ADVERTENTIE
Open Avond = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Avond op woensdag 9 december dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel al je vragen én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo?

Meld je dan nu aan!

CULTURELE ACTIVITEIT 01 - 12 - 2002Film: Harry Potter - De Geheime Kamer1. Wat heb ik gezien/gehoord/gelezen? (kijkwijzer Film)

Harry Potter is een jonge tovenaar die op de tovenaarschool waar hij op zoek gaat naar de steen der wijzen en ondertussen heel veel meemaakt samen met zijn vrienden.

De meest opvallende filmtechniek is het gebruik van ‘special effects’, omdat er veel wordt getoverd in de film worden die effecten veel toegepast. Het verhaal is chronologisch opgebouwd en bevat geen flashbacks. De film wordt vertoond in een bioscoop, wat zorgt voor een soort van gezamenlijke sfeer van het publiek, maar tegelijkertijd door de grote van het beeld en geluid toch ook heel individueel. De muziek die aanwezig is in de film, zorgt voor meer spanning en ondersteunen de special effecten. De film is een avonturenfilm voor kinderen/familie’s. Er ligt niet echt een nadruk op het verhaal. Het is puur amusement, de nadruk ligt op het verhaal en de film zelf. De acteurs/filmsterren spelen de grootste rol bij het maken van de film, vooral de jongen die Harry Potter speelt. De betekenis van de film is slechts amusement.2. Door wie is het gemaakt/uitgevoerd/geschreven?

De film Harry Potter - De Geheime Kamer is een verfilming van het gelijknamige boek van J. K. Rowling. Het is het vervolg op het eerste boek/film: Harry Potter - De Steen Der Wijzen. Sommige dingen zijn een klein beetje verandert, maar de verhaallijn in de film is hetzelfde gebleven.Harry Potter werd gespeeld door Daniel Radcliffe, Wezel door Rupert Grint en Hermelin door Emma Watson.3. In welke tijd speelt ‘t of in welke tijd is ‘t gemaakt?

De film is vorig jaar gemaakt. Het is onduidelijk in welk jaar de film zich afspeelt, waarschijnlijk ongeveer een eeuw geleden of zo, vanwege de huizen die er iets ouder uitzien. Het is een sprookjes-/fantasiefilm.4. Wat vind je zelf van het/de kunstwerk/uitvoering?

Vorig jaar ben ik naar deel 1 van de film geweest, toen wist ik niet goed wat ik ervan moest verwachten, maar vond het uiteindelijk wel een leuke film. De Geheime Kamer is een duidelijk en logisch vervolg op De Steen Der Wijzen. Net zoals bij de eerste film, had ik ook bij deze film het boek niet gelezen. Eigenlijk is de film bedoeld als kinderfilm, hoewel ik de film niet voor alle leeftijden geschikt vind. Vaak waren scènes gewoon erg eng, schrikwekkend en spannend. Dit kwam omdat alles gewoon heel mooi is gemaakt, zoals bijvoorbeeld de scene van het gevecht met de slang. Ik vond het een leuke film, met veel fantasie en ook gewoon lekker simpel, dus geen moeilijke verhaallijnen of situaties. Soms zaten er ook grappige stukjes tussen, vooral door Hermelin, het tuttige vriendinnetje van Harry en Wezel.5. Vergelijking deel I en deel II: De Steen Der Wijzen - De Geheime Kamer

Samenvatting Harry Potter - De Steen Der Wijzen:

Harry Potter is een doodgewone maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn vreselijke oom en tante in een bezemkast onder de trap woont. Op zijn elfde verjaardag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem die zijn hele leven verandert: hij wordt uit het huis van zijn oom en tante gered door een woeste figuur op een vliegende moterfiets en hij komt erachter wie zijn overleden ouders waren. Met een speciale trein belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. Ten slotte moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar

Samenvatting Harry Potter - De Geheime Kamer:

Na een verschrikkelijke vakantie bij zijne oom en tante gaat Harry naar de tweede klas van Zweinsteins Hogeschool voor hekserij en Hokus-Pokus. Het blijkt echter een hele heksentoer te zijn om dat te komen, zodat Harry en zijn vriend Ron tenslotte in een vliegende auto naar school gaan. Na alle avonturen van het eerste schooljaar denkt Harry zich rustig te kunnen wijden aan zijn lessen Toverdranken, Bezweringen. Verweer tegen de Zwarte Kunsten en zijn favoriete sport Zwerkbal te kunnen wijden, maar niets blijkt minder waar. Een mysterieuze stem roept hem, er vinden aanslagen plaats en Harry ontdekt een wel heel bijzonder dagboek.Zwerkbal is het spel wat door de tovenaarsleerlingen op school wordt gespeeld:

Voor een zwerkbal wedstrijd heb je 4 ballen nodig, namelijk de felrode slurk, twee pikzwarte beukers en de gouden snaai. Met de slurk kunnen punten gescoord worden door hem door een van de ringen van de tegenstander te gooien. De beukers vliegen rond en proberen de spelers van hun bezems te slaan. De snaai is de belangrijkste bal. De snaai is ongeveer zo groot als een walnoot en heeft piepkleine zilveren vleugeltjes en bijna niet te zien en is ontzettend snel.

Een zwerkbalteam bestaat uit zeven spelers. Er zijn drie jagers, de jagers gooit de slurk naar elkaar en proberen hem door een van de ringen te krijgen. Elke keer als de slurk door zo'n ring gaat levert dat 10 punten op. Er is een wachter, die vliegt rond bij de ringen van zijn team. Zijn taak is om te zorgen dat de tegenstanders niet scoren. Er zijn twee drijvers, zij moeten hun ploeggenoten beschermen tegen de beukers.

Drijvers hebben een soort kleine honkbalknuppels om de beukers weg te slaan (naar de tegen stander). De taak van de zoeker is om de gouden snaai te bemachtigen, het vangen van de snaai levert een team 150 punten op. Een zwerkbal wedstrijd eindigt pas als de snaai gevangen is.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.