Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

App: leer zes verschillende talen

App: leer zes verschillende talen

Door Pim

Vreemde talen leren moeilijk? Neehoor. Ik spijker momenteel m'n gebrekkige Spaans bij, met behulp van een app: Duolingo. Over een tijdje ben ik un experto en hablar español en zing ik 'n Spaanse serenade.

Snapchat, Draw Something of Quiz Battle alweer zatElke twee weken zoeken Pim en Joca een nieuwe app uit die helemaal hot is in de pauze óf dat best wel eens heel snel zou kunnen worden. Pak je smartphone er maar vast bij!

Het blijkt dat Duolingo begon als een website, maar ik ken 'm van de app. Hij werd ontdekt door een vriend en nu doet iedereen 't in de pauze of thuis op de bank. M'n klasgenoten leren Frans en Duits, maar ik heb m'n zinnen op Spaans gezet. 

Eerst de basis

Het idee? Je leert in babystapjes heel snel de basis van een taal: door te praten, te lezen en te schrijven.

Je begint natuurlijk met de basis: ik, jij, hij, wij, jullie, zij. Daarna leer je wat basiswerkwoorden, zoals 'zijn' en 'hebben' en dan kan je per onderwerp aan de slag. Zo leer je alle namen van dieren, begrippen die te maken hebben met kledingstukken, getallen, enzovoorts.

De app combineert saaie grammatica-onderwerpen heel slim met nieuwe woordjes waar je iets aan hebt. Elke les leer je weer een stuk of vijf nieuwe woorden, en dan ook nog 'ns op verschillende manieren: door middel van spreken, zinnen maken en vertalen. Ik vind 't superhandig!

Beter dan Spaanse les

Het is fijn dat je zoveel verschillende dingen doet. In een les op school ben je meestal óf aan 't praten óf aan het schrijven, maar in de app wissel je constant af: daardoor onthoud ik dingen echt beter.

Omdat je 't toch voor jezelf doet, mag je zelf het tempo bepalen. Ik had de laatste tijd niet zoveel zin, dus ik ben nog niet zo ver. De app probeert je wel bij de les te houden: na een tijdje moet je dingen gaan herhalen om je woordenkennis bij te houden. Superslim dus eigenlijk.

Het is een spelletje!

Het lijkt tegenwoordig alsof alles een spelletje moet zijn, maar Duolingo doet het redelijk. Voor elke les die je zonder grove fouten te maken (met als resultaat het verliezen van hartjes) afrondt, krijg je XP. Daarmee kun je level-uppen. Beetje kinderachtig, maar het werkt wel: je gaat tócht nog even door om het volgende level te halen.

In de app zit ook 'n sociaal netwerk inbegrepen, waarmee je je vrienden kunt volgen. Je ziet eigenlijk vooral welke taal ze leren en hoeveel XP ze hebben. Als je onderaan de lijst staat (story of my life) dan motiveert dat wel om weer eens iets te gaan doen.

Spaanse serenade

Een echte Spanjaard zal ik met de app nooit worden, maar ik begin natuurlijk nog maar net. Misschien zing ik over een tijdje wel een prachtige Spaanse serenade. In ieder geval kun je jezelf wel redden op een gestrande Spaanse vakantie, als je alle levels hebt voltooid.

Gespot in: Amsterdam

Website: www.duolingo.com
Downloads:
- Android: gratis
- iOS: gratis

Gepubliceerd op 30 oktober 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie

REACTIES

T.

T.

De link gaat naar tinder.... Bij ios....

10 jaar geleden

Chris

Chris

Is inmiddels aangepast, dank voor je reactie!

10 jaar geleden

K.

K.

Het mooiste is dat duolingo ook geweldig nuttig is. Als je er gebruik van maakt, help je met het vertalen van het internet! Zie vanaf 9:05 (maar 't liefst helemaal): http://www.ted.com/talks/luis_von_ahn_massive_scale_online_collaboration.html

10 jaar geleden

Pim

Pim

Wow, supergaaf! Door te vertalen help je het web vertalen, dat wist ik niet. Bedankt voor de tip!

10 jaar geleden

H.

H.

Eens kijken of ik een Franse serenade kan leren zingen. Geïnstalleerd!

10 jaar geleden

M.

M.

Ha! Gaaayyy!

10 jaar geleden

F.

F.

Ik heb hem meteen uitgeprobeerd en hij werkt super goed! Ik ben begonnen aan Italiaans. Het is leuk omdat het net een spelletje is, je doet het voor de lol en hebt er ook nog eens iets aan! Bedankt voor de tip!

10 jaar geleden

E.

E.

Ik adviseer https://www.penpaland.com

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.