Ik pleit voor luiheid

Ik pleit voor luiheid

Door Oscar

"Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan", zong Herman van Veen ooit. Maar waarom eigenlijk? Het rennen zorgt er misschien wel voor dat je op tijd op plaats van bestemming bent, maar omdat je bakkes het asfalt raakte tijdens je val kom je uiterst verfomfaaid aan. Dan liever een paar minuten te laat zonder zweetplekken en schaafwonden. Of zelfs helemaal niet gaan. Bij deze een paar argumenten voor uitgebalanceerd (lui) leven.

Ben jij ook zo druk? Blogger Ivo schreef laatst al over zijn drukke bestaan en pleitte voor een halfuurtje me-time. Blogger Oscar gaat nog een stapje verder: hij spoort ons allemaal aan wat luier te worden.

Kwaliteit boven kwantiteit

Het is moeilijk om zeventien dingen op een fatsoenlijke manier te doen. Schrap er dus 16 en stort je op één activiteit. Vergeet je tentamens, betogen en andere belangrijke deadlines. Bereid in alle rust je voordracht over konijnen voor. Maar vergeet niet om genoeg pauzes (!) in te lassen.

Geen burn-out

Een burn-out onder jongeren zie je steeds vaker. Uitgebrand zijn is voor niemand leuk, dus laat het niet zover komen. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.

Sneller onder de indruk

Mensen raken al snel gewend aan je nieuwe levensinsteek. Als je lui bent krijg je een heel nieuw verwachtingspatroon aangemeten dat ervoor zorgt dat iedereen meteen begint te juichen wanneer je wél wat uitvoert. Meer complimenten voor minder werk, deal or no deal?

Slapen doet je goed

Als je genoeg slaapt komt dit je geheugen ten goede. Zo leer je effectiever, waardoor je meer tijd over hebt voor... slapen. Een prachtige (niet zo) vicieuze cirkel. Het is overigens ook bewezen dat mensen die voldoende slapen minder vaak betrokken zijn bij verkeersongelukken. Denk dus aan je veiligheid en skip het eerste uur.

Je wordt er creatiever van

Thuisbezorgd.nl, Auto's, vaatwassers: allemaal uitvindingen die het licht zagen doordat men behoefte had aan minder arbeid. Behoeft geen nadere uitleg lijkt me.

En dan nog wat

Ik had nog zeven andere argumenten, maar ik steek m'n tijd liever in dingen die ik wél leuk vind om te doen. In bed liggen, filmpje kijken of heel ver terugscrollen op de Instagrampagina van mooie meisjes. Probeer er zelf nog maar wat te bedenken. Of weet je, doe maar niet. Parkeer in plaats daarvan je derrière lekker op de bank, trek een blik bier open en zanik de godganse week over Kim Kardashian.

Mens, durf te luieren!

Gepubliceerd op 7 december 2015
ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!

REACTIES

F.

F.

Leuke blog?

6 jaar geleden

T.

T.

Die laatste alinea do... XD

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.