Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Ook Duitsland heeft een examenschandaal

Ook Duitsland heeft een examenschandaal

Door Roos

Als die Hollanders het kunnen, dan kunnen wij het zeker, moeten onze oosterburen gedacht hebben. Op een school in de Duitse stad Saarbrücken is namelijk een volledige examenkluis gestolen, melden Duitse media.

De kluis bevatte de opgavenboekjes van de examens economie, wiskunde, scheikunde, natuurkunde en Frans. 

Door deze Duitse examenroof worden waarschijnlijk zo'n tweehonderd leerlingen in de deelstaat Saarland gedupeerd. Zij moeten het examen wellicht opnieuw maken. Het Duitse ministerie van Onderwijs beraadt zich daar nog over. Economie is het enige examen dat al was afgenomen.

Voor alle andere vakken waarvan examens gestolen zijn, moeten nieuwe toetsen gemaakt worden. Dat geldt voor de gehele deelstaat Saarland. De Duitse autoriteiten gaan ervan uit dat die nieuwe examens op tijd af zullen zijn.

Ibn Ghaldoun

Deze examentoestand doet sterk denken aan ons eigen examenschandaal van vorig jaar. Toen werden op het Ibn Ghaldoun in Rotterdam een flink aantal examens gestolen. Vanaf gisteren worden de examens voor 2014 op Nederlandse scholen bezorgd. Dat gebeurt dit jaar onder strikte beveiligingsmaatregelen, om een nieuwe roof te voorkomen. 

Gepubliceerd op 7 mei 2014
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

G.

G.

LEKKER SPELEN!

8 jaar geleden