De beste YouTube-leraar: WiskundeAcademie

De beste YouTube-leraar: WiskundeAcademie

In deze rubriek vertellen scholieren elke week over hun favoriete leraar op YouTube. De digidocent die hem of haar elke toets opnieuw een voldoende bezorgd. Deze week: Dominique (15) over WiskundeAcademie.

"Ik heb het kanaal WiskundeAcademie ontdekt toen ik helemaal niks snapte van de uitleg van mijn eigen wiskundedocent. Ik ging op zoek naar YouTube-leraren die dat onderwerp wel goed konden uitleggen en gebruik het kanaal nog steeds als ik mijn huiswerk niet begrijp of het leren voor een toets niet lukt. En ik ben niet de enige: WiskundeAcademie heeft al meer dan 27.000 abonnees. Ik vind Roeland Hiele zo goed omdat hij alle onderwerpen heel erg rustig en met veel voorbeelden uitlegt. Het is heel serieus, je wordt niet afgeleid. En omdat je op de achtergrond schetsen en voorbeelden bij de uitleg ziet, zijn de filmpjes best professioneel. Vaak stop ik de video halverwege en probeer ik een som op te lossen. Als dat lukt, weet ik dat ik niet verder hoef te kijken.

Terugspoelen en opnieuw afspelen

Ik zit nu in vwo-4 en aangezien er echt ontzettend veel video’s op het kanaal staan, kan ik er (bijna) alles vinden wat ik nodig heb. Mijn eigen docent kan best prima uitleggen, maar dat kun je niet telkens terugspoelen en weer opnieuw afspelen. Als we makkelijke hoofdstukken behandelen bekijk ik de video’s soms maanden niet, maar bij lastige onderwerpen weleens meerdere keren per week. En volgens mij is dit kanaal op die manier voor elke scholier geschikt, of je nu in de eerste of de zesde zit. Zo ontzettend veel video’s zijn er."

Wil jij zelf een YouTube-leraar tippen? Stuur een mail met daarin je naam, leeftijd en favoriete leskanaal naar renske@scholieren.com. Is de docent nog niet aan bod gekomen, dan leggen we je uit hoe je er het beste een stukje over kunt schrijven. Geen zin om dat zelf te doen? We kunnen je ook even kort telefonisch interviewen.

Gepubliceerd op 13 september 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.