De verschillende corona-shoppers die iedereen herkent!

De verschillende corona-shoppers die iedereen herkent!

Door Inze

Corona raakt ons allemaal. 'Een gast in China at een vleermuis en nu ben ik m’n baan kwijt', aldus een vriendin van mij. Ze werkt in de horeca, maar omdat ze geen vast contract heeft, kan ze haar inkomsten de komende maanden wel vergeten. Ik, daarentegen, werk in de supermarkt en maak overuren. Het is hard werken, maar je maakt wel wat mee als supermarktmedewerker in coronatijden. Hieronder een lijstje met verschillende soorten corona-shoppers!

De hamsteraar

De hamsteraar is waarschijnlijk de bekendste corona-shopper: deze persoon kwam zelfs in het nieuws. Het zijn de mensen die voor 300 euro aan boodschappen inslaan, maar als ze mij argwanend zien kijken zeggen: 'O ja dit zijn gewoon de wekelijkse boodschappen'. Tuurlijk Ria, bij mij thuis gaan er ook wekelijks 10 pakken wc-papier, 6 pakken spaghetti, 12 blikken tomatensoep en 20 pakken meel doorheen… 

De ik-geef-geen-fuck-om-coronashopper

Tegenover de hamsteraar staat de persoon die zich nergens druk om maakt. Deze persoon negeert de regel om een karretje te pakken, bukt over een vakkenvuller heen om bij de geraspte kaas te kunnen en houdt aan de kassa maximaal 20 centimeter afstand. Alle bordjes en posters aan de muren waren blijkbaar niet duidelijk genoeg voor deze persoon, tot ergernis van het personeel en de andere klanten. 

De ik-geef-heel-veel-fucks-om-coronashopper

Deze klant is het tegenovergestelde van de ik-geef-geen-fuck-om-coronashopper. Deze persoon houdt zich braaf aan de 1,5 meter afstand en maakt er het liefst 4 meter van. Daarnaast draagt hij/zij een mondkapje, handschoenen en (zonne)bril. Deze klant ontwijkt elke vorm van contact en rent na betaald te hebben zo snel mogelijk de winkel uit. 

De chille klant

Deze klant is de favoriet van al het supermarktpersoneel. Deze klant is begripvol tegenover de medewerkers en houdt gepast 1,5 meter afstand. Hij doet rustig de nodige boodschappen zonder hierbij het personeel of de andere klanten in de weg te lopen. Bij de kassa betaalt hij bij voorkeur met pin en vervolgens verlaat hij de winkel met een ‘bedankt en succes nog!’ Dankjewel, we appreciate you!!

We bevinden ons in een rare situatie, waar we alleen uit kunnen komen als we elkaar helpen. Wees een beetje lief voor elkaar en doe op een veilige en vriendelijke manier je boodschappen!

Gepubliceerd op 9 april 2020

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.