Hou jij van lezen of juist helemaal niet? Doe mee aan deze vragenlijst en maak kans op 15 euro Bol.com-tegoed!

5 redenen waarom je volgend jaar een taalreis zou moeten maken

5 redenen waarom je volgend jaar een taalreis zou moeten maken

in opdracht van ESL - Taalreizen

Het is december en dat betekent dat de winter officieel begonnen is. Helaas is niet iedereen fan van het koude weer, sneeuwbuien en korte, donkere dagen. Wil jij ontsnappen aan de koude, Hollandse winter, maar ook iets nuttigs doen? Wij geven je vijf redenen waarom je volgend jaar een taalreis zou moeten maken. 

1. Het is goed voor je hersenen

Volgens onderzoek is een nieuwe taal leren heel goed voor je hersenen. Door die nieuwe taal maak je nieuwe verbindingen en dat is dus goed voor je brein. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat de kans dat je de ziekte Alzheimer (dementie) krijgt, veel kleiner wordt.

2. Het is handig voor op vakantie

Straks zit je daar op je terrasje, wil je een lekker glaasje fris bestellen en dan verstaat die ober ineens je krakkemikkige Engels niet. Wild gebaren is dan een optie, maar het is natuurlijk veel handiger als je gewoon de taal spreekt. Ook als je verdwaald raakt of naar een locatie op zoek bent, helpt het enorm om het aan de locals te kunnen vragen. En dan kan je ook nog eens mooi pronken met je taalkennis.

Wil jij volgend jaar op een leuke manier een extra vreemde taal leren? ESL – Taalreizen biedt naast de zomervakantie ook in de voorjaars-, mei- en herfstvakantie taalcursussen aan voor het leren van o.a. Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Koreaans en Japans op meer dan tweehonderd bestemmingen wereldwijd! Klik hier om alle taalreizen te bekijken die ESL – Taalreizen aanbiedt. 

3. Anderen verstaan je niet

Een ander voordeel van het kennen van een taal die anderen niet kennen, is dat je je geen zorgen hoeft te maken over stiekeme luisteraars. Je kan zeggen wat je wil, niemand die je begrijpt!

4. Mensen weten niet dat je de taal kent

Ook andersom kan dit erg handig zijn. Zo vertelde iemand me een verhaal over een jongen die zichzelf Mandarijn had aangeleerd. Zijn nieuwe Chinese kamergenoot wist dit niet, dus dacht in telefoongesprekken veilig te kunnen roddelen over de Nederlander. Op hun laatste dag samen nam de jongen in het Mandarijn afscheid van zijn Chinese kamergenoot, die natuurlijk onmiddellijk vuurrood werd. Het kan dus best grappig zijn om onbedoeld met anderen mee te kunnen luisteren!

5. Het staat mooi op je CV

Tot slot staat zo’n extra taal ontzettend mooi op je CV. Dit kan in je voordeel werken als je je bijvoorbeeld moet aanmelden voor een studie, of als je solliciteert voor een baan. Ook als de baan niet direct met talen te maken heeft, is het een mooie toevoeging. We leven immers in een internationale wereld. Een extra taal kan dus ook veel voor je toekomst doen.

Alles bij elkaar zou ik niet weten wat je nog tegenhoudt om aan een nieuw avontuur te beginnen. Je leert niet alleen een nieuwe taal, je ontdekt ook het land en de cultuur. Daarbij ontmoet je veel nieuwe mensen uit allerlei verschillende plekken. Leer bijvoorbeeld Engels in Australië! Lijkt het jou leuk om een taalcursus te volgen volgend jaar? Wacht dan niet te lang met boeken! Klik hier voor meer informatie over alle programma's van ESL – Taalreizen. 

 

Gepubliceerd op 9 december 2019

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.