Meewerken?

Simon

De Scholieren.com-redactie is een 20-koppige groep jonge journalisten en creatieve talenten, allen middelbare scholieren. Zij produceren onder professionele begeleiding dagelijks verse content voor het blog op de voorpagina van de grootste website voor middelbare scholieren (maandelijks ruim 2 miljoen unieke bezoekers).

Alles wat op en om het schoolplein gebeurt en besproken wordt, hoort thuis op het blog van Scholieren.com. Met ieder schooljaar schoppen we enkele schoolverlaters uit de redactie en maken we plaats voor nieuw journalistiek, schrijf-, video-, fotografie- en grafisch talent.

Klinkt koel? Kan jij iets stiekem iets best heel goed en mag dat minder stiekem? En ben je middelbaar scholier? Lees dan even verder.

Wij

Bieden jou een plek om je talent te ontwikkelen en bieden je een miljoenenpubliek. Dagen je uit om een mooie, aangrijpende, actuele en verrassende columns, korte verhalen, interviews en reportages te produceren. Organiseren iedere zes weken een redactievergadering in Utrecht waar ervaren journalisten worden uitgenodigd voor een les journalistiek. Als Scholieren.com-blogger openen deuren die anders voor je gesloten blijven. Wij betalen je meer dan vakkenvullersloon per gepubliceerd blog en vergoeden je reiskosten.

Jij

Hoort wel eens van je moeder dat je talent hebt en zoekt een manier om dat talent verder te ontwikkelen, om je moeder trots te houden. Je vindt het geen probleem om die deadline van iedere twee weken te halen en houdt je aan je afspraken. Komt naar de redactievergaderingen in Utrecht, op zondagen.

En dan?

Stuur een mail naar hoofdredacteur Renske Derkx (renske@scholieren.com) met daarin je motivatie, een aantal uitgewerkte verhaalideeën, enkele voorbeelden van je schrijfsels, foto, video, papiermachékunst. En noem in ieder geval drie dingen die je ontzettend goed of zwaar kut vindt aan onze blogs.

P.S: Wat is een uitgewerkt verhaalidee?

Niet: "Iets met de nieuwe schoolagenda's"
Wel: "Met een groep van vijf pestventjes op mijn middelbare school de stevigheid van de nieuwe schoolagenda's testen: overleven ze een val van de trap; overleven ze een tassengevecht; hoe veel kracht moet je zetten voordat ze door midden gescheurd worden; en zijn ze brandgevoelig? Het blog is een recensie per schoolagenda op deze kritiekpunten, inclusief een eindcijfer en een foto van een brandende agenda."

Gepubliceerd op 1 september 2010
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.