Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

From Hell (2001)

Beoordeling 8.2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 1102 woorden
  • 20 oktober 2010
  • 35 keer beoordeeld
Cijfer 8.2
35 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De film speelt af in London, 1988. Het gaat over Jack The Ripper, een befaamde seriemoordenaar. Niet alleen vermoordde hij zijn slachtoffers maar hij haalde al hun organen eruit. En wat zo speciaal was aan Jack the ripper is dat hij nooit is gepakt. Wie hij precies was weet niemand. Deze film gaat over een van de verhalen over Jack the ripper. De regisseur van de film probeerde er geen waargebeurd verhaal te maken. Maar heeft slechts de basis van het verhaal gebruikt.

Het begint allemaal met Annie Crouck die vroeger een prostituee was maar nu met een rijke man (Albert Victor) is getrouwd. Waarmee ze een pas geboren baby heeft. Ze had de baby aan haar vriendinnen gegeven om er even een dag voor te zorgen. Maar diezelfde dag kwam er een auto langs die Annie en en haar man mee namen. Meteen daarna werden er allemaal prostituees vermoord, bij de eerste moord werd er een inspecteur ingeschakeld, Inspecteur Abberline. Hij moest de moorden onderzoeken. Ze zagen dat ze niet alleen was vermoord maar dat haar organen eruit zijn gehaald. Niet lang daarna werd er nog een vermoord op dezelfde manier. Ze zagen een aantal verbanden tussen de twee moorden. Ze zagen dat ze allebei elkaar kende en dat ze allebei prostituees waren. Inspecteur Abberline realiseerde zich dat die moorden door een iemand met veel verstand over het menselijk lichaam heeft omdat een normaal mens niet zou weten hoe hij snel alle organen eruit kan halen en dan ook nog iemand meteen

door de keel snijden met een chloroform mes. Inspecteur Abberline had ook een aantal visioenen waarmee hij steeds zag wat er gaat gebeuren. Hij probeerde met de vriendinnen van de prostituees te praten die ook prostituees waren maar die wouden niet meewerken. Pas na de derde moord op een van de andere vriendinnen wou Mary Kelly mee werken. Ze zei dat ze dacht dat het de straat bende was omdat ze hun elke week moesten betalen en dat lukt ze niet altijd. Inspecteur Abberline dacht dat het niet zo was omdat degene die de moorden heeft gepleegd veel kennis moet hebben over het menselijk lichaam. Inspecteur Abberline reassureerde haar en gaf Mary Kelly wat geld om een tijdje te schuilen. Inspecteur Abberline begon gevoelens te hebben voor Mary Kelly. Hij probeerde haar zo goed mogelijk te beschermen. Een paar dagen later vroeg Marry waar haar vriendin Annie Crouck was. Abberline bracht haar toen naar haar toe, ze lag in een psychiatrische ziekenhuis waar ze haar geheugen had verloren.

Inspecteur Abberline liet de straat bende na een tijdje toch arresteren om het zo wat veiliger voor Mary Kelly en haar vriendinnen te maken. Een paar dagen later kwamen een paar bende leden naar inspecteur Abberline en bedreigde hem te vermoorden, maar omdat ze wouden weten wie de moordenaar was van hun prostituees lieten ze hem gaan. Een vriendin van Mary Kelly had een nieuw meisje leren kennen die ze ook mee namen naar hun schuilplaats. Al snel hadden ze ruzie en ging een van de vriendinnen naar een kroeg. Toen ze naar de kroeg ging kwam ze een man tegen die haar een drankje aanbood ze nam het aan en stapte in de koets. Daar gaf die man haar ook druiven. ze werd toen in een steegje gelokt waar Jack the Ripper haar heeft vermoord. Maar opeens hoorde jack the ripper sirenes en kon zijn werk niet af maken. Inspecteur Abberline had een visioen gehad met de plaats van het misdrijf en liet de politie gaan kijken. Jack The Ripper schreef nog snel op de muur van een joods gebouw Don’t Blame The Jews. Daarna ging haar vriendin achter haar aan omdat ze bezorgd was. Zij werd evenzo op dezelfde manier gelokt maar dan met druiven zodat ze mee gaat. Daarna kreeg ze een drankje en werd gebracht naar Jack The Ripper waar ze op dezelfde brute wijze werd vermoord. Dit keer waren er zelfs nog meer organen eruit gehaald. Er waren nu nog maar twee over, Mary Kelly en dat andere meisje. Mary Kelly had het eerder met Inspecteur abberline over de plaats waar ze was opgegroeid ze vertelde hoe het daar was en dat ze daar nog graag terug zou willen gaan. Ze besloot om daar dus naar toe te gaan en liet een briefje achter bij de bar voor inspecteur Abberline. Daarna ging ze weg zonder iemand het te laten weten. Inspecteur Abberline kwam erachter dat iemand die hem hielp in het onderzoek achter al die moorden zat. Het was Sir William. Hij probeerde hem nog te stoppen maar hij werd tegengehouden door zijn handlanger en werd geslagen op zijn achter hoofd en toen vast gehouden. Jack The Ripper wou nog de laatste prostituee vermoorden om zijn werk af te maken. Dus ging hij snel weg. Hij wist waar de prostituees zich schuilde en ging daar naartoe om haar te vermoorden. Hij zag iemand in dat huisje in bed liggen en vermoorde haar op dezelfde manier en liet haar hart koken. Je zag duidelijk aan zijn gezicht dat hij ervan genoot.

Aan het eind van de film kom je erachter dat Sir William (Jack The Ripper) werd gedekt door hoge heren en de koningin. De koningin wou van Annie’s vrienden af omdat ze getuige waren dat Prins Eddy (Albert Victor) Annie Crouck met de kleinzoon van de van de koningin is getrouwd in een gesloten kring met een prostituee (Annie Crouck) en er ook nog een kindje mee heeft gehad. Toen Sir William (Jack the Ripper) bij de rechtbank was zagen ze dat hij helemaal was doorgedraaid. Hij voelde zich veel hoger dan de rest en noemde zijn werk kunst. Het was dus zeer flagrant dat hij gek was. Hij refuseerde mee te werken dus besloten ze zijn geheugen te wissen. Zodat hij geen gevaar meer vormt en niks er meer over kan zeggen. Abberline ging naar de bar om te kijken of er nog een brief voor hem was achtergelaten door Marry. Hij zag daar dat ze er een had achter gelaten. In de brief stond dat er stond dat ze weg ging naar de plaats waar ze was geboren en gaf haar adres zodat hij haar kan opzoeken. Maar het was te gevaarlijk voor Abberline om naar haar toe te gaan omdat ze allemaal denken dat ze dood is als hij iets in zijn leven opeens verandert dan gaan ze dat verdacht vinden. Hij zag in een visioen dat in de toekomst alles weer zal reconvalescenttere. Dus hij zag dat hij haar niet meer hoeft te beschermen en maakte een einde aan zijn leven.

REACTIES

N.

N.

Mooi verslag

13 jaar geleden

D.

D.

Bedankt, ik had dit nodig!

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "From Hell (2001)"