Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Examendag 7: de meningen zijn verdeeld

Terwijl de meeste scholieren lekker in het zonnetje zitten te chillen, moesten de examenkandidaten weer aan de bak. Vandaag was het tijd voor onder andere aardrijkskunde en Engels. Hebben onze bloggers de examens goed gemaakt, ondanks de tropische temperaturen?

Elke dag op Scholieren.com: het allerlaatste eindexamennieuws en de ervaringen van onze acht examenbloggers. Luister ook van maandag t/m donderdag van 21:00 - 21:30 uur naar De Avondploeg op Slam!FM voor de dagelijkse Eindexamenupdate en interviews met onze bloggers. 

Vwo: wel 'n voldoende

Rutger en Annemieke begonnen de dag met aardrijkskunde. Bij Annemieke ging het niet zo goed: ''Vanaf de eerste minuut was m'n concentratie al weg: er ging een mobieltje af tijdens het examen.'' Ze hoopt op een goed cijfer, maar gaat 'm waarschijnlijk herkansen. ''Ik had ook veel te weinig tijd, ik denk dat ik 'm verpest hebt.'' Rutger vond 'm wel 'goed genoeg te doen'. ''Er was een vraag die best lastig was, maar voor de rest ging het wel oké, dat moet wel een voldoende zijn.''

De vwo'ers bogen zich 's middags nog over Engels. Ook die ging wel goed bij Rutger, al waren de teksten wat saai. ''Er was er eentje bij met allerlei juridische termen,'' zegt Rutger. ''Het is lastig in te schatten hoe het precies ging, maar ik denk dat ook deze wel 'n voldoende is.'' Tjeerd vond Engels wel lastig, maar het ging volgens hem 'beter dan verwacht'. Nina vond 't ook wel makkelijk en heeft besloten maar even een wijntje te pakken op 'n terrasje. Even afkoelen na het examen!

Ook irritant: als je docent je pen af pakt tijdens het examen. Gelukkig was @VieVbizarre net klaar, toen een leraar besloot haar pen mee te nemen. ''Hij moest opschrijven hoe laat ik klaar was en toen nam hij de pen mee.'' tweet ze.

Havo: de meningen verdeeld

Havoers bogen zich over wiskunde B en maatschappijwetenschappen. @raoul400 is in ieder geval duidelijk over z'n examen maatschappijwetenschappen: hij tweet ''wat een kut examen''. @DanielArsenalll dacht daar heel anders over: ''Dat moment dat je examen goed ging, en je na het te hebben nagekeken 100% zeker geslaagd bent.''

Over het examen wiskunde zijn de meningen ook erg verdeeld. @jaqjager tweet het veelzeggende ''#%^!£$<^#$££@'', bij @WoutervTerwisga ging het juist heel goed: ''Het examen waar je het meest voor vreest gaat gewoon het best van allemaal, heerlijk!''.

Vmbo: rare vragen

Vmbo'ers maakten onder andere muziek, wiskunde en natuur- en scheikunde 1. De arme leerlingen van het Martinuscollege in Grootebroek konden helaas halverwege stoppen met hun wiskunde examen: de computer liep vast bij het afspelen van een filmpje. Ze mogen het examen in periode 2 opnieuw maken.

Het NASK examen viel ook niet zo in de smaak. De meeste twitteraars zijn niet zo positief. De tweets varieren van ''kkr moeilijk'' tot ''ik vond de vragen raar''.

Morgen

Morgen is het tijd voor muziek en M&O op havoniveau, gaan de vwo'ers aan de slag met Latijn en maatschappijwetenschappen en de vmbo'ers buigen zich onder andere over dans, drama en economie. Good luck iedereen en probeer ook nog even te genieten van het zonnetje!

Meer nieuws van vandaag: 5 leerlingen zakten door hun stoel tijdens het examen, wiskunde C'ers krijgen 4 punten cadeau en de havisten krijgen een punt gratischh voor economie.

Gepubliceerd op 24 mei 2012


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?