Wonderen

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 1209 woorden
  • 21 april 2009
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
6 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Wat zijn Wonderen

Wat zijn wonderen?

Wonderen zijn dingen waarvan je dankt dat ze niet echt gebeuren of kunnen. Dus als iemand op sterven ligt, dat hij dan ineens helemaal beter is. Jezus deed/doet zo ongeveer dagelijks wonderen! Meestal verwacht je het niet meer. Omdat die mensen door de dokter ongeneeslijk zijn verklaard. ;)
Maar je moet er dus altijd de moed er van inzien.
Jesus our Saviour.
Jesus my Saviour.

Voorbeelden uit de bijbel

Voorbeeld 1. Het dochtertje van Jairus
Hier gaat het over de dochter van Jairus, die zwaar ziek is en als ze bij het huis komen, ook overleden is. Maar Jezus zegt dat ze in slaap is en wekt haar weer op, met de woorden:

‘Meisje sta op'
Anna stond op en Jezus beveelde de ouders van Anna, dat zij moest eten.
Anna’s ouders stonden versteld. Maar Jezus bevoelde hen, dat ze het niet door moesten vertellen.

Voorbeeld 2. Jezus eerste wonder.
Jezus met zijn ouders waren uitgenodigd op een bruiloftsfeest. Toen het feest een paar dagen aan de gang was. Kwam de bruiloftsmeester er achter dat de wijn bijna op was. Maria zag wat er aan de hand was & ging naar Jezus toe. Maria sprak tot hem: ‘De wijn is bijna op’ Jezus antwoordde ‘Mijn tijd is nog niet gekomen’
Daarop sprak Maria tegen de bruiloftsmeester. ‘Doe wat hij zegt’
Jezus zei: ‘Vul de 6 vaten, vol met water uit de rivier’
De dienaren deden dat. Ze snapte er niks van maar volgde zijn woorden.
Nadat ze dat gedaan hadden, proefde ze van het water. Maar, het water was geen water meer, maar was veranderd in wijn.

Voorbeelden uit Deze tijd

Hans was een baby in Zuid-Amerika. Zijn ouders waren zendelingen, zij vertelden de mensen van de Heere Jezus. Zijn moeder voedde de kleine Hans met melk die ze van melkpoeder maakte. Die werd iedere week gebracht met een postboot. Maar deze week was er geen postboot geweest. Hans’ moeder haalde het laatste restje uit het blik. Een fles nog voor de volgende morgen ! Dan was het melkpoeder op. Die nacht kon ze maar niet slapen. Als morgen de boot niet kwam, wat moest ze dan doen? Hans was nog maar zeven weken oud en had tot nu toe alleen maar melk gekregen. Ze vouwde haar handen. Het enige wat ze nog kon doen, was bidden.

De volgende morgen stond de vader van Hans al vroeg bij de rivier op de uitkijk. Hans had zijn laatste fles gehad en lachte tevreden naar de moeder. Zij legde hem in bed en ging op zoek naar zachte vruchten ze zou ze schillen en er puree van maken. Toen ze terug kwam, liep haar man haar tegemoet. Wanhoop stond in zijn ogen te lezen. “de boot is er wel, maar er is geen melkpoeder meegekomen!”ongelovig keek zij hem aan waarop hij zei:”echt niet, we hebben alles doorzocht! Er zijn pakjes en brieven, maar geen melkpoeder“kunnen we niet samen bidden?” zei ze. “er staat toch in de Bijbel dat we niet bezorgd hoeven zijn, maar dat we onze zorgen bij God bekend moeten maken?” het wad het simpelste gebed dat ze ooit samen gebeden hadden: “Heere, geef ons melk voor Hans!” toen klonk er lawaai buiten. De deur werd opengegooid en een van de jongens uit het dorp gooide een pakje naar binnen. Hij riep: “nog een pakje voor u ! Van de postboot!” de moeder van Hans bedankte de jongen en opende de brief:


In de brief stond:
Beste mevrouw, Gisteren ben ik op een zendingavond geweest. Er werd ook gesproken over het werk van u en uw man in Zuid-Amerika. Ik hoorde dat u een baby hebt gekregen. Meteen kwam de gedachte in mij op om u een pakketje te sturen. Maar waar zou ik u blij mee kunnen maken? Ik moest er steeds aan denken dat uw kindje melk het meest nodig heeft. Misschien was u veel gelukkiger met kleding voor uw jongetje. Maar ik had het gevoel dat dit het beste was dat ik u kon sturen ! Wij wensen u het allerbeste en de zegen van God!

Toen ze de brief uit had, zag ze dat haar man het pakje had opengemaakt. Twaalf blikjes met melkpoeder! “Als dit geen wonder is!” fluisterde ze.
Soorten wonderen

De belangrijkste soorten zijn: genezing, opstaan uit de dood, uitdrijven van boze geesten (demonen).

- genezing
Ken je dat verhaal nog van de melaatse man?
Hij zat te bedelen bij een deur. Toen hij allemaal mensen hoorden roepen en zo, ging hij er ook naartoe. Hij zag een man: Jezus. Jezus genas allemaal mensen. Hij wou ook genezen worden. Hij liep naar Jezus, en Jezus raakte de man aan en zei dat hij weer genezen was. De melaatse man keek naar z’n hele lichaam. En hij zag dat hij niet meer melaats was.
Dat is een voorbeeld van genezing.

- opstaan uit de dood
Jezus werd gekruisigd om onze zonden te vergeven. Hij werd in Zijn graf gelegd, en een paar dagen later stond Hij op uit de dood! Nog een voorbeeld is: het dochtertje van Jairus. Jairus hoorde dat zijn dochtertje dood was. Jezus kwam naar Jairus toe en ging kijken bij zijn dochtertje. Jezus zei: sta op. En het dochtertje stond op! Dat zijn 2 voorbeelden van opstaan uit de dood.


- uitdrijven van boze geesten (demonen)
Jezus zat op een boot met Zijn leerlingen, toen ze aan de overkant van het meer waren, kwam Jezus 2 mensen tegen die bezeten waren van de demonen. De 2 mensen begonnen te roepen: wat hebben wij met jou te maken, Zoon van God? Ben je hier gekomen om ons pijn te doen? Een eindje verderop was een kudde varkens. Toen begonnen de demonen te smeken: als je ons wegjaagt, stuur ons dan naar die kudde varkens. Jezus antwoordde: Vooruit! De demonen verlieten de 2 mensen en gingen in de varkens. Dat was weer een voorbeeld van het uitdrijven van boze geesten (demonen).

Gebeuren deze wonderen altijd door God

Ook nu zijn er mensen die wonderen doen en genezen. Sommigen kunnen zelfs mensen ‘terugbrengen naar vorige levens’. Anderen kunnen mensen beheksen, door een spreuk uit te spreken. Er zijn er ook die een gebeurtenis kunnen voorspellen die echt uitkomt.

In de Bijbel lezen we in het boek Exodus over Mozes die zijn staf op de grond gooide voor Farao. Die staf werd een slang. Maar de knechten van Farao gooiden hun stokken ook op de grond en die werden ook slangen. De slang van Mozes at die andere slangen op. Maar ook de duivel doet wonderen. In onze tijd zijn er oosterse leraren die zeggen dat zij ‘als God zijn’. Zij stellen zich gelijk aan Jezus. De mensen zijn onder de indruk van hun wonderen en vereren hen.

Jezus, heeft gezegd dat er veel namaakprofeten zouden komen, die wonderen doen. Hoe weet je nu welk wonder van God is en welke niet? Echte wonderen van God kunnen alleen maar gebeuren in de naam van Jezus. De dingen die God doet zijn echt en blijven bestaan.
Namaakprofeten zijn dus hartstikke nep, kijk daar voor uit!

---------------------------------------------------------------------------------

www.google.nl
- www.jezus-is-de-weg.nl voor het plaatje.
- Haar boek
- & haar intelligente hoofd.
- www.google.nl
- Haar boek
- www.biblija.nl
- www.google.nl
- www.jongerebijbel.nl

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.