WIN EEN STUDIEBEURS T.W.V. €1.500 MET JE PWS!

Stuur voor 1 februari je profielwerkstuk in naar de Junior Fellowship wedstrijd van het Rijksmuseum. 

 


Meer info

Elyas M'Barek: Ik moet me goed scheren voor we een scene schieten!

Door Scholieren.com

Turks voor beginners klinkt als een regelrechte Teleac-cursus, maar blijkt iets totaal anders te zijn: een supergrappige Duitse comedyserie.

De psychotherapeute Doris gaat samenwonen met de Turkse politieman Metin. Zelf hebben ze daar weinig problemen mee, maar dat geldt bepaald niet voor hun kinderen. Vooral Lena en Cem hebben er moeite mee: ze kunnen elkaar niet uitstaan! Of na ja, misschien vinden ze elkaar juist té leuk om broer en zus te zijn…  

Wij spraken met hunk Elyas M’Barek die de macho Cem speelt in de serie. “Ik hot? Nee joh, what a joke!

Turk voor beginners “De serie is soms absurd, soms hilarish, soms dramatisch. Echt alles zit erin en dat maakt het zo leuk! We zijn al vier jaar geleden begonnen, jullie lopen dus een beetje achter. We zijn net klaar met de opnames van het nieuwste seizoen en er komt nog een hoop dat jullie moeten zien!” 

Cem “Cem is een macho, maar wel een lieve macho.  Ik ben 26, maar kan me goed in Cem verplaatsen. Ik moet me alleen goed scheren voor we een scene schieten! Verder lijk ik wel een beetje op Cem: we vechten alle twee voor wat we echt willen hebben. Als ik verliefd zou zijn op Lana, dan zou ik ook echt alles voor haar over hebben. Alleen zou ik niet allemaal van die stomme dingen doen zoals Cem.” 

plaatje:2Acteren? “Ik heb mijn middelbare school afgemaakt en wilde verder leren om films te produceren. Opeens kreeg ik de rol van Cem en ja, toen moest ik stoppen met school. Ik speel nu in nog een comedyserie en ik heb net een film gedraaid en ik hoop dat ik dit nog jaren mag doen.” 

Beroemd
Turks voor Beginners heeft een aantal prijzen gewonnen. Toen werd ik wel veel herkend. Inmiddels kan ik weer over straat zonder dat mensen me aanspreken. Maar ik kan blijkbaar niet op vakantie: in Portugal werd ik herkend door een Nederlands meisje! Echt grappig!”

Turks voor Beginners wordt dit najaar weer uitgezonden op Z@pp.

Gepubliceerd op 14 september 2008