Twee vrouwen door Harry Mulisch

Beoordeling 3.6
Foto van een scholier
Boekcover Twee vrouwen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 200 woorden
  • 4 november 1999
  • 114 keer beoordeeld
Cijfer 3.6
114 keer beoordeeld

Boekcover Twee vrouwen
Shadow

Laura is op weg naar Nice om haar moeder te begraven. Gestrand in Avignon schrijft ze in een ijltempo haar verhaal over de fatale liefde met Sylvia. Door haar man verlaten omdat ze geen kinderen kunnen krijgen, begint Laura een relatie met Sylvia. Nadat Sylvia haar liefde voor Laura heeft bekend, gaat ze er stiekem vandoor om een verhouding te beginnen met de ex-echtg…

Laura is op weg naar Nice om haar moeder te begraven. Gestrand in Avignon schrijft ze in een ijltempo haar verhaal over de fatale liefde met Sylvia. Door haar man verlaten omdat ze…

Laura is op weg naar Nice om haar moeder te begraven. Gestrand in Avignon schrijft ze in een ijltempo haar verhaal over de fatale liefde met Sylvia. Door haar man verlaten omdat ze geen kinderen kunnen krijgen, begint Laura een relatie met Sylvia. Nadat Sylvia haar liefde voor Laura heeft bekend, gaat ze er stiekem vandoor om een verhouding te beginnen met de ex-echtgenoot van haar geliefde. In een meeslepende vertelling verweeft Mulisch de fatale liefde tussen Laura en Sylvia met de klassieke noodlotsdrama’s van Orpheus en Oidipoes.

Twee vrouwen door Harry Mulisch
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

De tekst 1. De titel is ‘Twee vrouwen’ met de ondertitel: ‘Een tragische liefde tussen twee vrouwen…’. 2. Harry Mulisch is de schrijver, hij gebruikt geen pseudoniem. 3. Het eerste boek is gepubliseerd in 1975. Gelezen druk: z.j. Drukjaar: (juni) 1997. 4. De schrijver heeft de tekst onderverdeeld in hoofdstukken, meestal zonder kopje. 5. De tekst hoort tot het genre ‘dramatiek’. De structuur 6. De tekst is gestructureerd door middel van flash-backs. 7. Er is in “Twee vrouwen” sprake van een ik-perspectief. De ik-persoon is Laura Tinhuizen. 8. Ja, want de liefde tussen Laura en Sylvia Nithart slaat over op straat. 9. De hoofdfiguur: Laura Tinhuizen (museumconservatrice). 10. Laura wordt verliefd op Sylvia, terwijl ze eerder getrouwd is geweest met haar ex-man Alfred Boeken. 11. Laura en Sylvia krijgen een stormachtige en gecompliceerde liefdesrelatie. 13. De motieven zijn: liefde en liefdesband. 14. Relatie: de tekst gaat over twee vrouwen die elkaar op straat ontmoeten en een relatie krijgen.
De auteur 15. Dat het niet uitmaakt voor wie je gevoelens hebt, zolang die gene ook van jou houdt. Maar dat je elkaar ook moet kunnen vertrouwen in een relatie. 17. Er zijn geen biografische bijzonderheden die mij belangrijk lijken in verband met het verhaal. 18. Harry Mulisch heeft meerdere boeken geschreven, zoals ‘De Aanslag’ (1982), ‘De verteller’ (1970), ‘De elementen’ (1988).

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Twee vrouwen door Harry Mulisch"