Hijgerige Henkie

Pepijn

Sinds een tijdje heb ik een nieuwe Facebookvriend. Hij heet Henk en heeft geen leven. Voor zover ik weet studeert Henk niet, en een baan heeft hij ook al niet. Henk heeft namelijk alle tijd van de wereld om meisjes zoals ik lastig te vallen.

Henk en ik hebben elkaar nooit in real life ontmoet. En dat wil ik ook graag zo houden. Ik ken deze man namelijk helemaal niet. Het verhaal zit zo: ik heb ooit een tijdje gedate met een jongen, wat niet bepaald een succesverhaal was. Tijdens deze kortstondige romance sprak Henk mij op Facebook aan. Hij bleek de neef van mijn date te zijn. Waarom hij mij aansprak? Al sla je me dood. Maar ik accepteerde zijn vriendschapsverzoek. Henk was immers familie van deze jongen, dus wat kon het voor kwaad?

Ben je alleen thuis?

Laat ik Henk eens wat beter omschrijven: hij is 28 jaar, lang en heeft de looks van een filmschurk: sluik, lang, bruin haar, een mysterieuze hoed en zwarte kleding. Toen ik Henk net had geaccepteerd was hij nog wel oké. Hij vroeg of ik het naar mijn zin had met zijn neefje en of we al lang aan het daten waren. Maar daarna begon het gedoe. Toen ik de jongen vaarwel zei, greep hijgerige Henkie zijn kans. Ik kreeg berichtjes met: 'Hoi Ivana, ben je alleen thuis?' en: 'zin om naar mij toe te komen en een film te gaan kijken?'. Ik negeerde het of reageerde er afwijzend op, maar Henk hield vol.

Zo besloot Henk zijn hele levensverhaal aan mij te vertellen. Henk miste zijn ex-vriendin en vroeg of ik hem wilde opvrolijken. Hij vertelde ook dat hij geen werk had en het wel lekker vond om op een uitkering te leven. Daardoor had hij lekker veel tijd om te gamen. Van het koken was Henk niet zo. Liever at hij fastfood. Dat verklaart waarschijnlijk dat mijn Facebookvriend niet de slankste is. Hij is op zoek naar liefde en geborgenheid, en hoopt dat waarschijnlijk (al zegt hij dat er niet bij) bij mij te vinden.

Romantisch avondje

Ik vraag me af wat Henk bezielt? Welke 28-jarige denkt in godsnaam dat een 16-jarig meisje op zijn ellende zit te wachten? Denkt hijgerige Henkie écht dat ik 'm ga uitnodigen voor een romantisch avondje film kijken op een moment dat mijn ouders niet thuis zijn?

Op de levensverhalen heb ik dan ook niet gereageerd. En sindsdien is het stil. Misschien is hij druk bezig zijn leven op de rit te krijgen. Of is hij zich suf aan het Tinderen in de hoop een vriendin te vinden die hem alle aandacht geeft die hij de laatste 28 jaar tekort is gekomen. Ik gun 't m'n Facebookvriend van harte.

Gepubliceerd op 16 februari 2015
ADVERTENTIE
Raad jij de studie?

Waarschijnlijk heb je al wat studies op het oog. Maar heb je echt alle studies overwogen? Grote kans dat je wat toffe opleidingen over het hoofd ziet. In deze video gaan Lauren, Lin & Marit raden welke studie wij zoeken! Misschien is dit ook wel wat voor jou?


Meer info

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

W.

W.

Denk nou eens na. Jij bent diegene die hem accepteert als vriend. Als je dat niet bevalt, kan je hem met hetzelfde gemak verwijderen in plaats van dit blog te schrijven.

6 jaar geleden

J.

J.

Ben het volkomen eens met Wout. Je kunt hem toch gewoon verwijderen als vriend wanneer die ''hijgerige Henkie'' zo vervelend is?

6 jaar geleden