Examenkandidaten gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Wat te doen als je nergens heen mag?

Wat te doen als je nergens heen mag?

Door Fay

Twee weken en een paar dagen, dat is hoelang we met z'n allen in thuis-isolatie zitten. De eerste dagen was het nog lekker: even helemaal niks doen, eindeloos Netflixen, lezen en af toe een blokje om. Maar inmiddels begin ik me toch aardig te vervelen en helaas blijft deze situatie nog wel even zo. Daarom heb ik vijf originele activiteiten bedacht waarmee je de verveling tegen kan gaan.

1. Haal de creativiteit in jezelf naar boven

Heb jij dat ook? Dat je dingen bedenkt die je graag zou willen doen, maar waar je eigenlijk nooit aan toekomt. Nu is dat natuurlijk geen excuus meer. Met al deze vrije tijd kan je gaan fotograferen, schilderen of je eigen kledingstuk maken. Zelf ben ik begonnen met het maken van een tijdschrift en heb ik inmiddels mijn zusje al ingehuurd als columnist. Het tijdschrift lijkt nog nergens op, maar gelukkig heb ik zeeën van tijd om het af te maken en wie weet zie je mijn corona-magazine ooit wel in de schappen verschijnen.

2. Leer een nieuwe taal

Reizen naar een ander land zit er voorlopig niet in, maar je kan je wel alvast voorbereiden op volgend jaar. Heb je altijd al Spaans, Chinees of Frans willen leren spreken? Dan is dit je kans. Als je nu begint, kan je over een tijdje indruk maken, want jij kan dan een gesprekje voeren met een echte Spanjaard of Chinese toeristen de weg wijzen in de stad. Zelf ben ik nog niet begonnen, maar ik heb altijd al een beetje Italiaans willen kunnen spreken, dus ik ben van plan daar maar mee aan de slag gaan de komende tijd.

3. Kook een drie-gangen-menu voor je familie

Aan deze tijd zitten ook voordelen. Je hebt namelijk alle tijd om met je familie te zijn. Op sommige momenten kun je elkaar misschien niet luchten of zien, maar probeer er af en toe ook een beetje van te genieten voordat iedereen weer haastig door het huis loopt. Lekker koken lijkt mij in deze tijd een perfecte bezigheid. Google wat recepten en ga lekker aan de slag! We komen toch allemaal al tonnetje rond uit deze quarantaine, dus een drie gangen diner kan er wat mij betreft ook nog wel bij.

4. Tussen kunst en quarantaine

Ik kwam een paar dagen geleden langs een Instagram-account en ik kon gewoon niet stoppen met scrollen. De foto's waren allemaal even grappig. Misschien heb je het account @tussenkunstenquarantaine al wel voorbij zien komen. Het is een account waarop mensen schilderijen namaken met attributen die ze in huis hebben liggen. Van moderne kunst tot de 17e eeuw: iedereen weet er wat moois van te maken. Dus ik zou zeggen: kies ook zelf een mooi schilderij uit en ga aan de slag!

5. Kijk oude foto’s terug

De tijd dat we nog feestjes konden vieren, naar de film gaan en alle schappen in de supermarkt nog vol lagen met wc papier. Dat lijkt lang geleden hè? Om je geheugen een beetje op te frissen, adviseer ik om je filmrol te openen en weg te dromen bij foto's van vorige zomer of afgelopen oud en nieuw, toen we nog niet wisten wat ons allemaal te wachten stond. Tip: maak van de leukste foto's een album! Dat kan heel makkelijk online. Zo kun je ook over 20 jaar nog eens terugblikken op je favoriete momenten. 

'Geen tijd' of 'te druk' is in deze nieuwe realiteit geen excuus meer om dingen níet te doen. Het is een gekke, onzekere en voor sommigen een angstige periode, maar probeer het ook positief te bekijken: waarschijnlijk ga je nooit meer zoveel vrije tijd hebben als nu. Gebruik je tijd zinvol, maar bovenal: blijf gezond, houd afstand en was je handen, zodat we hopelijk over niet al te lange tijd ons normale leventje weer kunnen oppakken. 

Gepubliceerd op 1 april 2020

REACTIES

Lucas

Lucas

Bedankt voor de tips!

3 jaar geleden

H.

H.

Dankje voor de tips. k'had er veel aan

3 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.