Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

But Was It Murder? door Jania Barrell

Beoordeling 8.1
Foto van een scholier
Boekcover But Was It Murder?
Shadow
  • Samenvatting door een scholier
  • 2e klas vwo | 2830 woorden
  • 30 oktober 2019
  • 90 keer beoordeeld
Cijfer 8.1
90 keer beoordeeld

Boekcover But Was It Murder?
Shadow
But Was It Murder? door Jania Barrell
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Chapter 1

Rechercheur Inspecteur Roland Eliot zat in zijn kantoor. Hij keek op zijn horloge. Het was 6.30 uur. Het was tijd om zijn kantoor te verlaten en naar The Queen's Head Pub aan de overkant te gaan. Maar net toen hij het kantoor verliet, ging de telefoon. Het was detective-agent Jamie Bowen. Bowen vertelde Eliot dat ze net een melding van een overlijden hebben gehad. Dat was het laatste wat Eliot wilde horen. Omdat het weekend was en hij tijd kon doorbrengen met zijn vrouw en zijn zoon, Micky. Maar dat deed er niet toe, omdat ze bij Mickys grootouders waren. Toen vroeg hij Bowen waar het was. Hij zei dat het in Blackheath was. Slechts zes kilometer van Nieuw politiebureau. Maar op vrijdagavond stonden er veel files. Dus het kan meer dan een uur duren om daar te komen. Hij belde naar Sally en Micky. De vader van Sally pakte op. Sally ging wandelen met Micky. Dus zei Eliot dat hij blij was dat ze veilig aankwamen. Toen hing hij op.

Chapter 2

Bowen reed. Het duurde erg lang om naar Blackheath te gaan. Eliot vroeg aan Bowen of hij iets wist over de dood. Maar het enige dat hij wist, was dat het een blanke man van in de dertig was. Ze stopten en stapten uit de auto. Ze zagen een prachtig 18e-eeuws huis. Ze belden aan en een jonge politieman opende de deur. Hij zag bleek. Zijn naam was Drewitt. Hij vertelde Eliot en Bowen dat het lijk zich in de woonkamer bevond. Eliot keek naar de stoel,hij keek nog eens goed. Het was een man. Hij had kleine lange vingers met een dikke gouden ring aan de derde vinger van de rechterhand, maar hij was niet getrouwd dus misschien gescheiden. Bowen pakte zijn notitieboekje. En hij begon Drewitt enkele vragen te stellen. Drewitt zei dat het Mr Alex Forley was. De buren belden de politie toen hij niet bij hen kwam. Dat was gebruikelijk op vrijdag. Eliot besloot om naar buiten te gaan.

Chapter 3

De ramen van de woonkamer waren franse ramen, automatisch probeerde hij ze open te doen en tot zijn verbazing zaten ze niet op slot. Eliot dacht dat Drewitt zo in het huis was gekomen. Hij ging terug naar het huis en keek in elke kamer. De badkamer vertelde hem dat Forley alleen woonde. Er was maar één tandenborstel en één handdoek. Hij ging naar beneden en vroeg aan de patholoog of hij al iets wist. Hij zei dat Eliot tot maandag moest wachten. Omdat hij er een melding van moest maken. Op het moment dat de patholoog weg ging kwam bowen binnen. En Eliot vroeg of hij iets had ontdekt. Dat had hij niet. veel mensen waren buiten, maar ze kenden Alex allemaal niet goed. Ze gingen naar de buren. Meneer Crowther opende de deur. Hij vroeg wat er met Alex gebeurde. Eliot vertelde hem dat hij het niet wist. Meneer Crowther stelde zijn vrouw Catherine voor. Hij stelde enkele routinevragen en zij beantwoordden die. Hij vroeg wanneer Forley naar hen zou komen. Ze zei dat het meestal 4 uur was en dat ze dan vaak muziek gingen luisteren om de week af te sluiten. Ze zei dat ze in de verleden tijd niet over Alex kon praten. Toen begon ze zachtjes te huilen.

Chapter 4

De heer Crowther zei dat Blackheath geen gewelddadige plaats is. Eliot vroeg of ze iets konden vertellen over de baan van Mr Forley. Hij had een antiekwinkel in Greenwich. En hij bracht niet veel tijd door in zijn winkel.

Chapter 5

Hij hoefde alleen het meubilair te kiezen. Ze sprak weer in de tegenwoordige tijd. Crowther hoorde het pistool niet schieten omdat hij buiten was. En mevrouw Crowther schilderde en ze lette er niet op. Vanwege al het vuurwerk. Hij vertelde hen dat iemand het lichaam moest identificeren om zeker te weten dat het Mr Forley is. Mevrouw Crowther vertelde hem dat hij geen vrouw had. Maar hij had een vriendin. Ze heette Amanda Grant. Ze gaf Eliot het adres van Amanda. Toen verlieten Bowen en eliot het huis.

Chapter 6

De weg terug naar huis was eenvoudiger. Maar veel vragen vulden de gedachten van Eliot. En hij moest wachten met het beantwoorden van hen omdat de zaak net was begonnen. Bowen moest stoppen om een crash te voorkomen. Meneer A zilveren Mercedes was zonder lichten op de weg achtergelaten en de motor liep nog steeds. Kinderen hebben het gestolen. Vorige week had Eliot twee jonge jongens in een gestolen auto gepakt. Hun vader keek televisie. En na thuiskomst waren ze meteen op pad gegaan om een andere te stelen. Toen ze thuis kwamen, kocht Eliot een afhaalmaaltijd en keek hij televisie.

Chapter 7

Eliot werd om 7.45 uur wakker met de zon op zijn gezicht. Hij moest dit weekend werken. Na een snel bad ging hij naar beneden en ontbijt. Hij wilde Sally en Micky bellen. Om hun stemmen te horen. Maar het was te vroeg. Dus ging hij naar zijn werk. Hij hoorde dat de vingerafdrukken van verschillende mensen werden gevonden in het huis van Alex Forley. Maar op het pistool, alleen die van de dode man. Amanda Grant woonde in Greenwich. Eliot wilde vroeg beginnen om alle drukte zoveel mogelijk te vermijden. Ze gingen naar Amanda. Ze opende de deur. Ze was bleek en zag er moe uit. Ze vroeg hen om binnen te komen. Ze vroeg of ze het lichaam moest identificeren om te zien of het Alex is. En Eliot moest ja zeggen. Ze trok haar jas aan en zette de radio uit. Ze was vrij kalm toen ze in de auto stapte. Ze kwamen aan en gingen het gebouw binnen. Vervolgens werd het plastic vel verwijderd. Het hoofd was nog steeds bedekt. Ze knikte naar Eliot. Het was Alex. Toen begon ze te huilen.Ze gingen terug naar het huis van Amanda. Toen begon Eliot met het stellen van vragen. Bowen begon een kop thee te zetten. Mensen voelden zich beter na het drinken. Omdat het zoet en sterk is. Ze is journaliste en werkte voor het tijdschrift Women in the World. Ze kende Alex bijna vier jaar en bezocht hem een paar keer per week. Eliot zag een foto van Alex en hij vroeg of ze die konden lenen. Ze gaf het aan hem. Alex dacht dat hij gezondheidsproblemen had, dus ging hij naar een arts. Eliot wilde de naam en het adres van de arts weten. Ze zei dat hij Philip Wilver heette en dat hij op 54 Pepys Road woont, in New Cross.

De samenvatting gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Eindexamens

Alles wat je moet weten over de eindexamens

Chapter 8

Eliot en Bowen zaten lange tijd stil, getroffen door het verdriet van Amanda. Ze gingen het huis van Alex Forley doorzoeken. Eliot luisterde naar de berichten op het antwoordapparaat. Twee van Amanda Grant. En er was er een van Philip. Het was bijna half twee toen ze klaar waren met het doorzoeken van het huis. Ze vonden een dagboek, een adresboek en £ 2200 contant op. Dus als het een moord was. Dan zou het niet voor het geld zijn geweest, want dan hadden ze het geld wel meegenomen.ze besloten om weer naar de Crowthers te gaan, maar die waren er niet dus gingen ze maar lunchen in een oude pub in blackheath.

Chapter 9

Bowen moest twee keer aanbellen voordat Catherine Crowther de deur opendeed. Ze vond het niet leuk om Eliot en Bowen weer te zien. Ronald Crowther las de krant in de zitkamer. Eliot besloot ze in verschillende kamers te ondervragen. Om te zien of hun verhalen hetzelfde waren. Eliot ging naar boven met Catherine Crowther. Hij zag Drewitt buiten het huis van Forleys staan met een sigaret. Hij stelde enkele vragen. En ze beantwoordde alle vragen heel kalm. Toen vroeg hij haar naar de relatie tussen Alex en Amanda. Het was even stil. Ze zei dat Alex met Amanda wilde trouwen, maar Amanda wilde hem meer geïnteresseerd maken in zijn bedrijf. Maar nu is het te laat om iets te veranderen, zei ze. En ze begon te huilen.

Chapter 10

In tegenstelling tot veel mannen voelde Eliot zich niet ongemakkelijk toen vrouwen huilden. In zijn werk was hij er behoorlijk aan gewend. Toen ze de kamer uit liepen vroeg hij waarom haar nieuwe schilderij zo anders was dan de anderen. Ze draaide haar hoofd weg. Maar niet nadat Eliot zag dat haar gezicht begon te branden. Bowen en Ronald wachtten op hen in de hal. Ronald opende de deur en liet ze eruit. In de auto vergeleken ze de verhalen van de Crowthers. Toen vroeg Bowen wat hun volgende zet zou zijn. Eliot zei dat Bowen en hij de volgende dag naar Philip Wilver zouden gaan. Maar eerst gingen ze naar de winkel van Forleys. Het was dicht. Hij klopte twee keer op de deur. Toen kwam een vrouw om de deur te openen. Ze heette Linda Scott. Zij is de manager in de winkel. Ze stelden enkele vragen. Toen verlieten ze de winkel. Bowen vond haar leuk.

Chapter 11

'S Middags gaat Eliot naar huis. Hij deed zijn das af en belde Sally. Ze pakte op en klonk blij hem te horen. Ze vroeg waar hij de hele dag was. Hij zei dat hij het grootste deel van de dag in Blackheath en Greenwich was. Eliot vroeg of hij even met zijn zoon kon praten. Hij glimlachte terwijl zijn zoon over het strand en de zee sprak. En het vuurwerk. Nadat hij had opgehangen, voelde hij zich moe. Hij zette het nieuws aan en probeerde ernaar te luisteren door het geluid van vuurwerk buiten. Hij viel in slaap midden in het ziekenhuisdrama van zaterdagavond. Maar de schreeuwende voetbalfans maakten hem na twee uur wakker. Hij zette de televisie uit en ging naar bed. De volgende dag: Eliot arriveert op kantoor. Bowen was er al. Bowen zei dat het dagboek van Forleys hen kon helpen. Omdat het is geschreven in het Grieks en het Latijn samen gemengd. Daarna gingen ze naar Philip Wilver.Bowen belde aan en een lange donkerharige vrouw met een sigaret in haar hand opende de deur. Eliot zei dat hij graag met Philip Wilver zou willen praten. De vrouw liep weg en een paar seconden later kwam Philip. Hij nodigde hen uit om binnen te komen. Philip vroeg of ze wisten wat er was gebeurd. Maar dat deden ze niet. Toen vroeg Eliot aan Philip wanneer de resultaten van de test arriveerden. Hij zei dat ze een paar dagen geleden arriveerden. En dat ze niets hebben laten zien. Hij draaide zijn hoofd weg en zei: "arme Alex."

Chapter 12

Niemand sprak een paar seconden. Toen begon Eliot wat vragen te stellen. Hij zei dat hij hem belde om hem de testresultaten te geven. Eliot vroeg ook naar wat Philip van Alex dacht. Philip zei dat Alex vaak heel serieus was, maar hij kon ook heel grappig zijn. Toen kwam zijn zoon binnen om met zijn vader te voetballen. Wanneer Eliot en Bowen Terug kwamen in de auto zegt Eliot dat hij denkt dat deze zaak niet zo eenvoudig zal zijn als hij eerst dacht.

Chapter 13

Eliot zat achter zijn computer en keek naar het rapport dat hij vrijdag was begonnen. Maar vragen over de zaak vulden hem en hij kon ze niet wegduwen. Toen hij naar huis ging en de deur opende, waren Micky en Sally al thuis. Hij ging aan de keukentafel zitten en ontspande zich. De zaak interesseerde hem, maar zijn familie was belangrijker. Hij glimlachte toen Micky het had over de vuurwerkshow van gisteravond.

Chapter 14

Eliot werd wakker en ging naar het politiebureau. Natuurlijk was Bowen er al eerder. Eliot vroeg of hij het rapport van de pathologen al had. Dat had hij. Ze zijn net aangekomen. Ze hebben ook een rapport over het pistool. Het was een pistool uit de Tweede Wereldoorlog. Ze zijn nu niet erg gebruikelijk. Het is bijna een verzamelstuk. Alex was gedood tussen 15.15 en 15.45 uur. Hij stierf onmiddellijk en er zat veel alcohol in zijn bloed en maag. Er waren geen andere tekenen van geweld. Eliot werkte door het middaguur en maakte de rapporten af. Toen ging hij naar the queens head. De kroeg was leeg behalve een lawaaierige groep studenten. Toen kwam Bowen binnen.

Chapter 15

Bowen zei dat hij nieuws had dat Eliot misschien wilde horen. Alex had een schoonmaakster, mevrouw Brook. Ze werkte op maandag en donderdag voor Alex. En op woensdag voor de Crowthers. En ze zei dat Forley op woensdagmiddag Catherine Crowther bezocht. Toen meneer Crowther weg was. Hij was daar ongeveer een uur. En de deur van de zitkamer was gesloten zodat ze niets kon horen van wat ze zeiden. Maar toen ze eruit kwamen, zag Catherine er heel bleek uit en Alex zag er erg ongemakkelijk uit. En ze zei dat Crowther een oud pistool had. Bowen zei dat hij ook nog een paar pagina's uit Forley's dagboek had bekeken. En dat hij een geheime liefdesaffaire had. Maar alle namen waren veranderd, dus hij wist niet met wie. Ze gingen naar de Crowthers en belden aan. Maar niemand opende de deur. Dus keek Eliot op. Hij wist niet of het zijn verbeelding was, maar hij dacht dat hij iemand snel van het raam zag weglopen. Toen gingen ze terug naar de kroeg waar ze zaterdag zijn geweest. Toen Eliot uit het raam keek, zag hij een lange man. Hij dacht dat het Ronald Crowther was. Toen kwam de barman en hij zei dat de man Ronald was. En dat hij altijd om 3 uur komt en om 4 uur vertrekt. Dat betekent dus dat Ronald de moordenaar niet had kunnen zijn. Omdat hij elke dag in deze pub is. Eliot keek op zijn horloge en het was 4 uur.

Bowen zei dat hij nieuws had dat Eliot misschien wilde horen. Alex had een schoonmaakster, mevrouw Brook. Ze werkte op maandag en donderdag voor Alex. En op woensdag voor de Crowthers. En ze zei dat Forley op woensdagmiddag Catherine Crowther bezocht. Toen meneer Crowther weg was. Hij was daar ongeveer een uur. En de deur van de zitkamer was gesloten zodat ze niets kon horen van wat ze zeiden. Maar toen ze eruit kwamen, zag Catherine er heel bleek uit en Alex zag er erg ongemakkelijk uit. En ze zei dat Crowther een oud pistool had. Bowen zei dat hij ook nog een paar pagina's uit Forley's dagboek had bekeken. En dat hij een geheime liefdesaffaire had. Maar alle namen waren veranderd, dus hij wist niet met wie. Ze gingen naar de Crowthers en belden aan. Maar niemand opende de deur. Dus keek Eliot op. Hij wist niet of het zijn verbeelding was, maar hij dacht dat hij iemand snel van het raam zag weglopen. Toen gingen ze terug naar de kroeg waar ze zaterdag zijn geweest. Toen Eliot uit het raam keek, zag hij een lange man. Hij dacht dat het Ronald Crowther was. Toen kwam de barman en hij zei dat de man Ronald was. En dat hij altijd om 3 uur komt en om 4 uur vertrekt. Dat betekent dus dat Ronald de moordenaar niet had kunnen zijn. Omdat hij elke dag in deze pub is. Eliot keek op zijn horloge en het was 4 uur.

Chapter 16

Toen verliet Ronald de kroeg. Eliot ging naar de Crowthers. Ze openden de deur en glimlachten. Maar hij heeft ze niet teruggebracht. Sinds het begin spelen ze al spelletjes met hem. Eliot vroeg Ronald Crowther of hij een pistool had. Ronald zei ja. Hij bewaarde het als een herinnering voor zijn vader. Hij hield ook een kogel. Enkele weken geleden kwamen enkele vrienden met de Crowthers eten. Ronald dronk nogal veel en hij vertelde hen over het pistool. Alex zei dat het misschien veel geld waard is. Dus vroeg hij of hij het kon lenen om de waarde te bekijken. Ronald vertelde hem dat er een kogel in zat. Eliot vroeg welke andere mensen er bij het diner waren. Het waren de Crowthers, de Wilvers en Amanda Grant. Toen bracht hij meneer en mevrouw Crowther naar het politiebureau. Op het politiebureau werden ze naar aparte kamers gebracht. Eliot vertelde mevrouw Crowther dat hij hoorde dat Alex haar woensdag bezocht. Mevrouw Crowther zei dat het waar was. En dat ze het over privézaken hadden. Alex had een geheime relatie met Lisa Wilver. De echtgenote van Philip Wilver. Lisa vond Alex leuk vanwege zijn geld. Nu vertelde ze de waarheid. Maar Eliot weet nog steeds niet hoe hij stierf. Omdat meneer en mevrouw Crowther hem niet hebben vermoord. Dus het zou Philip Wilver kunnen zijn, als hij wist van de geheime relatie. Of Lisa Wilver, als Forley hun relatie wilde beëindigen, maar allebei de waren ze met iemand ander die middag. Eliot en Bowen gingen naar Amanda Grant.

Chapter 17

Ze keek verrast toen ze ze zag. Maar ze vroeg hen om binnen te komen. Ze stelden een paar routinevragen. Hij vroeg of ze een mobiele telefoon heeft. Die heeft ze maar ze belde Alex met de telefoon in haar huis. Eliot was blij met deze informatie. Hij kon alles controleren door haar telefoonbedrijf te bellen. Terug op het station duurde het slechts twintig minuten om de informatie te controleren. En ze vertelde de waarheid. Eliot dacht dat Alex uiteindelijk zelfmoord had gepleegd. Toen hij thuiskwam, besteedde hij veel aandacht aan het luisteren naar een van Micky's lange verhalen over school. Maar plotseling pakte Eliot zijn zoon op en danste met hem. Omdat hij iets miste in de zaak. En Micky heeft het hem net verteld. Hij zou Bowen vragen of hij het dagboek kon lezen.

Chapter 18

Eliot nam Dr. Wilver mee naar het politiebureau in een interviewkamer. Daar begon hij vragen te stellen. Hij zei dat het routine was. En iedereen moet dat doen. Dus begon Dr. Wilver te ontspannen. Hij glimlachte. Maar de glimlach begon te verdwijnen na de volgende vraag van Eliot: "Dr. Wilver, wanneer gaf u Mr Forley de testresultaten?" Hij zei dat het op donderdag was. Maar hij kreeg de resultaten al op maandag. Een zweetlijn verscheen op zijn voorhoofd. Dr. Wilver gaf hem de verkeerde testresultaten. Hij wilde zijn vrouw niet kwijt. Dus hij zei dat hij een hersentumor had. En Alex zei dat hij niet kon leven met een hersentumor. En toen schoot hij zichzelf. Lisa heeft Dr. Wilver toch verlaten. Eliot was erg blij omdat ze de zaak hebben beëindigd. Nu vroeg hij zich af wanneer Bowen Linda Scott zou bellen.

REACTIES

F.

F.

Volgensmij echt een hele goede samenvatting. Gaat me hopelijk helpen met mijn toets over het boekje!

3 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "But Was It Murder? door Jania Barrell"