Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Typische Hollandse Treinreizigers

Typische Hollandse Treinreizigers

Joost

Nu al bij de treindeuren in de startblokken..Het is 11:25 als ik in Nijmegen uit de trein stap. Over exact twee minuten vertrekt mijn volgende trein, de intercity met eindpunt Schiphol, helemaal aan de andere kant van het perron.

Ik kan gaan rennen, omdat ik het dan wel haal, wat met lopen niet zeker is.

Zeker de helft van de treinreizigers die diezelfde trein van 11:27 hebben, kiest er dan ook voor om, zodra de treindeuren opengaan, uit de trein te springen, en een kort sprintje te trekken naar de andere kant van het perron. Als je die trein niet zou halen, zou je een klein kwartiertje moeten wachten op de volgende trein. Maar nee, veel Nederlandse treinreizigers kiezen er dan voor om 't op een hollen te zetten.

Met hun ?s ochtends gesmeerde boterhammen en abonnementskrant in hun tas, rennen ze voor de trein. Bang zijn om tien minuten later bij hun bestemming aan te komen.

Dat is zoiets verdomde Nederlands. Rennen voor de trein omdat je met je drukke, bescheiden leventje geen minuut te verliezen hebt. Maar ondertussen op zondag tot diep in de middag uitslapen.

Dat is net zoiets als dat wij met z?n allen ons helemaal lam zuipen in ?t weekend, maar we drugs ineens heel ongezond en eng vinden.

Net als dat we allemaal precies volgens de regeltjes behandelt willen worden, maar niemand Joran van der Sloot een eerlijk proces gunt. We zien hem het liefst rotten in de Peruaanse gevangenis.
 
Zo ook gunt niemand de minister president een fatsoenlijk salaris. Dat Giel Beelen en Paul de Leeuw drie keer zoveel belastinggeld ontvangen, kijkt niemand naar om.

Niemand rijdt in Nederland in een pick-up, dat kan natuurlijk echt niet, want dat is slecht voor het milieu, vinden we dan. Maar ondertussen eet wel iedereen elke week ongegeneerd een biefstuk.

Iedere Nederlander denkt dat hij goed is in Engels, maar ondertussen downloaden we onze films stiekem met Nederlandse ondertiteling.

We hebben allemaal een torenhoge telefoonrekening, maar een zakje M&M?s in de bioscoop vinden we te duur.

Nee, dan loop ik liever op mijn gemak naar de trein.

Gepubliceerd op 22 juni 2010
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

N.

N.

Goed gezegd! Hoewel, maar daar zal ik wel een uitzondering bij zijn, ik films gewoon bekijk zonder ondertiteling. Mag ik dan wel zeggen dat ik Engels kan?

11 jaar geleden

H.

H.

Prachtig stuk! Maar....

"Iedere Nederlander denkt dat hij goed is in Engels, maar ondertussen downloaden we onze films stiekem met Nederlandse ondertiteling."

Ik heb in geen tijden een Engelse film gezien met NL ondertitelingen. Komt vast omdat die irritant zijn op je scherm als je de Engelse taal al goed beheerst.

11 jaar geleden

H.

H.

ahahahahah heel erg leuk geschreven:D

11 jaar geleden

A.

A.

haha
nooit zo over nagedacht eigenlijk,
zit wel wat in.

11 jaar geleden

A.

A.

haha helemaal waar!
maar ik ben geadopteerd uit India, en heb daar eerst gewoond, dus ik vind dat ik wel mag zeggen dat ik goed engels kan ;)

11 jaar geleden

M.

M.

net als dat iedereen zichzelf wil zijn maar opmerkingen maakt over de vreselijke schoenen van n ander, kan ik zooo kwaad om worden

11 jaar geleden