Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Mijn kledingstijl-dilemma

Mijn kledingstijl-dilemma

Wie kent het niet: het moment dat je 's ochtends voor de kledingkast staat en totaal niet kan kiezen wat je aan moet trekken. Omdat ik zoveel verschillende kledingstijlen heb, zie ik soms door de kleren de outfits niet meer. Ik kan gewoon niet kiezen voor welke look ik moet gaan. 

Wij scholieren zijn veel bezig met ons uiterlijk en het boeit veel wat we dragen. De een is er wat meer mee bezig dan de ander, maar in het algemeen is iedereen wel een eigen stijl aan het ontwikkelen. Een kledingstijl definieert je en het geeft een bepaalde uitstraling, alleen zit ik met het probleem dat ik niet kan kiezen voor welke kledingstijl ik moet gaan. Ik vind van alles leuk.

Tiktok populariseert kledingstijlen 

Tiktok kent veel verschillende trends en dansjes, maar ik let de laatste tijd vooral op de outfits van tiktokkers. Door Tiktok hebben veel jongeren hun favo kledingstijl gevonden, want als ik om me heen kijk zie ik allemaal items terugkomen die door Tiktok (weer) in zijn geworden: skater fits, kid core, indie kid, vintage, 90's, e-girl/boy. 

Deze stijlen hebben allemaal hun eigen kenmerken en veel artiesten zijn ook voorbeelden voor ons nu. Kijk naar Harry Styles! Hij is echt een mode-icoon. Hij is ook roldoorbrekend. Hij stond op de cover van het blad Vogue in een jurk en hij rockte het echt! Kortom, we worden van alle kanten geïnspireerd met modetrends. 

Mijn dilemma

Ik ben nooit echt goed geweest in beslissingen maken en dat is goed te zien aan mijn kledingkast. Veel scholieren dragen nu volop een bepaalde stijl, alleen ik ben er nog niet helemaal uit wat nou echt iets voor mij is. 

Ik kleed me eigenlijk altijd een beetje naar de gelegenheid. Als ik in de avond ga afspreken met de meiden dan doe ik een leuk wollen truitje aan, maar als ik met boys ga afspreken die wat meer van het skaten zijn, dan draag ik sneller een denim broek met een oversized trui. 

Kameleon

Ik vind het superleuk om een kanten topje te dragen, maar ik draag er dan wel een sportief Nike vest bij. Chique en sportief gecombineerd. Of een oversized spijkerjas met een ook een straight leg spijkerbroek, maar dan weer een vintage trui. Dit geeft wat meer 90's vibes. 

Ik lijk wel een soort kameleon. Ik verander vaak van smaak en stijl, maar soms val ik juist op in de groep als ik weer als enige wat totaal anders draag. 

Stijlen combineren

Alles kan dus en ik houd het niet bij één vaste kledingstijl. Ik heb veel verschillende vrienden met verschillende stijlen. Ik pik dus van iedereen wat mee. Ik ga echt van getto naar chique en van sportief naar vintage. 

Nu ik erover nadenk, maakt het eigenlijk helemaal niet uit wat je draagt. Dit klinkt cheesy, maar als je je kleding draagt met zelfvertrouwen kan je bijna alles hebben. Ik blijf gewoon lekker combineren. Meerdere looks betekent ook meerdere uitstralingen en dat heb ik zeker!

Gepubliceerd op 15 april 2021
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.