Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Ergernissen bij ons op school

Ergernissen bij ons op school

Anouk

Ergernissen op school: ik vind dat je eigenlijk gewoon niet te veel moet zeuren. Bekijk het eens positief.
Maar toen mij gevraagd werd naar aanleiding van de Scholieren.com-ergernissen-enquête bij mij op school eens rond te vragen, bleken mijn schoolgenoten genoeg te klagen te hebben.

Preken maakt het erger

Als je moeilijk uit je bed kan komen, is het natuurlijk wel eens zo dat je iets te laat op school komt. Kan gebeuren. Dan kom je het gebouw binnen en wil je vlug naar je les toe, staat er iemand binnen die je eerst een preek geeft! Vervolgens moet je ook nog je leerlingenpasje inleveren bij de conciërge.. waardoor je alleen maar later in de les komt. Belangrijke stof mist. Je repetities niet haalt. Blijft zitten. Eindigt in de goot. Omdat school zo moeilijk doet.

Te veel

Ergernis numero twee. Iedere docent denkt dat zijn of haar vak het belangrijkste vak is, neemt het uiterst serieus en geeft vervolgens heel veel huiswerk op.. maar dat doen ze allemaal! En dan heb je dus zeven / acht keer veel te veel huiswerk. Dat betekent: niet te doen! Docenten mogen best wel een beetje hun huiswerk en repetitieplanning met elkaar afstemmen voordat ze ons richting burnout werken.

Zinloos

Los de derdos ergernos. Veel vakken zijn zinloos! Je hebt een profielkeuze gemaakt, een bepaalde vervolgopleiding voor ogen en dan moet je alsnog allerlei dingen doen die je daar voor nodig hebt. Op het vwo heb je zelfs een extra taal, ondanks je natuurprofiel. En een laatste ergernis als toegift: niet alle leraren zijn altijd even up-to-date, soms kennen leerlingen de stof beter.

Maar goed, dat zijn de ergernissen. Eigenlijk heb ik het zo slecht nog niet.

Gepubliceerd op 26 november 2009

REACTIES

H.

H.

Haha ik snap de 3e echt volkomen!
Ik doe vwo en ik moet allerlei vakken doen zoals Algemene Natuurwetenschappen, dat heel vaak gaat over Natuurkundige en Scheikundige dingen terwijl ik een EM profiel heb gekozen. Dan kies je voor een profiel waar je dat soort dingen niet krijg, en dan krijg je het alsnog.
Het te veel huiswerk geven snap ik ook helemaal ik heb me een frans docente joh.. pff ! die geeft altijd een hoop huiswerk en dan zegt ze dat jij dat zelf maar moet inplannen maar het moet wel de volgende dag af.. DAT KAN DAN TOCH NIET ALS JE HET EEN DAG VAN TEVOREN TE HOREN KRIJGT! maarja.. ik snap soms niet hoe die mensen dat kunnen doen. Zijn zij nooit jong geweest ofzo? Was dat HUP, uit de buik en leraar ofzo? qq ik snap dat soms gewoon niet ..

14 jaar geleden

M.

M.

Ik ergerde me meestal aan dat als de docent nog iets aan het uitleggen was en we waren bijna aan het einde van de les, dat anderen hun spullen al gingen inpakken. *storend*

14 jaar geleden

L.

L.

'eigenlijk heb ik het zo slecht nog niet'. Wat een onzin, jij (en ik dus ook) heb het wel slecht. Ik zit bij Anouk op school en kwam met de derde ergernis, geloof ik. Ik moet Frans volgen terwijl ik N&T doe, misschien dat ze dat maar weer moeten afschaffen. Daarnaast wordt er vaak niet goed lesgegeven op een school (waaronder de mijne). Ook dingen die subjectief beoordeeld worden zouden eruitgehaald moeten worden of er zou een manier gevonden moeten worden waardoor je het objectief kunt beoordelen. Hiermee bedoel ik discussies, spreekbeurten en verhaaltjes schrijven.

14 jaar geleden

A.

A.

@ Liv: jup, de derde kwam van jou ^^ Je had nog veel meer, maar dat kon ik niet allemaal verwerken in ongeveer 300 woorden...

14 jaar geleden

L.

L.

niet normaal man. extra taal en al het huiswerk.

14 jaar geleden

G.

G.

De uitkomst van dit onderzoek kun je nu lezen op:
www.scholieren.com/ergernissen

14 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.