Harry Mulisch


Harry Mulisch
Bekend als
Auteur
Schreef in het
Nederlands
Geslacht
Man
Geboren
29 juli 1927
Overleden
30 oktober 2010
Biografie

Harry Kurt Victor Mulisch (1927-2010) haalde zijn inspiratie voor zijn boeken vooral uit zijn jeugd: als zoon van een Oostenrijks-Hongaarse collaborator en een Duitse Jodin groeide hij op tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Zijn werken zijn soms magisch-mythologisch, iets wat totaal niet nederlands is. In 2007 werd een hoogtepunt bereikt toen zijn boek De ontdekking van de hemel uitgeroepen werd tot het beste Nederlandstalige boek aller tijden. Mulisch kreeg vaak kritiek, niet alleen op zijn futuristisch geschreven boeken die vaak over de toekomst, het verleden of het spirituele/goddelijke gingen, maar ook op zijn arrogante houding en het feit dat hij steun verleende aan een Cubaanse dictator. Hij trouwde tweemaal en kreeg twee dochters en een zoon. Interessant is dat hij de meest vertaalde schrijver is in de Nederlandse literatuur: zijn boeken zijn in meer dan dertig talen vertaald, waaronder Hebreeuws, Chinees en IJslands. Twee van zijn boeken werden in het Engels verfilmd en De aanslag won zelfs een Golden Globe en een Oscar.

 
Meer details
Harry Mulisch

Boeken

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Alle verslagen