Een brief aan Duolingo

Een brief aan Duolingo

Door Wu-Ji

Beste Duolingo,

Hoe gaat het? Met mij gaat het in ieder geval fantastisch dankzij jouw app. Daarmee leer ik gemakkelijk vreemde talen en daar haal ik ook nog eens veel plezier uit. Ik schrijf je deze brief zodat je weet hoe ik een taalfanaat geworden ben.

Weet je nog over onze eerste ontmoeting? Het begint allemaal vijf jaar geleden. De twaalfjarige Wu-Ji - ik - zit YouTube te kijken en komt een filmpje tegen over jou. In dat filmpje wordt verteld dat jij de perfecte app bent om gratis een nieuwe taal te leren. Ik denk dan: laten we Duolingo downloaden, het kan toch geen kwaad. Vanaf dat moment sta jij op mijn telefoon.

Duolingo

In het begin leer ik Japans met jou. Het loopt soepel en ik vind het geweldig als mijn streak (het aantal dagen dat je achter elkaar hebt geoefend op Duolingo) elke dag wordt verlengd. Maar op een dag vergeet ik om een les te doen, waardoor mijn streak van boven de 200 naar 0 gaat. Sinds die dag heb ik jou een lange tijd niet meer gebruikt. Dat is best jammer.

Het is bijna een jaar geleden als ik weer de motivatie krijg om jouw app te gebruiken. Ik ga op vakantie naar Tunesië, waar Arabisch de officiële taal is. Ik besluit daarom om wat Arabisch te leren. Het is wel een moeilijke taal, dus ik weet niet waar ik moet beginnen. Gelukkig weet ik dat jij een app bent die talen leren gemakkelijk en effectief maakt. Jij helpt mij met het stampen van het Arabisch alfabet en de basiswoorden.

En het werkt! Je wil niet weten hoe blij ik ben als alles wat je mij leert ook écht toepasselijk blijkt te zijn. Bijvoorbeeld als ik versta dat ik vijf dinar moet betalen op de markt. Of als ik in het Arabisch kan lezen in welke stad we zijn. Hoewel het allemaal maar een paar woordjes zijn, voelt het toch fantastisch om zo’n vreemde taal te gebruiken.

Prachtige momenten

En het blijft niet alleen bij Arabisch. Voor een schoolreis naar Rome heb je me bijvoorbeeld ook geholpen om last-minute de Italiaanse basiszinnen te leren. Met een woordenschat van dertig woorden – en handgebaren – heb ik het voor elkaar gekregen om een week lang met Italianen te kletsen. Voor dit soort prachtige momenten wil ik je bedanken, Duolingo.

Naast jou heb ik ook andere platforms geprobeerd om nieuwe talen te leren. Toch blijf ik van mening dat jij de beste app bent om vreemde talen te leren. Je bent netjes geordend en je hebt leuke interactieve functies. Zo geef je mij automatisch updates over mijn vrienden als zij bijvoorbeeld een honderddagenstreak hebben.

Uitdagingen

De beste functie die je hebt is sowieso de vriendschappelijke uitdaging. Hierbij moet je samen met een vriend een doel behalen, bijvoorbeeld vijftien lessen voltooien in vier dagen. Zo'n vriendschappelijke uitdaging is echt geweldig, omdat je dan het gevoel krijgt alsof je samen aan het leren bent. Dat maakt talen leren via jouw app veel leuker dan op school in een doodsaaie klaslokaal.

Duolingo, je bent een geweldige app die gratis taallessen aanbiedt. Elke dag gebruik ik je maar voor twee minuten, maar toch leer ik telkens weer iets nieuws in die kleine twee minuten. Ga vooral door met het ondersteunen van je leerlingen en ik zie je morgen weer als ik mijn streak ga verlengen.

Ciao ciao,

Wu-Ji

Gepubliceerd op 29 mei 2023
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.