Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Trend: lieve Pou

Trend: lieve Pou

Door Lotte

Het lijkt op een drol, een eencellig wezen, of een cupcake. En het is een van de populairste apps van dit moment. De naam? Pou. 

Vroeger was er de Tamagotchi, nu is er een moderne versie in de vorm van een app. Bijna iedereen met 'n smartphone is opeens bezig met het verzorgen van een buitenaards huisdier. Sullig? Nee, juist hip.

In'Rages/HIP' spot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals zingen via 'n appnutteloze twitterfeiten en skywalking.  Ook een rage gespot? Deel het met ons in de reacties!

Schattig wezentje

Na het downloaden was ik meteen verknocht. Een schattig wezentje dat je ziet opgroeien en jouw aandacht nodig heeft. Want dat is hoe 't werkt: je geeft je Pou te eten, speelt er spelletjes mee en moet 'm voldoende laten slapen om 'm gezond te houden.

Supersimpel concept, maar hartstikke cute: zo'n beestje dat compleet van jou afhankelijk is. Zonder verzorging gaat-'ie zelfs dood! En met z'n lieve, grote oogjes laat Pou je moederhart (of vaderhart!) sneller kloppen. Het doet zelfs 'n beetje pijn vanbinnen als ik zie dat hij honger heeft, of vies is. Wat best maf is: medelijden hebben met een steen/drol/eencellig wezen.

Snorren kopen

Waarom dit zoveel cooler is dan een Tamagotchi? Een Tamagotchi was leuk, maar gemaakt van kleine pixels. Vaak kon je niet eens zien wat jij voor een diertje had, laat staan dat hij je liefdevol aan kon kijken. En kon je een Tamagotchi aankleden, kon je ermee Doodle Jumpen, kon je hem gekke drankjes voeren? Echt niet. Pou is zoveel beter.

Maar ik moet toegeven, Pou heeft een klein nadeeltje. Het is onmeunig verslavend. Al snel ben je anderhalf uur bezig om je lieve beestje te verzorgen en er muntjes voor te verdienen. Dan bedenk je je opeens dat je eigenlijk ook nog 'n leven hebt en wil je iets anders gaan doen. Maar plots: ping! Pou is hungry! En daar ga je weer. Eten geven, wassen, driehonderd spelletjes spelen. Net zolang tot je die kekke snor voor 'm kan kopen.

GehersensPould

Na drie uur met Pou gespeeld te hebben, is mijn wereld plots anders. Op de straat ligt geen drol, maar hondenPoup. Ik strooi wat Poudersuiker op m'n pannekoek. Ik Pouts mijn tanden. Jeetje, ik ben totaal gehersensPould door Pou.

Dus helaas. Met tranen in mijn ogen moest ik toch op de fatale knop drukken. Verwijderd. Het ga je goed, lieve Pou. Vaarwel. 

Gepubliceerd op 9 januari 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

S.

S.

Pou <3

11 jaar geleden

P.

P.

Tragisch!

11 jaar geleden

R.

R.

Pou is echt een dom spel XD

11 jaar geleden

H.

H.

Ik protesteer:
POU KAN NIET DOOD
Ik heb 4 maanden lang niks gedaan. Alles was wel 0%, maar hij leefde! Het (levende) bewijs dat Pou niet dood kan. En Pou is cool

11 jaar geleden

M.

M.

hahahahahahaha megaa grappig, ik heb ook pou. ? ik hou van jou Pou_xoxoxo_l

11 jaar geleden

P.

P.

YOww!!
ik heb ook Pou. haha!
weet je wat je meot doen?
Noticaties van pou afsluiten.
en alleen Pou'en als je muntjes moet verzamelen.
maar verwijder hem niet. :( geef je e-mail op en save.
nu kan je altijd nog inloggen, zelfs over 50 jaar :P

11 jaar geleden

K.

K.

ik wil pou spelen

11 jaar geleden

P.

P.

Pou is zoooo schattig!! Maar wel zzzuuuperr verslavend ;/

10 jaar geleden

P.

P.

Hij kanb echt niet dood.

10 jaar geleden

C.

C.

kan ik een acount van pou van iemand krijgen

9 jaar geleden

C.

C.

wil je dan mailen als je een pou account aan mij wil geven mijn mailadres is corne00@hotmail.nl

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.