Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Trend: verslavingen

Trend: verslavingen

Tegenwoordig kun je niet meer zonder verslaving. Elke dag Lost kijken is niet zoals elke dag tandenpoetsen. Het is een teveel aan zinloosheid.

Maar je kunt er, eenmaal aan begonnen, niet meer mee stoppen. Net als Facebook of Twitter. Sigaretten of witte wijntjes.

In 'Rages/HIPspot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals Draw Something, koptelefoons van 160 euro en "leuk-leuk".  Ook een rage gespot? Deel het met ons in de reacties!

We praten erover dat we teveel op Facebook zitten, maar we stoppen er niet mee. We lachen erom dat we alles van elkaar weten, ook al is het eigenlijk heel genant.

Niet te eng

Verslavingen zijn geen unieke schaamte meer, maar universeel en hip. Zoals iedereen een skinny jeans draagt, heeft ook iedereen een verslaving. Niet te eng, niet te serieus. We praten hier niet over hardcore drugs, maar over die stiekeme maar doodgewone dingen waar je toch eigenlijk niet zonder kan.

Misschien eet jij uit verveling, en is dat heel vaak. Of ben je verslaafd aan soggen. Wie weet duik jij elke week de H&M in omdat je een nieuw shirt móet hebben.

Of kun jij geen normaal gesprek meer voeren met de persoon tegenover je, omdat je je mobiel geen moment uit het oog verliest?

We doen niks

We hebben het allemaal door. We weten allemaal dat we verslaafd zijn. En toch doen we er helemaal niks aan. "Ooooh, ik irriteer me zo aan mezelf dat ik weer uren heb doorgebracht op Facebook terwijl ik dit en dat had moeten doen." Tja… dat herkennen we toch allemaal?

Ik zou zeggen: als het je zo afleidt van je werkelijke plannen en dromen, misschien is het dan tijd voor cold turkey afkicken.

Gepubliceerd op 11 april 2012
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

K.

K.

Kun je ook verslaafd aan verslavingen zijn? Dan is 't pas afkicken geblazen.

12 jaar geleden

K.

K.

En waarom os die Kim altijd de eerste die reageert? scholieren.com-addict

12 jaar geleden

K.

K.

Oh jee. Je hebt me door. Ja, stiekem stalk ik Scholieren.com zelfs.

12 jaar geleden

M.

M.

Sterker nog, ze kwam eerst zelfs vijf dagen per week naar kantoor, de geniepige stalkster. Nu nog maar drie gelukkig, maar ik blijf op m'n hoede..

12 jaar geleden

K.

K.

Wacht maar. Deze week vier. En ik weet waar je zondag bent.

12 jaar geleden

W.

W.

Hahahaha. Leuk artikel, maar ik hoef niet van m'n verslaving af te kicken. En t valt reuze mee, ik kan vast wel een paar uur zonder mobieltje met Skype, Twitter, Facebook, MSN en niet te vergeten WhatsApp...... ;O

12 jaar geleden

P.

P.

"Ik kan kan 'vast wel', 'een paar uurtjes'" klinkt niet heel overtuigd, vind je zelf ook niet? ;-)

12 jaar geleden

W.

W.

Tja....

12 jaar geleden

B.

B.

Jullie hebben gelijk. Ik ga uit SOG altijd jullie artikelen lezen haha (en ook omdat ze goed zijn natuurlijk). En 9gag is heel verraderlijk!

12 jaar geleden

A.

A.

Gameverslaving :l

12 jaar geleden

M.

M.

herkenbaar!

11 jaar geleden

I.

I.

uhm, nagelbijten is niet zo cool :(

11 jaar geleden

F.

F.

hallo ik ben ik, en wie ben jij?

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.