Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

Harry Potter and the chamber of secrets (2002)

Beoordeling 7.8
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 799 woorden
  • 11 februari 2010
  • 24 keer beoordeeld
Cijfer 7.8
24 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
Inhoudsopgave
1. algemene gegevens blz 3
2. samenvatting van het verhaal blz 3
3. middelen blz 3
4. personages blz 4
5. thematiek en interpretatie blz 5
6/7. boeiende werking en camerawerk blz 5
8. recensie blz 5

1.Algemene gegevens:
Titel -Harry Potter en de geheime kamerSecrets Ondertitel -Something Evil Has Returned to Hogwarts! Acteurs: - Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Robbie Coltrane,Richard Harris, Alan Rickman, Kenneth Branagh John Cleese, Shirley Henderson, Jason IsaacsTaal -Engels Land - EngelandRegie - Chris Columbus Lengte - 161 minuten Jaar: - 2002Waar gezien -: Thuis op dvd Genre: - Fantasie, familiefilm

2.Samenvatting van het verhaal:
Harry Potter heeft de zomer doorgebracht bij zijn gemene tante Petunia en zijn oom Herman Duffeling als plotseling de huis-elf Dobby in zijn kamer verschijnt. Hij vertelt Harry dat hij groot gevaar loopt als hij terugkeert naar Zweinstein. Maar Harry, vastberaden als altijd, wordt door zijn vrienden met behulp van een vliegende auto uit de akelige klauwen van zijn tante en oom Duffeling gered. Als Harry en Ron Wezel onder verdachte omstandigheden de Zweinsteinexpres missen moeten ze maatregelen treffen om alsnog op tijd op school te kunnen zijn voor het nieuwe semester. Intussen is het nieuws over Harry's heldendaden als een lopend vuurtje door Zweinstein gegaan en staat hij zeer tegen zijn zin in het middelpunt van de belangstelling. Als de school door een gruwelijke, duistere nieuwe plaag in zijn greep wordt gehouden zijn ieders blikken op Harry gevestigd en gaat hij de strijd aan met de duistere krachten die zijn geliefde school bedreigen....


3. middelen
belangrijkste plaatsen waar het afspeelt.:
• Zweinstein, school voor hekserij
• Zwerkbal veld
• Huis van Hagrid
• Het donkere verboden bos Kleding
• Zwerkbal gewaad
• Gewaad

4. Personages
• Harry Potter, de hoofdpersoon.Hij woont bij zijn oom Herman, tante Petunia en z’n neefje Dirk omdat zijn ouders door Voldemort vermoord zijn.Zijn oom en tante doen heel gemeen tegen hem, omdat ze eigenlijk bang zijn voor magie. • Ron Wemel, Harry’s beste vriend op Zweinstein.Ron komt van een grote familie, hij heeft 5 oudere broers (Bill, Charlie, Percy, Fred en George) en een jonger zusje (Ginny). Ron’s familie is heel aardig, maar ook heel arm.• Hermelien Griffel, samen met Ron Harry’s beste vriend. De slimste heks van de hele school. Ze is een heks van dreuzel (niet tovenaars) ouders, wat door sommige ‘volbloed tovenaars’ als een minpunt word beschouwd.• Voldemort, Harry’s aartsvijand. Hij wil Harry al dood hebben vanaf dat Harry 1 jaar oud was. Voldemort heeft ook Harry’s ouders, Lilly en James Potter, vermoord.• Ginny Wemel: Zusje van Ron. Speelt een belangrijke rol in deel 2• Gladianus Smalhart:Dit is de nieuwe leraar voor verweer tegen zwarte kunsten, het is ook een super ijdeltuit.• Hagrid: De jachtopziener van Zweinstein en een grote vriend van Harry, Hagrid had Harry ook naar de Duffelings gebracht toen hij daar alleen lag in de puin van zijn huis en kocht spullen voor hem op de wegisweg• Professor Perkamentus: Hoofd van Zweinstein een prima kerel volgens Hagrid.

5.Thematiek en interpretatie
De film gaat eigenlijk over de strijd tussen goed (Harry) en kwaad (Voldemort). De film is de verfilming van het eerste boek uit de Harry Potter serie, Harry Potter en de steen der wijzen. De regisseur heeft zich zoveel mogelijk aan het boek gehouden, al zijn sommige dingen veranderd of weggelaten. Waarschijnlijk heeft de regisseur stukjes geschrapt wegens tijdgebrek; de film duurde al 2 ½ uur!


6/7.Boeiende werking en camerawerk
Er zijn stukjes in de film die heel mooi gemaakt zijn.Ook hebben ze bepaalde personages een leuk uiterlijk gegeven. Zoals Dobby een huiself, als je hem ziet schiet je zo in de lach van dat gezicht wat hij heeft.Er waren ook stukjes in de film die spannend waren. Zoals toen Harry, Ron en hermelien naar het verboden bos gingen om spinnen achterna te gaan.8.Recensie. Ik vond het een hartstikke leuke film en afgezien van een paar kleinigheidjes vind ik dat de regisseur goed in zijn opzet is geslaagd om een film te maken die zo veel mogelijk op het boek lijkt. Hij heeft beslist de goede acteurs gekozen voor de rollen, alleen de familie Wemel had ik me anders voorgesteld.

Professor Sneep (Toverdranken) vind ik erg geloofwaardig. Ook de make-up en de kleding is precies zoals het in het boek beschreven staat. Het past erg goed bij het thema van de film (fantasie en magie) en de omgeving waar het zich afspeelt (oud kasteel, tochtige gangen, flakkerende toortsen…). Ook de scène waar Harry Zwerkbal speelt op zijn bezem, een Nimbus 2000, is heel mooi.gemaakt. Het lijkt bijna alsof hij echt door de lucht vliegt. De hele film zit vol met dat soort mooie special effects. Desondanks is deze film zeker de moeite waard, ook als je de boeken niet gelezen hebt. Maar het helpt wel als je The Philosopher's Stone gezien hebt. De special effects en het acteerwerk zijn zeker de moeite waard.

REACTIES

A.

A.

Bedankt.
Deze samenvatting had ik echt nodig.

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the chamber of secrets (2002)"