Filmtip: Because I said so

Denk je dat je een bemoeizieke moeder hebt? En dat je altijd over je heen laat lopen door haar? Nou, ik dus ook. Dat dacht ik tenminste, totdat ik de nieuwe romantische komedie Because I said so zag. Lees mijn recensie!

Milly Wilder (Mandy Moore) is de jongste dochter van Daphne Wilder (Diane Keaton) en niet erg goed in relaties en daten. Als Milly na de zoveelste gestrande relatie dat ze single blijft, 'net als haar moeder', besluit mama Daphne dat ze haar dochter een handje moet helpen. Ze plaatst een internetadvertentie, en 'keurt' eerst alle jongens die reageren voordat ze dochterlief mogen zien. Milly kan haar geluk niet op als ze 'toevallig' twee leuke jongens ontmoet de week daarop. De vraag is nu alleen: wie moet ze kiezen? En zal ze zich laten beïnvloeden door haar moeder die op haar lip blijft zitten?

Ik heb op sommige momenten echt dubbel gelegen om deze film. Hij is niet al te standaard, zoals de meeste romantische komedies en Mandy Moore en Diane Keaton spelen hun rollen zo overtuigend als onschuldig jongste dochter en hysterische moeder, dat sommige situaties echt ongelofelijk herkenbaar waren. Het is trouwens wel een echte meidenfilm; ideaal als je een bios-avondje wil houden.

Maarre, ik moet nu gaan, want mijn moeder roept dat ik mijn kamer weer eens moet opruimen.

Gepubliceerd op 11 september 2007
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!