Bye bye Justine

Bye bye Justine

Door Pim

Justine, de redactie is apetrots, maar tegelijkertijd diep bedroefd. Na vier jaar gaat namelijk onze beste betogenschrijver, fanatiekste politiekfreak en mijn stiekeme favoriet van de redactie, ervandoor. Carrière maken bij Dagblad de Limburger, in Maastricht, je weet wel, veel te ver weg van Scholieren.com... 

Vier jaar bloggen voor Scholieren.com is niet niks. Daarom is het de hoogste tijd om vier van Justine's mooiste, beste, ontroerendste en grappigste stukken op een rijtje te zetten. Ga er goed voor zitten en leer lachen én huilen met Justine's beste Scholieren.com-zinnen ooit.

Seksuele voorlichting: verbied het!
"Voorlichting, daar komt alleen maar viezigheid van", schrijft Justine in haar legendarische betoog over seksuele voorlichting. "Ouders, als je wilt dat je kind volkomen seksloos en onschuldig blijft is, er één regel waar je jezelf en je kind strict aan moet houden, en dat is: VERMIJDEN!"

Als er iets is wat ik ga missen dan zijn het dit soort blogs. Niet alleen vanwege het onderwerp natuurlijk, maar vooral vanwege de geniale toon. Justine, je weet de lezer compleet verward achter te laten. HUH, meent ze dit nou echt? Daar ben ik dus ook nog steeds niet helemaal uit, iemand, help! Lees hier 't hele stuk.

Beau (17) won van kanker
"Vriendinnen stelden soms teleur", vertelt de 17-jarige Beau - die kanker had - tegen Scholieren.com. Justine interviewde haar over haar ziekte. "De meesten zijn er goed mee omgegaan, maar anderen lieten me als een baksteen vallen. Ze wisten gewoon niet hoe ze met mijn ziekte om moesten gaan. Een aantal vriendschappen heb ik toen verbroken."

Hier leren we dat Justine ook gewoon een steengoed interview kan schrijven. Ze interviewde het meisje Beau, dat op haar zeventiende al kanker in haar been had. Een bijzonder verhaal; rustig opgeschreven zonder dat het tranentrekkend zielig wordt, maar met die ene keer heftig slikken op 't eind. Lees hier het hele interview.

Je bent slechts onkruid
"Elke keer als er een groepsopdracht is, wil je verdwijnen door een zwart gat. Weer opnieuw moet je de pijn van afwijzing aan. Niemand wil met jou in het groepje. Niemand wil jou kiezen bij gym. Ze verachten je. Je bent als onkruid in de grond."

Justine, je bent bijna altijd het opgewekte meisje, die haar mening graag aan iedereen verkondigt. Maar je bent ook een meisje met een bedachtzame kant: eentje die toch nog even een tweede keer nadenkt en die diepere gedachten ook gewoon op papier durft te zetten. Dicht bij jezelf, recht uit 't hart. Dit korte verhaal over iemand die gepest wordt, dat je schreef omdat je zelf ooit gepest werd, scoort wat mij betreft 10 van de 5 sterren. Lezen dit, nu. 

Man stoer, vrouw een hoer
"Indirect vinden vrouwen een man die veel chickies hosselt stiekem wel aantrekkelijk, omdat deze vaak charmant en zelfverzekerd is. Maar waarom lijkt dit dan niet zo te zijn bij vrouwen?"

Dat je de pittigste mening van ons allemaal hebt wisten we al. Dat je die ook vurig en vol overgave op papier kan zetten, leren we in dit stuk. Houd jezelf vast voor de down-to-earth Power Feminist die Justine ook kan zijn. Man stoer, vrouw een hoer? Never, en hier heb je het sterkste waarom dat je ooit gaat krijgen. Lees doorrr.

We gaan je missen

Alweer bekomen van de lach en de traan? Dan nog dit: Justine, je hebt in vier jaar met eenennegentig blogs, duizendachtentachtig reacties en driehonderdtwintigduizend(!) lezers ongetwijfeld alle Scholieren.com-records een keertje genadeloos vermorzeld, maar ik en al je trouwe lezers - en dat moeten er belachelijk veel zijn - gaan gewoon jouw krullebol en je fantastische stukken missen.

Laat ze bij Dagblad de Limburger maar eens zien wie er de baas is. Tot snel Justine, het ga je goed!


De redactie van Scholieren.com doet een duckface. Want Justine biechtte ooit op in een blog zich daar regelmatig schuldig aan te maken.

Check out Justine's pareltjes!

Krijg je na het lezen van het blog nog steeds geen genoeg van Justine. Of ben je nieuwsgierig geworden naar haar andere schrijfsels? Check al haar pareltjes in Justine's Scholieren.com-archief.

Gepubliceerd op 12 april 2014
ADVERTENTIE
Zoek jij informatie voor je (profiel)werkstuk over het klimaat?

Op EnergieGenie.nl vind je allerlei artikelen die je kunnen helpen bij het maken van je werkstuk over klimaatverandering, duurzame energie en de energietransitie. Daarnaast vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

Check EnergieGenie.nl

REACTIES

R.

R.

Justine! Onwijs veel succes bij Dagblad de Limburger. Wellicht zie ik je nog eens op national television ;)

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.