De New Kids: geen brave schooljongens

De New Kids: geen brave schooljongens

Vandaag in première, maar ik zag 'm vorige week al: New Kids Turbo. Dat niet alleen, ik mocht zelfs Robbie en Barrie interviewen. Al heten die eigenlijk Steffen Haars en Flip van der Kuil.

Flip: "Laatst zaten we in een tv-show in Duitsland. En toen dacht ik: 'wat de fuck doe ik hier eigenlijk?' " Het is hard gegaan. Niet lang geleden moesten ze voor school nog opdrachten maken als ‘maak een foto van een prullenbak.’

Flip van der Kuil (Barrie), uw verslaggever en Steffen Haars (Robbie). Zo in het dagelijks leven zien ze er een stuk vriendelijker uit.

Geen diploma

Hoe gedroegen New Kids-helden Flip (Barrie in de serie) en Steffen (Robbie) zich eigenlijk op school? "Onze schooltijd?" Flip en Steffen beginnen te lachen. "Ik was in het begin echt superbraaf," vertelt Flip. "Dat was een hoogtepunt in mijn carrière. Sinds de middelbare school is het niveau iets naar beneden gegaan. Ik ben nog begonnen op het gymnasium, maar uiteindelijk heb ik mijn diploma niet eens gehaald."

"School was gewoon heel vervelend, niks voor ons," valt Steffen bij. "Ik heb de havo gedaan, omdat ik wist dat je daarmee naar de filmacademie kon gaan. Vroeger wilde ik altijd cameraman worden."

Foto-opleiding

"We zijn elkaar tegen gekomen op mbo fotonica. Een opleiding met fotografie en video," vertelt Steffen verder. Maar ook dat was geen ongekend succes. "We zijn trouwens allebei vroegtijdig gestopt met die opleiding. Ik na een paar maanden en Flip na het eerste jaar."

"We vonden het nog steeds niet interessant," vult Flip aan. "Toen we naar de foto-opleiding gingen, dachten we dat we daar iets leuks zouden leren. Maar we kregen daar best rare opdrachten, bijvoorbeeld: maak een foto van een prullenbak. Toen dachten we, laten we zelf maar aan de slag gaan en doen wat we leuk vinden."

Waargebeurd

Dat resulteerde onder andere in de bekende New Kids sketches. Is er wel eens van iets écht gebeurd uit die sketches? "Een van de eerste sketches is ons echt overkomen," antwoordt Steffen. "De sketch gaat over een paar jongens die bier drinken op straat. Dan komt er een agent om te vertellen dat ze hun blikjes leeg moeten gieten. Op dat moment wilden we dat dat afgelopen was.”

“Daarom hebben we er in onze sketch voor gezorgd dat de agenten worden overreden met een auto. Nogal grof, het is natuurlijk ook gewoon een grap. Daar draaien al ons sketches om: de grove humor."

Jongeren in Maaskantje

"Voor de rest halen we onze inspiratie van jongeren die in Maaskantje rondhingen. En natuurlijk hebben we onze karakters zelf verzonnen," zegt Flip. "Toen ik een jaar of zes was, zag ik die gasten staan," vertelt Steffen.

"Ze hadden natuurlijk een rijbewijs en brommers. Ik liep er met een boogje omheen, omdat ik toch wel tegen ze opkeek. Ik vroeg me ook altijd af of ze snoepjes hadden die ze de hele tijd uitspuugden, omdat ik de hele tijd zo'n witte flats voorbij zag komen. Later snapte ik dat dat gewoon een rochel was."

Grof en grappig

New Kids is ondertussen al doorgebroken in Zweden, Duitsland en België. Eerst leek het echter helemaal niet aan te slaan. "Iedereen vond het in het begin nogal grof, nu is dat juist onze kracht," zegt Steffen. "Het gaat wel altijd om het grapje. Als ik iets zeg en Flip lacht daar heel hard om, dan schrijven we de grap op."

"We zijn nooit bezig met of het aanslaat," vertelt Flip. "We zijn eigenlijk heel egocentrisch, we kijken naar wat we zelf leuk vinden. Vanaf het beginnen hebben we afgesproken met Eyeworks dat we de complete vrijheid zouden krijgen."

Onwerkelijk

"Het is onwerkelijk dat het een hype geworden is," zegt Steffen. 'Wij doen gewoon ons ding en maken filmpjes, met als gevolg dat er duizenden mensen naar Maaskantje komen. Er gaan ook mensen verkleed als New Kids naar carnaval en natuurlijk praten ze de filmpjes ook na. Dat is eigenlijk best debiel, maar we zijn er trots op."

"Laatst zaten we in een tv-show in Duitsland," vertelt Flip. "En toen dacht ik: 'wat the fuck doe ik hier eigenlijk?' Het is voor ons ook allemaal een soort van waas."

En nu?

Hebben jullie al plannen voor een volgend project? "We hebben heel veel plannen voor heel veel volgende projecten," zegt Steffen geheimzinnig. "Wat ik wel kan zeggen is dat New Kids nog niet is afgelopen!" 

Gepubliceerd op 9 december 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

L.

L.

Volgens mij zijn alle redacteuren jaloers. maar het is een superleuk interview geworden. goed gedaan

13 jaar geleden

S.

S.

Vette shit! Het is dat ik vanavond een goeie vriend op bezoek krijg, maar anders was ik zeker al naar de bios gegaan.

13 jaar geleden

M.

M.

Deze ga ik ook zeker nog eens zien :D

13 jaar geleden

T.

T.

Ik ben het helemaal met Luuk eens. Je hebt deze, toch bijzondere personen, leuk op papier gekregen!

13 jaar geleden

I.

I.

deze film was geweldig. New kids is echt tha bomb !

13 jaar geleden

A.

A.

lache man dat je die zomaar tegen komt

13 jaar geleden

Z.

Z.

I suppose that sundos and smells just about right.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.