Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Password door Mirjam Mous

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Password
Shadow
  • Recensie door een scholier
  • 3e klas havo | 449 woorden
  • 14 februari 2013
  • 95 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
95 keer beoordeeld

Boekcover Password
Shadow

Mick treft zijn beste vriend Jerro bewusteloos aan op diens slaapkamer. Snel laat hij een ambulance komen. Omdat hij geen familie is, mag hij niet met Jerro in de ambulance meerijden naar het ziekenhuis. Maar als hij daar even later naar zijn vriend informeert, wacht hem een vreemde situatie.

Stefan wordt na schooltijd opgewacht door een onbekende man. …

Mick treft zijn beste vriend Jerro bewusteloos aan op diens slaapkamer. Snel laat hij een ambulance komen. Omdat hij geen familie is, mag hij niet met Jerro in de ambulance meerijd…

Mick treft zijn beste vriend Jerro bewusteloos aan op diens slaapkamer. Snel laat hij een ambulance komen. Omdat hij geen familie is, mag hij niet met Jerro in de ambulance meerijden naar het ziekenhuis. Maar als hij daar even later naar zijn vriend informeert, wacht hem een vreemde situatie.

Stefan wordt na schooltijd opgewacht door een onbekende man. Hij vertrouwt het niet en gaat ervandoor. Wat wil die kerel van hem? Wanhopig probeert hij zijn achtervolger af te schudden.

De levens van de drie jongens raken op bizarre wijze met elkaar verweven. Vreemde gebeurtenissen volgen elkaar snel op en Jerro en Stefan lopen groot gevaar. Langzaam komt Mick achter de ontstellende waarheid…

Het ziekenhuisgebouw bestond uit grijze stenen en heel veel glas. Mick ontweek een man met krukken en haastte zich naar de informatie balie. Er zat een vrouw achter een computerscherm. In haar rechtervoortand fonkelde een diamantje. ‘Hallo,’ zei ze. ‘Kan ik je helpen?’ ‘Mijn vriend is net met de ziekenwagen hierheen gebracht.’ Mick was nog buiten adem van het fietsen. ‘Jerro Prins. Ik wil graag weten hoe het met hem is.’ ‘Hmmm.’ Ze deed iets op de computer. ‘Jerro Prins, zei je?’ ‘Ja.’ Mick knikte er zijn hoofd bijna af. ‘Het spijt me, maar er is niemand binnengebracht die zo heet.’

Password door Mirjam Mous
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Niemand die je kunt vertrouwen, spanning en angst: Je krijgt het allemaal voorgeschoteld in dit boek; Password, de kaft alleen al kijkt je angstaanjagend aan.

In dit boek geschreven door Mirjam Mous is niets wat het lijkt, het boek zit vol spanning, angst en onverwachten complotten. De schrijver weet je echt mee te nemen in een groot mysterie. De spanning die dit boek met zich mee brengt is bijna moordend, je kan bijna niks anders doen dan het boek gewoon in een keer uit te lezen (wat ik dus ook heb gedaan).

Het verhaal gaat over drie jongens: Jerro, de rijke stinkerd en bevriend met Mick is een onzekere maar slimme jongen en Stefan een jonge die alleen woont met zijn moeder.  Mick, Jerro en Stefan, de verhalen van deze drie jongens raken op bizarre wijze met elkaar verweven. De vreemdste gebeurtenissen volgen elkaar snel op en Jerro loopt groot gevaar. Langzaam komt Mick achter de schokkende waarheid.

Spanning

Ik vond het boek zeker het lezen waard, de spanning in dit boek is erg goed opgebouwt, je leeft dan ook echt mee met het grote mysterie die het boek met zich meedraagt. Dit komt doordat het boek uit verschillende delen is opgebouwd. Waarbij elk perspectief vanuit de ogen van een personage wordt bekeken. Waardoor het soms zo kan zijn dat er iets gebeurt wat de een allang heeft ontdekt (en jij als lezer dus ook) moet de ander nog uitvinden. Dat is vaak wel zonde omdat dat de spanning er uit haalt. Verder maken verschillende delen in een boek het verhaal zeer langdradig en daarom dus ook saai om te lezen.

Dat het boek zeer nieuw is kun je wel merken aan de gadgets die nu worden gebruikt zoasl een Ipad, en andere zaken komen aan de orde. Wat het boek dus zeer geschikt maak voor jongeren, dat sluit trouwens niet uit dat het niet is geschikt voor volwasssenen. Ook vind ik het persoonlijk erg jammer dat de spanning helaas niet het hele verhaal aanwezig is, wat ver voor het einde kun je eigenlijk al een beetje verwachten hoe het boek gaat eindigen, dit is erg jammer.

Auteur

Dat Mirjam Mous spannend kan schrijven bewees ze al met andere boeken van haar, zoals onder andere Doorgeschoten: een mooi verhaal gebaseerd op de waarheid. Ook dit boek zit vol met onverwachte wendingen en spanningen. Spanning, angst, waargebeurde verhalen en nog veel meer, Mirjam Mous weet je altijd te pakken met haar aangrijpende boeken.

Kortom

Password is een spannend boek vol met onverwachte wendingen, dus zeer geschikt voor jongeren die wel van wat spanning houden.  

Boek: Password

Auteur: Mirjam Mous

Uitgeverij: Van Holkema & Warendof

Genre: Spanning

Uitgave jaar: 2012

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Password door Mirjam Mous"