Verstuurd vanaf mijn strijkijzer

Verstuurd vanaf mijn strijkijzer

Door Pim

Heul veul mensen hebben tegenwoordig een smartphone. Gevolg: onderaan elke mail staat opeens dat zinnetje: "Verstuurd vanaf mijn iPhone/Blackberry/Samsung/blablabla'. Ik háát het.

Dat zinnetje is mateloos irritant. Het lijkt wel alsof je aan iemands mailafsluiting kan zien wat voor persoon het is... Vier typen mailafsluitingen en het soort mensen dat ze gebruikt.

In 'Rages/HIP' spot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals gekleurde jeans, verslavingen en een hap kaneelpoeder nemen.  Ook een rage gespot? Deel het met ons in de reacties!

Ja, ik kan het betalen!

"Verstuurd vanaf mijn iPhone die me zo'n 1500 euro kost op tweejarige basis," had er ook kunnen staan, toch? Want dat is wat smartphones, en vooral de iPhone zijn: duur. En hoe pronk je daar mee zonder dat je mensen je telefoon onder hun neus moet duwen? Juist: je zet het in je mailafsluiting.

Ik kan het wel betalen en jij niet, nananana. Heel volwassen, heel beleefd. Haal alsjeblieft ergens anders je voldoening vandaan dan uit het pronken met je telefoon.

Ik ben heul errug belangrijk!

"Verstuurd vanaf mijn Blackberry-apparaat. Aan spelfouten kunnen geen rechten ontleend worden." Oke, klinkt logisch. Maar hallo, je bent 15! Alsof je elk moment gebeld kan worden voor een belangrijke zakendeal uit Rusland.

Bovendien: who the fuck handelt er belangrijke zakendeals af op zijn telefoon?!

Hihi, ik krijg het niet weg.

"Verstuurd vanaf mijn Samsung-apparaat." Want "jaa, die menuutjes zijn ook zo ingewikkeld. Ik snap echt niet hoe je dat wegkrijgt hoor." Het type domme doos gebruikt over het algemeen dit excuus. Ik leg het je één keer uit: je gaat naar instellingen -> e-mail -> e-mailafsluiting en verandert die tekst. In 30 seconden gebeurd.

Als je het echt weg had willen hebben dan had je wel even de handleiding gepakt, of niet soms? Daarnaast: het kost je 10 seconden om aan een of andere man in je omgeving te vragen of hij dit even voor je fixt (mannen, dit zijn basisskills).

Mama, mag ik even mailen?

"Verstuurd vanaf mijn Windows-telefoon". Waarom leen je de telefoon van je moeder? Ik bedoel: die mooie gróóóte knoppen zijn vast heel makkelijk te bedienen voor veertigplussers, maar waarom verstuur jij mailtjes vanaf haar telefoon? Waarom staat jouw mail ingesteld als standaard? Verstuurt je moeder soms deze mailtjes?! BRAINWASH!

Zo moet het

Nu ben je er dus achter: sommige mensen schatten aan de hand van jouw mailafsluiting in wat voor persoon je bent, en trekken daar misschien wel conclusies uit (hoe erg!). Wil je dat niet, dan rest je maar één ding: veranderen die handel.

Wat dacht je van gewoon je naam en misschien het mailadres waarmee je de mail verstuurd hebt? Eventueel kan je d'r nog 'verstuurd vanaf mijn mobiel' bijzetten, zodat mensen niet raar opkijken van typfouten of vage autocorrects.

Totdat ik geen enkel telefoonmerk meer in mails zie staan, heb ik een speciale afsluiting: "Verstuurd vanaf mijn strijkijzer". Denk daar maar eens over na.

Gepubliceerd op 23 mei 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

X.

X.

Die is wel goed!
Al heb ik er gelukkig geen last van :)

11 jaar geleden

I.

I.

Helemaal mee eens!!!
Ik ben die mailafsluitingen ook helemaal zat.

Een vriend van me heeft een iPhone (die zijn ouders betalen) en ik moet het doen met een zelf gekocht toestel (omdat mijn ouders niet zo rijk zijn als de zijne). En elke keer als ik mail van hem krijg staat eronder "verstuurd vanaf mijn iPhone". Dit is gewoon giga irritant.

Het is niet zo dat ik een hekel heb aan de tekst, want de makers van de telefoon moeten ook de mogelijkheid hebben om reclame te maken.
Maar het zijn meer de gebruikers van de telefoon die de tekst irritant maken.

Sommigen werken hard om hun smartphone te kunnen betalen, zoals een vriendin van me. Als ik mail van haar krijg staat eronder "verzonden vanaf mijn Samsung".
Dat vind ik dan niet erg, want ik weet dat zij net als ik hard werkt om zelf haar abbo en haar studie te kunnen betalen. Ze krijgt het dus niet van haar ouders en dus is ze niet verwend.

Maar als het staat onder een mailtje van iemand die de telefoon van zijn ouders krijgt en zo verwend is dat hij niets hoeft te betalen (zelfs geen kleine bijdrage), dan vind ik het wel storend.

Ik begrijp het best dat je een telefoon wilt met internet, omdat je bijvoorbeeld op school je rooster wil checken of bijvoorbeeld even in de pauze wil internetten. Dat begrijp ik volledig, want ik wil dat ook heel graag. Maar ik vind wel dat je dan zelf voor je telefoon moet werken. Want aan mensen die lui zijn en denken "ik krijg het toch wel van mijn ouders" hebben we niks en daarnaast zijn dat soort mensen gewoon giga vervelend en irritant.

Ik begrijp ook wel dat iemand van 13 niet genoeg geld verdient om zijn telefoon te betalen, maar van iemand van 14, 15 of 16 (of ouder) mag je dat wel verwachten. Met het geld dat je dan in de Supermarkt, met een krantenwijk of met bollen pellen verdient, kun je makkelijk je telefoon abbonement betalen!

En als je daarmee niet genoeg verdient kun je ook klusjes doen waarvoor je betaald krijgt, zoals bij je opa of oma het huis schoonmaken, onkruid wieden bij de buren of bijvoorbeeld de auto van je ouders wassen. Of bijvoorbeeld een vakantiebaantje en het geld sparen in plaats van uitgeven, zodat je daarmee je abbo kan betalen.

Er zijn genoeg mogelijkheden om geld te verdienen, alleen zijn veel jongeren (niet allemaal) te lui om te werken omdat ze hun spullen toch al van hun ouders krijgen.

Ik stoor me echt aan verwende mensen, die niet voor hun spullen werken maar het van hun ouders krijgen of juist betalen door geld te lenen bij de bank!!!

Een sim-only abbonement van 7,50 euro (= 250 belminuten) en een goedkope telefoon van 40 euro is niet zo erg in mijn ogen, maar een abbo van 50 euro per maand en een telefoon van 500 euro of bijvoorbeeld een laptop van 600 euro of een iPad van 900 euro voor je verjaardag gaat mij veel te ver. Ik begrijp dat ouders van hun kinderen houden, maar die kinderen moeten ook leren dat ze moeten werken voor hun geld en voor hun spullen. Want voor bijvoorbeeld een iPad van 900 euro moet ik ruim 9 maanden werken en soms heb ik dan nog niet genoeg.

Het is een feit dat iemand die zelf voor zijn geld heeft gewerkt en met zijn gespaarde geld iets koopt, het product meer waardeerd dan wanneer een persoon die hetzelfde product krijgt.

Maarja, die verwende jongeren komen er wel achter als ze op zichzelf wonen en zelf voor hun spullen moeten betalen. Het zal dan niet lang duren voordat ze erachter komen dat dure spullen niet vanzelfsprekend zijn. En de kans is dan groot dat juist de verwende jongeren in de schulden komen!
Veel jongeren zitten nu al in de schulden, omdat hun ouders hun dure spullen niet meer willen betalen en ze dus gaan lenen om toch die dure spullen te kopen!

PS: Sorry voor de lange reactie, maar ik denk dat heel veel mensen het met mij eens zullen zijn.

PPS: Verzonden vanaf mijn Acer Aspire ;)
Waarvoor ik toen ik nog 13 was en nog een krantenwijk had, 1 jaar lang hard voor gewerkt heb om hem te kunnen kopen. En ja, na 5 jaar heb ik hem nog steeds, omdat ik er heel zuinig mee om ga (omdat ik hem van mijn eigen geld heb gekocht).
Het is dus mogelijk om op jonge leeftijd genoeg geld te verdienen voor een laptop of duur abbonement, maar je moet er wel voor werken!

11 jaar geleden

N.

N.

Heeft deze jongen misschien geen vrienden, of juist een minderwaardigheidscomplex???
Kan mij niet voorstellen, dat je je aan een zin kan irriteren, gaat wel heeeul ver, vind je niet Bram? Ik wil wel weten wat voor een telefoon jij hebt, als dat een Nokia N95 is of ouder, weet ik voldoende :-) !
Want als je zelf graag een 'coole' smartphone wil, spaar en koop ;-)

P.S : heb mij meer ge-irriteerd aan dit blog-berichtje dan dat ik doe aan de mail-afsluitingen!

11 jaar geleden

K.

K.

wie is Bram?

11 jaar geleden

W.

W.

Ikkuh, je bent gewoon jaloers. En natuurlijk ben ik het wel met je eens dat je niet alles van je ouders zou moeten krijgen, maar je kunt dat niet zien aan één zinnetje en dat zinnetje heeft verder geen enkele betekenis. Stomme blog dit.

[i]Verstuurd vanaf m'n laptop[/i]

11 jaar geleden

U.

U.

IDC Ik heb gewoon een samsung galaxy ace gekregen voor m'n verjaardag en ben er blij mee.


En ja, ik heb de samsing apparaat ding onder aan je mail verwijderd ja.

11 jaar geleden

U.

U.

En terugkomend op ikkuh, ik ben momenteel ook in het bezit van een 64G+WIFI+4G. Sparen jongen, gewoon sparen.

11 jaar geleden

U.

U.

Verder wel een leuk en vermakelijk artikel, ben het met je eens.

11 jaar geleden

F.

F.

als ik een mail van me blackberry of eerst me HTC stuur, is dat een standaart afsluiting. ja, je kan het weghalen.. maar wat boeit het.

als als je inderdaad gaat zetten
"verstuurd vanaf mij iphone, omdat ik het kan betalen"
dan mag je jezelf weg gooien.

maar de standaart zit van de telefoon zelf
"verstuurd vanaf mij iphone/blackberry/HTC"
dat is dan toch niet zo irritant?

11 jaar geleden

L.

L.

Goed idee hoor, ik vind het zelf ook altijd irritant hoewel ik zelf ook een smartphone heb.

Verstuurd vanaf mijn Stofzuiger.

11 jaar geleden

P.

P.

Ik zou dit stuk willen omschrijven als een flinke dosis sarcasme met een harde kern van waarheid. Iemand nog vragen?

11 jaar geleden

J.

J.

Ik heb me meer geïrriteerd aan dit artikel dan aan het feit dat er van die zinnetjes onderaan mailtjes staan van enkele personen. Stel je aan joh.

11 jaar geleden

K.

K.

Ik vond het zelf ook wel een irritant zinnetje, gewoon aanpassen dus. gegroet.
verstuurd vanaf mijn commodore 64

11 jaar geleden

A.

A.

Verstuurd vanaf mijn niet zelf adverterende apparaat heb ik. echt haat aan die apple dingen

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.