Deze zomerse mocktails moét je uitproberen

Deze zomerse mocktails moét je uitproberen

Het weer is een beetje wisselend, maar bij de zomervakantie hoort natuurlijk een lekker zomers drankje! En hoe leuk is het om dat zelf te maken? Ik ben erg creatief in de keuken en deel graag mijn vier favoriete zomerrecepten met jullie.

Ik maak deze recepten vaak als de meiden langskomen om te lunchen of in de tuin een drankje te doen. Ook zet ik de foto’s op mijn insta story en vaak wekt dat nieuwsgierigheid op bij mijn volgers. Echte aanraders dus!

Ginger spice 

Dit is een overheerlijke mocktail (zie de foto bovenaan dit artikel) die ik eerder in een restaurant dronk. Hieronder vind je de ingrediënten. Doe ze in deze volgorde in het glas. Voor 1 groot glas:

Seedlip spice (als sirooplaagje)
Seedlip spice (is te halen bij onder meer Gall & Gall, alcoholvrij)
Ginger ale (tot het glas vol is)
Gember (2 grote plakken)
IJsblokjes (3 blokken)
Verse munt 

Everyday pride 

Het was pride month en een vriendin van mij kwam aanzetten met deze gekleurde zure matten. Ik vond dat zo geweldig leuk! Ik ben gelijk ter plekke voor ons dit drankje gaan maken. Het is super easy. Ook makkelijk om mee te nemen naar een picknick. Hier de ingrediënten. Doe ze in deze volgorde in het glas. Voor 1 groot glas:

Vlierbloesemsiroop
Limonadesiroop
Spa rood of Sprite (vul het glas op) 
Crushed ijs (laagje)
Bevroren frambozen (5 stuks)
Verse munt
Gekleurde zure mat

Energy boost shake

Dit drankje is gebaseerd op een drankje genaamd Frozen, dat ik altijd dronk bij de Vitaminstore in Haarlem. Helaas verkopen ze nu geen verse shakes meer, super sad! Maar dan maken we het toch gewoon na? Deze maak ik altijd een beetje op gevoel, dus het aantal porties kunnen wat afwijken. Hier de ingrediënten. Doe ze in deze volgorde in de blender of gebruik een staafmixerset. Voor ongeveer 2 á 3 porties:

Bevroren bosbessen (2 handjes)
Banaan (een halve)
Vers geperste sinaasappelsap (2 sinaasappels) 
Water (klein glaasje)
Aardbeien (10 stuks)

De lekkerste smoothie ooit

Deze smoothie neem ik vaak als ontbijt als ik zin heb om een keertje gezond te doen. Als de smoothie in het glas zit, kan je voor de breakfast vibe nog wat gepoft spelt of havermout erop doen, dan vult het nog meer. Dit is ook een lekkere smoothie om bijvoorbeeld mee te nemen naar het strand. Hier de ingrediënten. Doe ze in deze volgorde in de blender of gebruik een staafmixerset. Dit is voor meerdere porties, ongeveer 2 grote glazen.

Griekse yoghurt (6 grote scheppen)
Bevroren bosbessen (3 handjes)
Bevroren frambozen (2 handjes)
Banaan (anderhalf)
Verse munt
Honing

Ik hoop dat jullie de recepten net zo lekker vinden als ik! De mocktails kunnen natuurlijk ook met drank, maar hé, Scholieren.com bestaat voornamelijk uit minderjarigen. De mocktails zijn ook heerlijk als cocktail, maar dat heb je niet van mij...

Lees ook
De eerste familieverjaardag in anderhalf jaar

Gepubliceerd op 17 augustus 2021
ADVERTENTIE
Zoek jij informatie voor je (profiel)werkstuk over het klimaat?

Op EnergieGenie.nl vind je allerlei artikelen die je kunnen helpen bij het maken van je werkstuk over klimaatverandering, duurzame energie en de energietransitie. Daarnaast vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

Check EnergieGenie.nl

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.