Boeken ruilen op vakantie

Door Bjorn

"Waar gaan we het eerste boek achterlaten? Sint Niklaas, Oost-Vlaanderen!"
Verder versta ik er geen bal van, raar taaltje. Ik analyseer het geval hier.

Eerst maar even het idee uitleggen, anders denk je helemaal dat de jongen in het filmpje niet goed wijs is. Op BookCrossing.nl kan je een informatie-label uitprinten en dat in een boek plakken. Op dat informatie-label staat dan een code, die je weer kan invoeren op de website van BookCrossing. Op die manier kan je zien waar een boek al is geweest, waar het boek nu is, wie het boek hebben gelezen en wat ze er van vonden. Superleuk!

Deze jongen legt bijvoorbeeld een boek (Expeditie nogwat) bij een bushalte in Vlaanderen. Waarschijnlijk wordt het gevonden door een vrouwtje van zestig, die het boek leest, de code invult op de website, en zo komen twee mensen met elkaar in contact. Twee rare mensen die ik niet kan verstaan.

Mocht iemand in Parijs zijn de komende dagen, ik heb zojuist De Relieken van de DOOD achtergelaten bij het graf van Jim Morrison. Die Nederlandse titel is echt bespottelijk. Als jullie nou ook allemaal boeken achterlaten op vakantie, dan komen we met mekaar in contact en we lezen nog leuke boeken ook. Ik vind het een goed initiatief.

Bjorn out!

Gepubliceerd op 31 juli 2007
ADVERTENTIE
Zo verlaag je jouw stress voor een toetsweek!

Deze week is natuurweek. Samen met hogeschool Van Hall Larenstein laten we zien wat jij kunt studeren waarmee je een bijdrage kunt leveren aan het behoud van de natuur. Reporter Isa zocht uit hoe het beste kunt ontspannen als je stress hebt. Op de landingspagina lees je nog veel meer over natuurstudies.

Alles over natuur