De gegevens van de film
● De titel van de film is Les Choristes. De Nederlandse vertaling van deze titel is: Het jongenskoor. Deze titel is gekozen omdat de jongens uit een internaat met een leraar een koor gaan beginnen. Aangezien er alleen maar jongens op die school zitten is het dus een jongenskoor.
● De film werd gemaakt in het jaar 2004.
● De regisseur van Les Choristes is Christophe Sabatier. Andere films die hij heeft geregisseerd zijn de documentaires micro cosmos, Himalaya en le peuple migrateur.
● Dit zijn de drie hoofdrol spelers:


Gérard Jugnot (Clément Mathieu) speelde in de franse film 'Les Mille et une Nuits' en speelt in de film L' Île aux Trésors die volgend jaar uitkomt.
François Berléand (Rachin)speelde in de film aurore(2006) en speelt in de film Bon week-end die volgend jaar uitkomt.
Jean-Baptiste Maunier (Pierre Morhange) speelde in de film Le Cri en speelt in de film hellphone die volgend jaar uitkomt.

Wat zie je: fictie/non-fictie?
De film Les Choristes is een speelfilm omdat in het verleden is er niet een bekende gebeurtenis die lijkt op dit verhaal dus moet het wel een speelfilm zijn. Dus is deze film fictie.

Wat is het verhaal van de film ?
De film gaat over een leraar (Clément Mathieu) die graag bekend wil worden met zijn muziek. Alleen heeft hij net een baan gekregen als surveillant op een jongens internaat. Het internaat is erg streng als een jongen iets verkeerds heeft gedaan wordt hij opgesloten. De jongens halen erg veel kattenkwaad uit om de directeur gek te maken. Als de nieuwe leraar komt, zijn de jongens eerst erg vervelend tegen hem maar later merken zij dat hij erg aardig is en krijgen ze meer respect voor hem. Hij probeert de jongens te helpen door ze niet steeds te verraden bij de directeur.
Op een dag hebben de jongens zijn muziek gevonden en willen ze weten wat het is. Dan gaat de leraar in de les de jongens zang les geven en vraagt hij aan de directeur of hij een koor mag beginnen met de jongens. De directeur stemt uiteindelijk voor en het koor wordt steeds beter. De jongens worden steeds aardiger voor Clément. Omdat Clément zich niet aan de regels houd wordt hij ontslagen. De kinderen vinden dat echt niet leuk en zijn er helemaal kapot van.Wat hoor je?
In deze film versterkt de muziek de inhoud van de film. Dit is zo omdat de kinderen nogal serieuze liedjes zingen die best wel droevig zijn en de kinderen zijn ook erg droevig omdat ze op een school zitten met een afschuwelijke directeur. In de film hoor je ook vaak het gaan van de bel deze hoor je natuurlijk omdat het dan duidelijk is dat de les is afgelopen.

Tot welk genre hoort de film
De film behoort volgens mij onder het genre drama. Dit vind ik omdat je in de film ernstige muziek hoort en omdat de kinderen natuurlijk vreselijk worden behandeld op de school.
Waar ligt de nadruk van het verhaal?
In de film zie ja dat verschillende personages een psychologische ontwikkeling maken. Hierop ligt dus ook de nadruk.
De kinderen in de film veranderen van rotjochies in brave leerlingen.
De directeur veranderd in de film ook, nl. eerst is hij heel erg streng en helemaal niet aardig tegen de jongens en later is hij in zijn kantoor vliegtuigjes aan het vouwen en stemt hij in met het koor. Na een tijdje veranderd hij weer terug naar de oude strenge directeur.
Wat is de betekenis van de film?
Ik denk dat ze met deze film je een morele boodschap wouden overbrengen. In de film zie je dat wanneer de nieuwe leraar aardig doet en aan de kant staat van de jongens dat hij veel respect krijgt van de jongens. Je ziet ook dat de directeur die juist helemaal niet aardig is voor de jongens juist wordt uitgedaagd en dat de jongens heel vervelend zijn tegen hem.
In de film leer je dus dat wanneer jij aardig tegen iemand diegene dat ook voor jou is.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

I.

I.

Wij moeten hem in het frans doen!

9 jaar geleden

M.

M.

Prachtige film! Heel inspirerend!!

3 jaar geleden