfde :s

1 maand geleden

Kevin

Kevin

ben gay en het er ook mee eens

1 maand geleden

een scholier

een scholier

ik ben poetin

1 maand geleden

Nick

Nick

Eigenlijk zou in de grondwet moeten staan dat het heterohuwelijk en homohuwelijk allebei een recht zijn van de burger. Dan kan de SGP die wijziging niet zomaar in trekken.

1 maand geleden

Tamar

Tamar

De SGP denkt niet graag in afkortingen, maar ziet ieder mens als schepsel van God. Ieder mens verdient daarom bescherming. Het is goed dat dit respect voor de medemens ook in het onderwijs aan bod moet komen. En voor degenen die worstelen met hun gerichtheid moet voldoende hulp en ondersteuning beschikbaar zijn. Geweld tegen medemensen is hoe dan ook uit den boze. Respect voor de gelijkwaardigheid van de medemens betekent niet dat alle keuzes gelijkwaardig zijn. Seksuele diversiteit kan niet onbegrensd zijn, zoals blijkt uit de breed aanvaarde afwijzing van pedofilie. De SGP is er ook van overtuigd dat seksualiteit thuis hoort in de relatie tussen man en vrouw. Het huwelijk is een exclusieve verbintenis van man en vrouw. (dit is dus wat ze zeggen, maar dit doesn't make any sense)

1 maand geleden

een scholier

een scholier

Stel je voor je zou geen SGP stemmen. Dit is juist waarom je SGP zou moeten stemmen smh

1 maand geleden