Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Movember: de struggles bij het (niet) krijgen van een baard

Movember: de struggles bij het (niet) krijgen van een baard

Thierry Baudet, Sinterklaas en Gimli uit The Lord of the Rings hebben één ding gemeen: ze hebben fantastische baarden. Dat wil ik ook wel! Eén probleempje… Ik heb geen baardgroei.

Nouja... Géén is overdreven. Maar wel zo weinig dat mijn zus er grappen over maakt. Gelukkig is er nu een kans om langer dan een week mijn best te doen er wat van te maken, zónder dat ik irritante reacties krijg. Ik heb nu namelijk een excuus: Movember.

Voor wie niet weet wat Movember is - kruip onder je steen vandaan - een korte uitleg. Movember is een samentrekking van moustache en november. Het idee is dat mannen gedurende november hun snor (en baard) laten staan om aandacht te vragen voor prostaatkanker. 

Movember

Op 31 oktober richt ik met een scheermes en wat schuim bijna een bloedbad aan waar de soldaten van de Slag om Verdun nog een puntje aan kunnen zuigen. Toch weet ik te overleven en stap ik gladgeschoren de badkamer uit. Klaar om deze uitdaging aan te gaan. Eigenlijk wilde ik dit vorig jaar ook al doen, maar toen was ik nog zo nat achter mijn oren dat het écht een trieste bedoening zou worden. 

Ik hoopte dat ik nu, na een jaar gewacht te hebben, echt wel in staat zou zijn om een redelijk baard te laten groeien in een maand tijd. Maar dat is vergeefse hoop. In de weken die volgen, gebeurt wel iets hoor. Langzaam maar zeker krijg ik in het begin iets wat ooit wel een Gandalf-baard zou kunnen worden. Het mag alleen wel wat sneller gaan voor mij, want het is iedere keer een teleurstelling als ik in in de badkamerspiegel kijk om te zien of er al meer groeit.

Net-niet-baard

Na een week of twee begeef ik me op een gevaarlijke balans tussen 'als je er niet op let, is er niets te zien' en 'besteed jij niet nét te weinig tijd aan lichaamsverzorging?'. Maar precies op dat moment word ik gered door de SE-week. Normaal gesproken zou ik nu het begin van Dahli-himself op mijn gelaat weghalen, zodat ik netjes voor mijn klasgenoten kan verschijnen. Maar nu zíe ik deze week niet eens klasgenoten. Ik hoef alleen maar naar school te komen om drie uur lang naar een blaadje te kijken en te schrijven alsof mijn leven ervan af hangt. Niemand die mijn net-niet-baard hoeft te zien dus!

En waarom zou ik dan niet gelijk mijn best doen mijn baard wat te verbeteren? Als ik één tel google over hoe je je baard sneller laat groeien, springen er gelijk twaalf mannenmaandbladen in mijn scherm. Allemaal met dezelfde tips, maar in precies andere woorden. Dé oplossing lijkt: verminder stress en slaap voldoende. Oh ja, fantastische tip in een SE-week, want als er iets is wat mij nu even niet lukt, is het stress voor oh-zo-stiekem-onbelangrijke schoolexamens verminderen. Nog even afwachten dus.

Conclusie

De laatste week van deze maandchallenge is nu officieel afgesloten en ik begin het bijna jammer te vinden dat ik december met een babyface start. Daar gaat mijn ego... Ik vond het een leuk experiment, maar moet concluderen dat mij een baard nog niet is gegund is. Volgend jaar weer een kans...

Lees ook
Gedrag scholieren dit jaar ongewoon: 'We zijn niet aan het werk te krijgen'

Gepubliceerd op 1 december 2021
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.