Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Instagramchallenges: heb je deze al geprobeerd?

Instagramchallenges: heb je deze al geprobeerd?

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is een wc-rol die door de lucht vliegt. Een goede vriend van me weet hem maar liefst 20 keer hoog te houden, en deelt dit maar al te graag in zijn Instagram story. Je moet toch wat, in deze quarantaineweken...

Het kan je moeilijk ontgaan zijn: door de coronacrisis zitten scholieren inmiddels al vier weken thuis. Logisch dat de verveling toeslaat. Sociaal contact wordt afgeraden, naar school gaan kan niet en zelfs de voorbereiding voor het centraal eindexamen is niet meer nodig. De oplossing is simpel: we dagen elkaar uit de meest sullige challenges te doen en die te delen op onze insta. En ik, ik word er helemaal kriegel van.

Begrip

Niet dat ik het niet snap, begrijp me niet verkeerd. Ik snap het heel goed. We moeten zo veel mogelijk thuisblijven en mogen elkaar niet opzoeken. Het is belangrijk om jezelf en elkaar een beetje bezig te houden, en zo'n challenge biedt dan uitkomst. Het kost maar een paar minuten, maar elke minuut waarin je iets te doen hebt, is weer een minuut verveling minder.

En stiekem heb ik me er zelf misschien ook schuldig aan gemaakt. Oké, ik heb niet staan hooghouden met een wc-rol (ik kán niet eens hooghouden, maar dat terzijde), maar ik heb twee weken geleden wel een selfie op m'n verhaal geplaatst ter ere van International Happiness Day.

Verveling

En toch erger ik me eraan. Ik ergerde me zelfs aan mezelf, want nadat ik de foto geplaatst had, ging ik me afvragen wat ik er nu écht mee bereikt had. Heb ik blijheid verspreid door te delen dat het International Happiness Day was? Nee, waarschijnlijk niet. De meesten van mijn volgers scrollen snel door hun verhaal heen en hebben misschien niet eens gelezen wat er stond.

En ook met de challenge met de wc-rol bereik je vrij weinig. Leuk dat je kunt hooghouden, maar andere mensen zijn het zo weer vergeten. Oké, misschien heb je er toch iets mee bereikt, namelijk dat je je eigen verveling voor heel even tegen bent gegaan. Maar daar houdt het dan echt wel op.

Doe iets nuttigs!

En dat terwijl er zoveel andere, nuttigere manieren zijn om dat te doen! Probeer in plaats van het delen van zinloze foto's of het bingen van series op Netflix eens iets anders. Speel een bord- of kaartspel met je familieleden, lees een goed boek (nu het eens een keer niet verplicht van school hoeft), vind een nieuwe hobby of leer misschien zelfs een nieuwe taal… Dit is hét moment!

Ooit zul je terugkijken op deze periode. En misschien zul je dan wel denken, had ik maar iets nuttigs gedaan met die zeeën tijd die ik toen had. En dat is precies de challenge die ik je nu wil laten doen. Dan kunnen we de wc-rollen weer gewoon gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn.

Gepubliceerd op 14 april 2020
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.