De vijf Tinder-foto don'ts

De vijf Tinder-foto don'ts

Het is een verslavende routine: klikken op een kruisje of hartje en hopen op een match. De dating-app Tinder geeft weer een sprankje hoop op nieuwe activiteiten in een afwezig liefdesleven. Maar jongens lijken lang niet altijd aandacht te besteden aan hun Tinder-profiel. Als je sommige foto's ziet vraag je je af of hij ooit een match zal krijgen. Hoe zorg je ervoor dat al die leuke meiden bij jou naar rechts swipen? De belangrijkste Tinder don'ts op een rijtje. Je krijgt immers maar één kans om een eerste indruk te maken!

Tinder Don't #1: Foto's met andere chicks

Blog-collega Tim: gebruik deze niet!Een intieme foto met een andere chick is altijd een no go en betekent voor de meeste meiden een instant kruisje. Natuurlijk kan het gewoon je zus zijn, maar als er sprake is van een intieme omhelzing (of zelfs een kus!) dan gaan we er vanuit dat dit meisje jouw huidige vriendin is of een ex.

Heb je een vriendin, dan hoor je niet op Tinder te zitten. En wie in een dating-app kiest voor een foto met zijn ex is er misschien nog niet overheen. In beide gevallen zien we jou niet als geschikte Tinder-match. Next!

Tinder Don't #2: Waar ben jij in de foto?

Wellicht een no-brainer maar toch belangrijk om te vermelden: met foto's van een auto, de natuur of je favoriete paar sneakers ontlok je geen Tinder-matches. Als je geen zin hebt om je gezicht te laten zien, wat doe je dan op Tinder? Deze app is één grote vleeskeuring en dus moeten we kunnen zien hoe je eruit ziet. Dus: maak een leuke selfie of verwijder je profiel; anders ga je meedogenloos hard genext worden.

Tinder Don't #3: Nude-selfies

Tinder staat niet bepaald bekend als een onschuldige dating-app. In de ogen van velen wordt 't gezien als de perfecte manier om een one night stand te regelen. Sommige mannen zijn daar niet bepaald subtiel in en kiezen voor enigszins provocerende foto's. Denk aan: spiegelfoto's waarbij een forse hoeveelheid huid te zien is. Vriendelijk bedankt, maar die geforceerde sixpack inclusief mannelijke duckface hoef ik niet nog eens te zien.

Tinder Don't #4: Zonnebrillen

Blog-collega Pim: vergeet je brilloze selfie niet!We weten allemaal dat een zonnebril je een mysterieuze look geeft. En ja, je ziet er - zeker in combinatie met een lekker zomers kleurtje - net wat beter uit door er een op te zetten.

Maar we willen vooral weten hoe jouw gezicht eruit ziet sans flatterende zonnebril. Een hartje uitdelen zonder dat we je echte gezicht hebben gezien is een te groot risico.

 

Tinder Don't #5: Te weinig foto-materiaal

Deze niet kiezen Bram! Zo weten we nog niksLast but not least: één foto is niet genoeg. We willen écht weten hoe je eruit ziet en daarvoor moeten we toch zeker een paar foto's hebben gezien. Het liefst in verschillende situaties: een foto van jou overdag, een foto tijdens het uitgaan, een foto met vrienden. Eén vage foto waarop je amper goed te zien bent, is niet genoeg om dat hartje binnen te slepen. Speel het daarom veilig en selecteer een paar verschillende kiekjes voor je Tinder-profiel. Geef ons die garantie van jouw mooie uiterlijk. En dan is die swipe naar rechts zo in the pocket!

Lees ook:

Experiment: Tindercatfish
Gastblogger Menno onderzocht hoe ver jongens gaan op digitale media door zich voor te doen als meisje op Tinder.

Gepubliceerd op 23 februari 2014
ADVERTENTIE
Zoek jij informatie voor je (profiel)werkstuk over het klimaat?

Op EnergieGenie.nl vind je allerlei artikelen die je kunnen helpen bij het maken van je werkstuk over klimaatverandering, duurzame energie en de energietransitie. Daarnaast vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

Check EnergieGenie.nl

REACTIES

V.

V.

Nee. Nee nee nee. Dit is allemaal onzin. Er is maar één waarheid, en dat is dat meisjes gewoon 100 keer kieskeuriger zijn dan jongens. Als een meisje bijvoorbeeld 100 jongens een hartje geeft dan zal ze 99 matches hebben. Als een jongen 100 hartjes geeft.. Zal hij 1 match hebben. Misschien een beetje overdreven maar dit is wel zo ongeveer hoe de vork in de steel steekt.

8 jaar geleden

L.

L.

Die foto kan écht niet. Vooral doelend op mezelf en mijn eendengezicht. Maar in het stuk zit wel een kern van waarheid. Jongens zijn nu eenmaal veel minder bezig met welke foto ze voor iets als Tinder (of Facebook, WhatsApp, Twitter en zo kan ik nog wel even doorgaan) kiezen. Maar stiekem kan zoiets eigenlijk helemaal niet. Gewoon niet tof. En scheelt de afgewezen jongens heel wat Tindertraantjes.

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.