Het is 'seksweek' op Scholieren.com. Samen met de Sense Infolijn geven we antwoord op al jouw seksvragen.

 


Alles over seks Alles over seks

Handig: Lezen voor de Lijst

Door Jorieke

De leeslijst: terwijl de ene scholier er als een berg tegenop ziet, draait de ander zijn hand niet om voor het lezen van een paar boeken. Hoe dan ook kan kiezen uit die lijst best lastig zijn. Hoe weet je welke titel bij jou past, of van jouw niveau is?

Als je door de bomen het bos niet meer ziet, is de website Lezenvoordelijst.nl een goede uitkomst. Daar staan alle boeken gesorteerd op genre en niveau. 

Hoe werkt dat dan?

Op Lezenvoordelijst.nl klik je jouw leeftijdscategorie aan: 12 t/m 15 jaar of 15 t/m 18 jaar. Bij beide categorieën kun je verschillende niveaus kiezen. Weet je niet wat jouw niveau is? Dan kun je de niveautest doen. 

Moet een boek vooral dun zijn? Dan ben jij waarschijnlijk niveau 1. Ben je al gewend aan een open einde? Dan hoor je misschien al bij niveau 2. Dat gaat zo door tot de kenmerken van niveau 6: voor wie 'intertekstuele verbanden ziet' en 'leest om vat te krijgen op de wereld en zichzelf.' Voor de echte pro's dus. 

Ook kun je boeken selecteren op genre en op thema. Houd je van thrillers en past niveau 4 het beste bij jou? Door op deze filters te klikken, komen de boeken die voor jou geschikt zijn meteen tevoorschijn.

Samenvattingen bewaren

Maar er is meer. Op de site kun je een account aanmaken om je favoriete boeken toe te voegen, je samenvattingen en aantekeningen op te slaan en heel gemakkelijk je leeslijst te printen. Maak je je docent ook nog eens blij.

PS

Op Scholieren.com bieden we een literatuurlijst en natuurlijk duizenden boekverslagen van al die boeken op de leeslijst. Ook handig.

Gepubliceerd op 17 oktober 2012

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Hidde

Hidde

Mijn school blijkt weer eens een echte trendsetter: wij gebruiken de website al een jaar of twee. Ik vind de boeken die worden aanbevolen allemaal een beetje standaard: als je echt zelf iets leuks wil lezen zijn er nog véél meer andere (onbekende) boeken die ook echt leuk zijn. En die niet op de site staan.

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast