Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Leestips van docenten: Loïs Nelisse

Leestips van docenten: Loïs Nelisse

Ook dit jaar is'-ie weer present: de o zo geliefde leeslijst. Gelukkig hoeft dat doorploegen van literaire pareltjes helemaal niet zo ellendig te zijn als het lijkt. In de boekhandel, de bieb en de mediatheek is genoeg leuk leesvoer te vinden. Loïs Nelisse, docent Nederlands bij de Populier in Den Haag, helpt je op weg.

In deze mini-reeks geven docenten je hapklare tips: per aflevering drie grappige, spannende en makkelijk te lezen boeken.

1. Superduif van Esther Gerritsen
Pagina's: 192
Leuk, want: mooi fantasieverhaal

"Over een meisje van elf dat denkt dat ze kan veranderen in een duif en in die hoedanigheid mensen uit noodsituaties kan redden. Klinkt heel bizar, maar toch wordt dit verhaal verteld alsof alles volstrekt geloofwaardig is. Een beetje fantasie is wel handig als je dit boek openslaat. Het verhaal gaat verder over opgroeien en het verkennen van je eigen grenzen. Bovendien is het niet dik en leest het echt gemakkelijk weg."

2. Nest van Sanneke van Hassel
Pagina's: 188
Leuk, want: heel herkenbaar

"Een verhaal over een keurig gymnasium-meisje uit een upperclass gezin. Maar dan blijkt ze zwanger. In Nest lees je wat allerlei mensen daarvan vinden, pas op het einde komt het perspectief van het meisje zelf aan bod. Dit boek gaat heel erg over schone schijn en alles wat daaronder verborgen zit. Vooral een aanrader voor meisjes. Het boek leest ook nog eens als een trein, want het heeft korte hoofdstukken."

3. J. Kessels The Novel van P.F. Thomése
Pagina's: 220
Leuk, want: humor

"Even opletten, want niet elke docent schaart dit pareltje onder de literatuur. Mag je 'm wel lezen voor je lijst, dan heb je mazzel. Deze roadnovel gaat over een lijk dat van Hamburg naar Nederland wordt vervoerd en werkelijk alles hangt af van toevalligheden. Dit boek is zo grappig dat ik er zelfs hardop om moest lachen. Ondanks het feit dat-'ie iets dikker is, valt het verhaal wel erg in de smaak bij jongens."
Vond je dit leuk? Dan zijn Bad Boy en Eus misschien ook iets voor jou.

Gepubliceerd op 13 september 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.